48 Uur in Wenen

wenen

Wenen. De eerste stop van onze InterRail route. Stad van de mooie, witte gebouwen, parken en klassieke muziek. Wenen is de stad van het picknicken, de beroemde Mozart en het jodelen. Iedere jongere gaat vanaf veertienjarige leeftijd op dansles, zodat in het bal-seizoen volop gewalst kan worden in grote zalen. Ja, in Wenen hebben ze zoiets als een balseizoen. Elk meisje heeft een prachtige baljurk en elke jongen een mooi pak. Ik was slechts 48 uur in deze mooie stad, maar heb veel kunnen zien.

Zet even dit liedje aan om in de stemming te komen. Het werd afgespeeld tijdens het filmfestival van Wenen. In het centrum was een enorm scherm opgehangen waar ze een live concert van deze persoon afspeelde. Het is typisch Weense volksmuziek, inclusief gejodel!mozart

mozartMozart

Naast volksmuziek is Wenen het centrum van de klassieke muziek. Mozart heeft hier ontzettend veel invloed op gehad. Er zijn verschillende beelden van hem te vinden in de parken. Het is in Wenen hierdoor ook erg normaal dat iedereen de klassieke dansen leert en meegaat naar een echt bal.

park wenen

park wenen

Parken en gebouwen

De parken in Wenen zijn ook een erg fijne toevoeging aan de stad. Tijdens het sight-seeing van al die gebouwen, is het fijn even in het park te kunnen relaxen. Bovendien staan veel gebouwen en musea ook in of naast een park. Als je in een cirkel om de stad heen loopt, kom je langs alle bezienswaardigheden.

paleis

wenen tuinen

wenen

vlinders wenen

panda wenen dierentuin

Paleis en dierentuin

Iets buiten de grote ring, aan de zijkant van de stad licht het oude paleis, Slot Schönbrunne. Vroeger was dit een zomerpaleis met een enorm grote tuin en eigen dierentuin. Nu Oostenrijk geen koningshuis meer heeft is het vooral een mooie plek met een enorm park. De dierentuin zit er ook nog steeds en is volgens de bevolking de oudste van Europa. Op de heuvel boven het paleis ontbeten de vorsten vroeger en konden ze uitkijken over heel Wenen. Momenteel zit er een heel duur restaurant, waar je ook kan ontbijten, maar gelukkig wel gratis kan genieten van het mooie uitzicht.

Wenen in de zomer is perfect voor een stedentrip. Toen wij er waren, midden juli, was het 20-25 graden. Niet te warm en niet te koud. Heerlijk om door de stad te struinen, te picknicken in het park en de mooie gebouwen te bewonderen.

Zijn jullie ooit in Wenen geweest of zou je er ooit heen willen gaan?

Comments

comments

13 Responses

 1. nee , nog niet. Maar ik wil erheen , eigenlijk alleen om the Kiss van Klimt te zien.

  Ik ben benieuwd naar de rest van je interrail trip

  • haha, dat is ook een goede reden om erheen te gaan. Die heb ik daar ook gezien, alleen niet zo’n goede foto van.. ;)

 2. Dat ziet er veel belovend uit! Heel mooi die gebouwen en de parken.
  Op weg naar de wintersport denk ik altijd daar wil ik een keer een maar toch is het er nog nooit van gekomen…

 3. Wat fijn wat fijn wat fijn! Ik wil ook interrailen, maar dat zei ik al.

  GAVE foto’s. Geniet!

 4. Ziet eruit als een mooie stad! Ik zou er eerst deze zomer heen gaan, maar dat ging niet door. Ik wil er nog steeds een keer heen, ben er erg benieuwd na!

 5. Ik ben er afgelopen september geweest. Was erg leuk en mooi! Er is ook zoveel te beleven in Wenen! Misschien heb ik het fout hoor, maar bij mijn weten is het paleis op jouw foto`s schonbrunn waar de dierentuin bij zit.

 6. Prachtige impressie.
  Wenen staat zeker op mijn lijstje met nog te bezoeken steden.
  Ik wil er heel graag een keer naar toe.

 7. Ik was in juni wel in Salzburg, de geboortestad van Mozart. Daarna reden we door de natuur van Oostenrijk. Wenen wil ik nog heel graag zien, dus we moeten zeker nog es terug. Ziet er mooi uit, klinkt uit jouw verhalen echt als een heel leuke stad!

 8. Mooie foto-impressie. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me zeker een mooi stad. Zeker in de avond, ik vermoed zo dat de stad dan mooi verlicht is.

 9. Lijkt me een super mooie stad!

 10. Wij zijn er deze zomer ook geweest! Wij maakten een reis door Oost-Europa en zijn ook in Wenen geweest. Mooie stad, maar we waren meer onder de indruk van Boedapest!

  • Ah, toevallig! Ja, Boedapest vond ik ook onwijs mooi. Daar ga ik binnenkort wat over schrijven :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!