Hoi! Ik ben Kim, aangenaam. Vrouwopreis.nl ben ik in februari 2013 gestart, nadat ik terugkwam van wat destijds mijn meest intense reis ooit was door Nepal en India. Daarvoor woonde ik drie maanden in Bangladesh, een land dat sindsdien totaal heeft veranderd hoe ik de wereld zie. Ik ontdekte dat er meer was. Dat er hele andere werelden bestonden dan die wij hier in het westen gewend zijn. Landen vol armoede en grote problemen, maar met een ontzettende rijkdom aan natuur en prachtige mensen. Landen waar nog niet zoveel toeristen komen, omdat het er ‘gevaarlijk’ zou zijn of ‘niet interessant’. Dat soort landen trekken me nou juist aan. Ik vind ze bijzonder, ongerept en puur. Ze bevatten nog veel stereotypen die ik onderuit wil halen en veel verhalen die erom vragen om vertelt te worden. Ik deel ze graag met je.

Mijn reislust begon toen ik naar de VS vertrok om daar stage te lopen, of eigenlijk was het er al veel eerder. Ik wilde altijd al backpacken, andere culturen leren kennen en erop uit gaan. Ik durfde alleen eerst niet en hield het daarom bij deels georganiseerde vakanties door jongerenorganisaties en tripjes met vrienden. In 2011 ging ik voor het eerst echt ‘alleen’ op avontuur. Stage lopen aan de andere kant van de oceaan. Ik kwam terecht in Pittsburgh, een stad die mij sindsdien nooit meer los laat. Pittsburgh heeft mijn reislust aangewakkerd en sindsdien is het vuur niet meer gedoofd. Elke keer besloot ik een stapje verder te gaan. Van stage lopen in het buitenland, naar Bangladesh toe, helemaal alleen zes weken lang backpacken door Zuid-Azië tot mijn huidige reis liftend naar het midden oosten.

Met mijn blog wil ik laten zien dat je niet rijk hoeft te zijn of veel tijd nodig hebt om te kunnen reizen. Als je je aanpast aan de omstandigheden, is er altijd een manier te vinden. Ik deel hoe je met een klein budget toch veel kan reizen, dat het niet eng is om alleen op pad te gaan, dat studeren in het buitenland prima mogelijk is en hoe je de nomadic lifestyle eigen kan maken. Ik wil alle mooie plekken waar ik kom aan je laten zien, omdat onze wereld aandacht en liefde verdient. Zodat mensen beter voor haar zorgen. Omdat ze honderd duizenden verhalen kan vertellen, die allemaal even belangrijk zijn. Ik laat je zien hoe ik mijn dromen achterna jaag en hoop je te inspireren hetzelfde te doen.

Op de hoogte blijven? Volg me dan op twitter, instagram of facebook.

Vragen, complimentjes, klachten of gewoon voor de leuk? Stuur even een mailtje naar kim@vrouwopreis.nl! Of dowload mijn media kit voor samenwerkingen.