Acht Redenen Waarom Ik In Toronto Zou Willen Wonen

posted in: City Trip, Stage in Amerika | 8

Toronto

Mijn eerste reis overseas zonder ouders (en tweede keer in mijn leven dat ik de oceaan overstak) was voor een klein rondreis door Canada. Ik was net twintig en zou voordat ik stage ging lopen in de VS eerst langs familie gaan die in Toronto woonden. Ik wist niet veel af van Toronto, maar vond het al gelijk een geweldig stad. Het voelde echt aan als een stad waarin ik me wel (een tijdje) zou kunnen settelen. Helaas heb ik er maar tien dagen kunnen doorbrengen, maar dat waren er genoeg om een goed idee te krijgen van het leven in deze stad.

Internationaal

Toronto is een van de meest multi-culturele steden ter wereld: 40% komt van originele niet uit Canada. Doordat er zoveel migranten naar Toronto komen worden er veel activiteiten georganiseerd voor deze expats. Veel buitenlandse studenten zijn ook aanwezig, waardoor er altijd wel iets te doen is. Zelf ben ik een aantal keer naar het Language Evenement geweest, waar elke dinsdag in een ruimte boven het café allerlei mensen bij elkaar komen om verschillende talen met elkaar te oefenen. Zo zat ik aan de tafel met buitenlandse studenten die hun Engels wilden verbeteren door gezellig met elkaar, onder het genot van wat alcohol, in deze taal te kletsen.

Toronto

Groot maar kleinschalig

Met 2,6 miljoen inwoners is Toronto de grootste stad van Canada. Toch voelt het niet als een mega stad en is alles makkelijk bereikbaar met de twee simpele metro lijnen. In het centrum zit alles dicht bij elkaar en na minder dan een week kende ik de hele binnenstad al uit mijn hoofd!

Toronto center

town of york

gratis eten

Gratis wandelroutes en eten

In de zomer werden er in het centrum gratis wandelroutes georganiseerd om Toronto te leren kennen. Met een student als gids liepen we alle bezienswaardigheden af waar door deze zelfde persoon iets leuks over werd verteld. Tijdens de wandelroute kwamen we nog langs een of ander evenement, waar gratis vegetarische burgers werden uitgedeeld. Twee keer gratis! Vinden wij dat als Nederlanders nou niet geweldig?

Toronto Island

picknick

Toronto Island

In het centrum zijn wel een aantal parkjes, maar als de Torontonians willen picknicken gaan ze naar het Toronto Island. Met de veerpont kan je voor weinig geld overvaren naar het groene eiland. Hier kan je vervolgens kiezen of je wilt fietsen, aan het strand liggen, een bootje wilt huren of het picknickkleed alvast gaat uitspreiden.  Daarnaast kan je in alle rust genieten van het uitzicht op de skyline van Toronto.

milieu auto

Green Smoothie

Milieubewustzijn & Green Smoothies

Jawel, anderhalf jaar geleden had ik voor het eerst een Green Smoothie kunnen kopen in een smoothiestand (in plaats van hem zelf te maken) in Toronto. Je kon kiezen uit een mix van fruit en groente wat dan voor je neus vers met de blender werd gemaakt! Toronto staat bekend om zijn vooruitstrevendheid en milieubewustzijn, wat dingen zijn waar ik veel waarde aan hecht.

toronto fiets

Veilig

Zelfs na middernacht is kan je in het centrum nog prima over straat lopen. Toronto heeft relatief weinig criminaliteit vergeleken met andere grote steden en dat is erg fijn als je na een drankje nog met de metro naar huis gaat. Verder kan je er ook gewoon veilig over straat fietsen (wat in lang niet alle grote steden het geval is).

Apple Annie's

De winkels

Canada heeft alle leuke (kleding) winkels die de VS ook heeft en meer. Zo ben ik ontzettend veel schattige leuke winkeltjes tegen gekomen in Toronto. Het winkeltje/cafeetje op de foto kwam ik echter niet tegen in Toronto, maar was wel erg schattig. Het stond er vol met taarten, muffins, fugde, cake enz. en van alles stond er een schaaltje bij om te proeven..

chinatown

raar eten

chocopops

Het Eten

Eten is voor mij een belangrijke reden om in een stad te blijven. Toronto heeft eettentjes van over de hele wereld en het fruit van de markt is in de zomer belachelijk goedkoop! Twee euro voor een bak aardbeien en twee bakjes blauwe bessen, dat heb ik in Nederland nog niet gezien.. Verder heeft Toronto ook een uitgebreide China Town met het vreemdste voedsel, maar hiernaast ook een Little Italy, Greektown, Koreatown en Little India!

In Toronto hangt er dus een erg positieve, internationale sfeer. De stad is vooruitstrevend en milieubewust, het is er veilig, er zijn leuke winkels en veel variatie aan eten. Ik zou er best nog eens terugkomen!

Wat vinden jullie van Toronto?

Let wel op dat je als Nederlander een Eta visum nodig hebt voor Canada! Deze kan je bijvoorbeeld bestellen via E-visums.nl. :)

Comments

comments

8 Responses

 1. Klinkt goed! Canada lijkt me sowieso een mooi land om op mijn lijstje te zetten, haha.

 2. Aw ik wil ook super graag naar Toronto!

 3. Wij startten onze rondreis door Canada in Toronto. Ik vond het een fijne stad. Modern, gemoedelijk, groen (Toronto Island) en dankzij Canada Day ook nog eens erg feestelijk. Erg leuk! Ik zou er ook wel kunnen wonen.

 4. ik ga mee! Canada lijkt me heel gaaf , vooral Vancouver

 5. Canada lijkt me fantastisch! Waar heb je stage gelopen?

  • In Pittsburgh! Wat trouwens ook een stad is waar ik met heel veel plezier een aantal maanden heb gewoond ;)

 6. Leuk artikel! Ik ben nog nooit in Canada geweest en dus ook niet in Toronto. Het land én de stad staan wel op mijn bucket list, die oneindig blijft groeien geloof ik :)

 7. Hi! Ik ga in april een aantal dagen naar toronto.
  De student als gids…is dat vriendschappelijk gegaan of is er een groep oid voor waar ze zich aanbieden?
  Groetjes Wendy

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!