Agriturismo: Slapen Op Een Italiaans (Boeren)Landgoed

posted in: Inner Travel | 4

agriturismo

Als echte budget backpacker reis ik het liefst met de trein en slaap ik in hostels, bij mensen thuis of in een tent. Met een backpack op pad zorgt voor mij voor het ultieme reisgevoel. Van tevoren geen idee hebben waar je terecht komt en elke dag iets nieuws ontdekken. Heerlijk vind ik dat! Echter bestaan er ook wat mindere kanten aan backpacken. Het reizen kan vermoeiend zijn, de hostels niet altijd even schoon en het is soms lastig om te reizen buiten de grote steden.

Vooral met familie of een groep vrienden vind ik het daarom heerlijk om een weekend of weekje te verblijven in een vakantiehuisje. Het liefst niet een standaard bungalow of stacaravan op een groot vakantiepark, maar een mooi vrijstaand huis dichtbij de natuur. Een huisje wat iets bijzonders heeft.

huisje italie

agriturismo

italie

zwembad Italie

agriturismo italie

agriturismo zwembad

agriturismo vakantiehuis

Agriturismo

Laatst kwam ik Charme & Quality tegen, een website die prachtige vakantiehuisjes aanbieden in Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. Eén van de mogelijkheden die ze aanbieden is het slapen in een Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerderij.  Dit wordt agriturismo genoemd. Er zijn verschillende varianten. Meestal bestaat het verblijf uit een rustig landgoed met meerdere vakantiewoningen en een zwembad, om heerlijk te relaxen tussen de wijngaarden, olijfbomen en bergen. Er zijn boerderijen met een eigen moestuin en landgoederen waar olijven, olie, wijn, kaas of honing wordt geproduceerd. Het mooie van dit concept is dat je je midden in de Italiaanse cultuur bevind. De eigenaar woont op het terrein en kan vaak laten zien hoe alles verloopt op de agriturismo en meer vertellen over de omgeving.

De meeste agriturismi van Charme & Quality zijn te huren vanaf twee of drie nachten. De prijzen verschillen erg. Zo zijn er erg goedkope huisjes van 114 euro voor twee nachten met vier personen (=14,25 euro per persoon per nacht, goedkoper dan de meeste hostels!), maar ook huizen van 1633 euro voor zeven nachten met vier personen (=60 euro per persoon per nacht).

Het lijkt mij in ieder geval erg leuk om eens te verblijven op een agriturismo! Vooral na het bekijken van de foto’s.. er zitter echt ontzettende mooie huisjes tussen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Charme & Quality.

Bron foto’s

Comments

comments

4 Responses

  1. Heeeerlijk, ik zou ook echt eens graag góed naar Italië gaan. Een soort van Eat Pray Love avontuurtje.

  2. Lijkt me inderdaad heerlijk! Fijn om zo het echte Italie te leren kennen :) Mooie nieuwe lay-out trouwens!

  3. Zo beleef je de vakantie wel op de meest authentieke manier, ik hou d’r van!
    Lekker om af en toe te zwijmelen hè, ik heb er zelfs een blog van gemaakt! http://reisdromen.blogspot.nl/

  4. Wauw, ziet er gaaf uit zeg! Nu wil ik ook naar Italië, haha!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!