Alleen Reizen: Hoe Ik Een Vreemdeling Ontmoette In D.C.

posted in: Stage in Amerika, Travel Stories | 1

alleen reizen

Tijdens mijn stage in de USA wilde ik uiteraard wat van het land zien, vandaar dat er al snel een lang weekend Washington D.C. op de planning stond. Na twee dagen D.C. zou ik met vrienden nog een dag naar Richmond gaan voor het zomerfestival. De dag dat ik aankwam waren die vrienden echter nog aan het werk. Geen probleem! Ik besloot gewoon alleen de stad te gaan verkennen. Nu kan ik me voorstellen dat veel mensen dit niet zouden doen. Zo helemaal alleen reizen en door een vreemde stad ronddwalen in een vreemd land. Voor mij was het ook de eerste keer, maar als je regelmatig alleen reist weet je dat je eigenlijk nooit écht alleen bent..

Reizigers zijn overal

Overal vind je wel andere reizigers, toeristen of backpackers waar je een praatje mee maakt of ontmoet je mensen waar je een tijdje mee op kan trekken. Ik had er totaal niet op gerekend, maar ik was nog geen vijf minuten in het centrum of ik ontmoette al een medereiziger. Ik had de voorbijganger gevraagd een foto van mij te maken bij het Pentagon en zo raakten we aan de praat. Hij was alleen op een 10-daagse vakantie naar de VS en had twee dagen om D.C. te verkennen. Toevallig was ik er ook maar net zoveel dagen. Het klikte en we besloten samen de belangrijkste bezienswaardigheden af te lopen.

En zo makkelijk gaat het.. Mensen ontmoeten om mee op te trekken tijdens het reizen is helemaal niet zo moeilijk, zolang je er maar voor open staat. Verder denk ik dat je als (solo)reiziger ook iets uitstraalt waardoor je toegankelijker bent voor mensen om te benaderen. Bovendien stap je als je alleen reist natuurlijk zelf ook sneller op andere mensen af dan als je samen met iemand anders zou reizen. Zolang je een open mind hebt en een klein beetje lef is het niet moeilijk iemand te vinden waar je een paar uur, een dag of zelfs een paar maanden mee op kan trekken.

Daarnaast kom je als backpacker natuurlijk vaak in hostels, waar sowieso veel andere reizigers te vinden zijn. Ikzelf heb de meeste mensen waar ik tijdens reizen (solo of niet) mee optrok overigens niet in hostels gevonden, maar veelal onderweg in de trein, wachtend op de bus, bij een Tibetaans vluchtelingenkamp, tijdens of via couchsurfing, in de dierentuin.. eigenlijk zijn overal waar jij als reiziger komt wel andere reizigers te vinden.

alleen reizen in D.C.

Wat als..

En wat als ik nou niemand was tegengekomen om samen de hoofdstad van de VS te gaan verkennen? Tja, dan had ik dat natuurlijk gewoon in mijn eentje gedaan. Geen probleem. Misschien zou het minder leuk zijn geweest dan met iemand anders waar je mee kan praten, lachen en die foto’s van je kan maken. Toch zou ik me best vermaakt hebben. Er valt in grote steden genoeg te doen, zien en te beleven. Ook als je alleen bent. Al ben ik misschien niet de beste persoon om dit te vertellen, want in elke stad waar ik alleen als reiziger naartoe bent geweest heb ik wel een of meerdere mensen ontmoet waarmee ik ben opgetrokken…

Zijn jullie weleens alleen op reis gegaan naar een onbekende stad of zou je dit nooit doen?

Comments

comments

One Response

  1. Leuk geschreven! Dat zijn altijd de leukste verhalen! Ik merkte zelf ook dat als ik alleen was ik best vaak aangesproken word op straat. Leuk is dat!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!