Back to Pittsburgh, back to the beginning

posted in: Personal, Stage in Amerika, Travel | 3

pittsburgh

Pittsburgh.. de stad where it all begon. De eerste keer echt in m’n uppie naar het buitenland en dan gelijk de oceaan over graag. Ik was net twintig en besloot mijn stage te doen in de USA. Ik vond het allemaal ontzettend spannend en een beetje eng tegelijk. Natuurlijk kwam het allemaal goed.

Pittsburgh was geweldig. Ik ontdekte er hoe goed ik op mezelf aankon. Dat, hoewel ik veel hulp kreeg van iedereen die ik er ontmoette, ik ook prima mijn eigen zaakjes kon regelen en er nog beter uitkwam dan ik dacht. Ik had mezelf gedwongen om constant Engels te moeten spreken (ik haat talen leren), nieuwe vrienden te maken (ik ben graag op mezelf) en helemaal alleen deze uitdaging aan te gaan (niemand anders van mijn hogeschool ging naar het buitenland op stage). Ik leerde er helemaal opnieuw te beginnen, buiten mijn comfort zone te zijn en daaraan gewend te raken. Voor een half jaar een nieuw leven op te bouwen.

pitt

Ik ontmoette een hoop nieuwe mensen, maakte vrienden die ik nu nog steeds regelmatig spreek en leerde de USA een stuk beter kennen. Ja, er zijn een aantal wat dikkere mensen, alles gaat met de auto, er is veel fast food en de supermarkten en alles zijn gigantisch. Maar dat is echt maar een heel klein deel van de USA. De natuur is echt prachtig en er is veel meer ruimte dan dat wij in Nederland hebben. De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk. Er zijn ook genoeg mensen die gewoon normaal en gezond eten, die boodschappen doen bij een van de mega grote biologische supermarkten. De huizen buiten de stad zijn groot en hebben allemaal een keukeneiland en kitchenaid (WANT) en mega tuin, waar ze af en toe zelf hun eigen groenten verbouwen. In Pittsburgh is een grote bikecommunity en ik behoorde tot een van de mensen die trots met zijn fiets naar het werk ging. Heuvel op, heuvel af. Dat Pittsburgh is uitgekozen tot most livable city zegt ook wel genoeg. Met zijn zeven (!) universiteiten, veel jonge mensen en hechte community is het ook een ontzettend leuke stad om te wonen.

Typisch Amerikaans, met overal fans van de Pittsburgh Steelers en Pinguins en mensen in joggingsbroeken die hamburgers eten, maar ook vooruitstrevend, vol met leuke initiatieven en bovenal gezellig en verwelkomend. Zo heb ik Pittsburgh ervaren.

En het leukste: Over twee weken ben ik terug!

Na meer dan drie jaar kom ik eindelijk terug in de stad die voor eeuwig een plekje in mijn hart heeft veroverd. Back to the beginning. Ik zie een aantal van mijn vrienden er weer terug, ga de stad opnieuw verkennen en kijken wat er nog hetzelfde is. Of juist wat er allemaal anders is dan dat ik het me herinner. Stiekem wil ik de goede herinneringen die ik heb aan Pittsburgh niet veranderen. Al kan het eigenlijk alleen maar beter worden. Voor mijn masterthesis doe ik er onderzoek, dus ik blijf er ongeveer 10 dagen. Ik heb er zin in!

Comments

comments

3 Responses

  1. Wat leuk!
    Lijkt me heel apart na zo lang weer terug te komen en bekende op te zoeken.
    Annika heeft onlangs geplaatst…Wat is je beste inpaktip?My Profile

  2. […] halve wereld af voor de uitvoering van mijn onderzoek. Ik ga drie bedrijfjes bezoeken in Amsterdam, Pittsburgh en Wenen die werken met een Pay as you Feel en/of Pay as you Wish model. Yep, that’s right. De […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!