Backpack of rolkoffer?

posted in: Tips&Info | 8

backpack of rolkoffer

Ik ben een echte backpacker. Zelfs tijdens een weekendje weg neem ik nog het liefst mijn backpack mee. Ik ben dan ook ontzettend tevreden met mijn geliefde Deuter Futura 30 SL, een kleine backpack waar altijd veel meer inpast dan ik verwacht. Hij is ideaal voor korte vakanties en reizen (tot een maand) in de zomer en een paar dagen weg in de winter. Maar soms kan een rolkoffer net iets handiger zijn.

De voordelen van een backpack:

– Bewegingsvrijheid. Het meest ideale vind ik dat je altijd je handen vrij hebt. Terwijl dat ding op je rug zit kan je de kaart lezen, foto’s maken, betalen, in de trein klimmen, een trap vasthouden enzovoorts.

Je komt een stuk sneller vooruit. Nu is het niet erg ideaal om iets op je rug te hebben, met banden die je schouders naar achter trekken en het zweet dat langs je rug loopt rondlopend in een warme stad.. maar het is altijd nog veel beter dan een rolkoffer, die bij elk steentje blijft hangen en die je constant achter je aan moet trekken.

Zoveel vakjes en manieren waarop je dingen op kan bergen! Een vak voor je waterfles, touwtjes om dingentjes aan te hangen.. ideaal!

Een regenhoes zit bij de meeste backpacks inbegrepen, ook heel fijn.

De trap af met een backpack vs. de trap of met een rolkoffer. Wel duidelijk wie deze wint lijkt mij?

Stilte. Ooit opgemerkt hoeveel lawaai een rolkoffer maakt over die roltrappen bij het vliegtuig? Of wat voor een geluid het maakt over van die straatjes met allerlei verschillende gekleurde steentjes? Tikketikketiktiktik..

Hoewel mijn voorkeur meestal uitgaat naar een backpack, betekent dit niet dat ik een hekel heb aan rolkoffers. Af en toe kan een rolkoffer ook een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld…

Als je nette kleding meeneemt. In een koffer blijft dit echt een stuk netter dan in een backpack. Oprollen en proppen in kleine vakjes is niet noodzakelijk.

Als je last van je rug hebt en het ook nog eens warm is. Een (te) zware backpack kan een hel zijn als je je hostel niet kan vinden en het buiten boven de 30 graden is…

Als je één bepaald ding uit je tas nodig hebt. Bij een backpack zit dat om de een of andere reden vaak helemaal onderop.

Af en toe wil ik mijn backpack dus nog wel eens inruilen voor een rolkoffer. Maar vaak gaat mijn keuze toch uit naar mijn geliefde rood/grijze vriend.

Backpack of rolkoffer..Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Ben jij ook een echte backpacker of sleep je liever overal je prachtige rolkoffer mee naartoe?

Comments

comments

8 Responses

 1. Op korte stedentrips heb ik vaak een schoudertas bij me. Die mag ook gewoon mee als handbagage en ik hou niet zo van rollen ;) Toch is zo’n rolkoffer wel handig idd. Zeker als de halve supermarkt mee moet slepen voor lief in Schotland haha. Voor langere reizen neem ik meestal mijn rode liefde mee. Mijn backpack gaat dus straks ook gewoon weer mee naar Schotland.
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Edinburgh: lovely LeithMy Profile

  • jeeh, nog een backpackfan :) Haha, ja als je zoveel boodschappen moet doen begrijp ik dat het soms lastig kan zijn!

 2. Of een koffer of backpack fijner is hangt sterk af van wat voor soort reis je gaat maken. Ja een rol koffer is verre van ideaal als je deze door de straten van India moet trekken, maar een backpack heeft ook zo zijn beperkingen.

  – Kletsnatte rug wanneer je door de warmte loopt,
  – Je kunt geen kant op in kleine ruimte omdat je met dat grote ding op je rug alles omstoot.
  – Je moet een backpack sjouwen terwijl je een rol koffer gemakkelijk kunt voort duwen.
  – Een regenhoes is niet nodig bij een koffer, deze is standaard al waterdicht :)
  – Een koffer is ook beter afgesloten (zonder toevoegingen van hoezen en slotjes)
  – Zware dingen om op je rug te krijgen terwijl je ook nog je daypack in de gaten moet houden.

  Nee, ik ben geen pro koffer fan, maar maak mijn keuze tussen koffer of backpack op basis van de soort reis.

 3. Ik kies toch een koffer ipv een backpack. Zo’n tas is voor mijn lijf simpelweg te zwaar helaas. Anders leek het me heerlijk.
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Slapen bij SandtonMy Profile

 4. Nog tips hoe de backpack in elkaar zit? Hoe je moet gebruiken/ inpakken. Hoe kan je zien welke backpack het beste is om mee te rondreizen?

  Wil graag op rondreis maar weet eigenlijk niet zoveel hoe alles te werk gaat. Groepsreis of alleen? Is het wel veilig alleen rond reizen als een chick.

  Reislustige vrouwtje hier haha
  Manwai heeft onlangs geplaatst…Happy challenge #1: Mijn waardenMy Profile

  • Hoi manwai!
   Hoe je hem moet inpakken.. eh.. ik reis het liefst altijd zo licht mogelijk! :) Je kan hier bv mijn inpaklijsten bekijken van afgelopen reizen:
   http://vrouwopreis.nl/tag/inpaklijst/

   Welke backpack het beste is ligt er vooral aan wat voor soort reis je gaat maken. Naar koude landen heb je meer nodig dan naar warme landen. Wat ben je van plan?

   En of alleen rondreizen veilig is ligt er ook aan waarheen :) Maar als je gewoon je gezond verstand gebruikt kom je al een heel eind!
   kim heeft onlangs geplaatst…Backpack of rolkoffer?My Profile

 5. Het ligt er wel aan per reis wat comfortabeler is. In de stad heb ik persoonlijk voorkeur voor een klein rolkoffertje! Alhoewel, ik al een aantal keer voor een lange tijd in het buitenland ben, waardoor ik en een kleine koffer en een grote koffer heb moeten sjouwen. Dat vind ik het enige minpunt van reizen!
  Reizigersblog heeft onlangs geplaatst…Hoe kun je geld bezuinigen op je vakantie: organiseer een goedkope reisMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!