Backpack Review: De Deuter Futura 30 SL – De Ideale Tussenmaat

Ik heb een nieuwe backpack! Hij kwam net op tijd aan om ‘m mee te nemen met het interrailen. Op de dag dat we vertrokken werd hij om tien over twee bezorgd en om tien voor drie vertrok ik richting het station. Het was dus even stressen, maar ik ben blij dat ik hem mee kon nemen op reis. Deze Deuter futura 30 SL is mijn derde backpack. Ik heb een grote van ongeveer 65 Liter van Wildebeast en een kleine ‘daypack’ van NorthFace/Fake (volgens mij is hij niet helemaal echt) uit Nepal. Mijn nieuwe backpack is de ideale tussenmaat.

De NorthFace pack is ideaal voor een weekendje weg en mijn Wildebeast is lekker groot en goed voor lange reizen. Echter waren ze beide niet erg geschikt voor een paar weken reizen in de zomer, vandaar dat ik besloot te gaan kijken voor een nieuwe backpack. Al een aantal jaar gebruik ik mijn grote Wildebeast, die ik ooit in de sale bij de Perry Sport heb gekocht. Nu wist ik niet precies hoe zo’n ding hoorde te zitten en dat ik bij deze backpack de straps bij mijn schouders helemaal aan moest trekken vond ik dan ook geen probleem. Op zoek naar een nieuwe tas paste ik echter deze van Deuter en… wow! Die zat gewoon superlekker. Hij is dan ook echt een stuk smaller, compacter en fijner dan de Wildebeast.

deuter futura

De Deuter Futura 30 is een ‘SL’, oftewel Slimfit. Hij is speciaal gemaakt voor vrouwen, die over het algemeen een wat smallere en kleinere rug hebben dan mannen. Dit zorgt gelijk voor het grote verschil met mijn Wildebeast, die toch een stuk breder en ‘unisex’ is.

Mijn overige eisen voor een nieuwe backpack waren dat hij tussen de 30 en 40 liter moest zijn, om te kunnen gebruiken in de zomer en als ‘tussenmaatje’. Daarnaast wilde ik dat hij niet hoger was dan 55 cm, zodat hij ook als handbagage in het vliegtuig mee kan. Oh, en stiekem dat hij er nog een beetje leuk uit zag ook.

Tot zover ben ik in ieder geval erg tevreden met mijn Futura 30. Alle spullen voor drie weken InterRailen passen erin. De hoogte van het ‘harde gedeelte’  (het ijzer aan de achterkant) is 50 cm, waardoor hij fijn mee kan in het vliegtuig. En ook niet onbelangrijk, met zijn rode kleur ziet hij er nog superleuk uit ook.

Je kan de Deuter Futura 30 SL vinden bij:

Coolblue (in het groen)

Bol.com (een vergelijkbare, nieuwere, versie in het geel of zwart)

of via de USA amazon/UK amazon.

Welke Backpack hebben jullie en ben je daar ook zo blij mee?

Andere artikelen die je kunnen helpen:
Mijn favoriete reismerken voor reizen op een laag budget

Update juli 2016: Deze backpack is nog steeds mijn all time favorite. Ondertussen heb ik een grotere, omdat ik voor meerdere maanden met een tent reis. Reis je zonder kampeer spullen of maar voor een paar weken, dan is deze backpack ideaal.

Comments

comments

18 Responses

 1. Toffe backpack! Ik heb er eentje van Low Alpine; van 55L. Ook in het rood! Zit heerlijk, niet te groot en er past genoeg in. Ben ik ook een happy camper mee ;)

 2. Ah wat een leuke! Heb je veel spullen bij je? Voor op je rug is dit iig een mooi maatje! Veel plezier nog!

 3. Hij ziet er fijn uit qua grootte en breedte. Ik heb nooit een eigen backpack gehad, wil er nog wel eentje. Ooit eentje geleend en nu weer een geleende. Is prima te doen, maar zoek nog wel een ideale die aan al mijn wensen voldoet :D

 4. Ziet er goed uit, slimme tip!

 5. Hoi Kim, ik vroeg me af of deze backpack echt als handbagage mee mag in het vliegtuig. Volgens de precieze afmetingen is hij 62 x 33 x 22 cm. Weet je zeker dat dat goed is? Verder lijkt hij me erg fijn:)

  • Hoi Saar!
   Hij is inderdaad 62 cm als je hem helemaal vult, maar als je het bovenste vakje niet vult en naar beneden duwt is hij een stuk kleiner. Het ‘harde’ gedeelte (van de achterkant zeg maar, die niet buigzame stang die er zit) is 50 cm, dus dan betekent dat je hem tot 50 cm kan ‘inkorten’ als je hem niet helemaal vult :)
   Kim heeft onlangs geplaatst…Alleen op reis: rondreizen door Vietnam en LaosMy Profile

   • Hey Kim,

    Hoe zit het met het gewicht? Is die van jou gewogen? Ik maak namelijk niet vaak mee dat mijn handbagage wordt gewogen.

    Lee

    • handbagage wordt inderdaad nauwelijks gecontroleerd op gewicht :) het verschilt per luchtvaartmaatschappij, meestal is het limiet 7-10 kilo

     • Dus jou backpack is niet gecheckt toen je deze als handbagage had meegenomen?

      Hoe heb je je backpack door de douane gebracht: ivm touwtjes etc op de lopende band.

     • Geloof niet dat mijn backpack ooit op gewicht is gecheckt bij handbagage… ik doe altijd mijn regenhoes eromheen bij de lopende band, erg handig! Of leg heb in zo’n bak..
      Kim heeft onlangs geplaatst…Travel Stories: Op weg naar een beter bestaanMy Profile

   • Hoi Kim,

    Ik ben ook opzoek naar een backpack van 30L en deze ziet er erg fijn uit! Ik kan hem helaas alleen in het blauw vinden en deze kleur vind ik niet echt mooi. Verder zag ik bij sites staan dat de backpack 66 cm hoog is, en niet 62 cm.

    Waar heb jij uiteindelijk je backpack gekocht?

    Groetjes,
    Nuala

    • Hoi! ik heb ‘m ergens online besteld.. maar ik weet echt niet meer waar. Misschien in winkels proberen (bv de bever)?

     • Nuala

      Ik heb al een andere mooie fijne backpack gevonden! (Nomad Topaz 30L). Ik vroeg me nog wel af of je rugzak wel eens gemeten wordt op het vliegveld? Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat je handbagage opgemeten wordt.

     • niet echt. alleen als je met ryanair vliegt heb je die kans ;)

 6. Joëlle

  Bedankt voor je review, heb net de 40L-versie van deze backpack gekocht! Ik zag ook je packing list en die is vergelijkbaar met die van mij, mag ik vragen op hoeveel kilo jij meestal ongeveer zit?

  • Meestal rond de 8-10 kilo (vooral vanwege de laptop en camera ;))

   • Joëlle

    Thanks! Kan me voorstellen dat dat het zwaarder maakt idd, maar alsnog erg netjes!

    Als ik je nog één vraag mag stellen: heb jij een speciale flight bag of doe je die bijgeleverde regenhoes er gewoon omheen voor tijdens de vlucht? De regenhoes is lekker licht, maar ben aan de andere kant bang dat ‘ie misschien snel scheurt tijdens het vervoer.

    • Ik doe altijd de regenhoes erom heen! Touwtjes bij elkaar en klaar :) tot nu toe heeft dat altijd prima gewerkt.. ;)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!