Beauty&Travel: Haren Verven met Henna in Bangladesh

posted in: Tips&Info | 3

Henna haren

In Bangladesh (en de landen daarom heen) wordt vaak Henna gebruikt. Vrouwen gebruiken het –vooral op feestdagen- om hun handen, armen en voeten mee te versieren, hun nagels te kleuren en om hun haar mee te voeden. Oudere mannen gebruiken het op hun grijze haar. Hoe lichter het haar, hoe feller en roder het eruit komt te zien na het verven.

man bangladesh henna

In Bangladesh liepen er dan ook redelijk wat mannen rond die hun grijze haren met henna hadden geverfd en wat er fel oranje uit kwam te zien. Over de reden waarom deze mannen dat doen heb ik twee verschillende verhalen gehoord. De eerste –en grappigste- is dat deze mannen hun haar kleuren om te laten zien dat ze nog steeds (seksueel) actief zijn en niet ‘oud’ over willen komen. Dan kijk je toch opeens heel anders naar die oude mannetjes met oranje haren.. Het andere verhaal wat ik (later) hoorde was dat de mannen hun haar met henna verven in navolging van hun profeet Mohamed, die dat ook gedaan zou hebben toen hij grijs begon te worden.

Bij vrouwen is het minder te zien als ze hun haar met henna verven. Ze hebben allemaal zwart haar, waar de henna een rode gloed aan geeft.

In Nederland heb ik zelf al een aantal keer uitgeprobeerd om mijn haren met henna te verven, maar ik zag nooit veel verschil. De hennablokken van Lush en hennapoeder van de toko voedde mijn haar wel, maar gaven qua kleur niet meer dan een mooie rode gloed. Uiteraard moest ik dan ook de Bangladese versie proberen!

henna gebruiksaanwijzing

De hennapoeder vanuit Bangladesh kocht ik bij een lokale winkel. Op het pakje staat dat je het kan gebruiken als een masker door er een papje van te maken en dit in je haar te smeren. Na een half uurtje zou je het dan moeten uitspoelen. Echter was mijn haar na dit half uur al licht gekleurd en besloot ik het helemaal te verven. Ik smeerde elke haarstrook in en liet de henna een paar uur zitten. Mijn haar is donkerblond en de henna heeft het een prachtige rode kleur gegeven.

haren verven henna

Hebben jullie je haar weleens met henna geverfd en zo niet, zou je dat willen? Ik heb in ieder geval vier pakjes meegenomen naar huis, zodat ik nog even vooruit kan!

Comments

comments

3 Responses

  1. Mooi! Ik ben wel bang dat ik een worteltje wordt, mijn haar is donker blond/oranje.. Hebben ze ook een donkerdere versie?

    • haha, worteltje zal je niet snel worden denk ik ;) Om het donkerder te laten uitvallen kan je wel de poeder mengen met koffie ipv water of het niet zo lang in je haar laten zitten!

  2. sabrina jansen

    Ja ik zou dat echt eens willen uit proberen,
    het zou wel leuk uit zien

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!