Blog & Travel Updates – Mei 2013

posted in: Personal | 3

blog en travel updates

Het is alweer juni en het weer lijkt deze week eindelijk boven de 20 graden uit te komen! Laten we met z’n allen genieten van de heerlijke zomer die ons te wachten staat (echt waar, ik geloof erin!) en veel buiten zijn. Helaas voor mij moet ik eerst nog heel hard aan mijn afstudeerscriptie werken, dus daarna kan ik pas genieten van de zon. In ieder geval hierbij een nieuwe categorie: Blog & Travel updates, waarbij ik terugblik op wat interessant was in de vorige maand wat betreft reizen en Vrouw op reis en nog even vooruit kijk op de komende maand.

Reizen

Afgelopen maand ben ik de gehele maand in Nederland gebleven. Geen reisjes gehad en helaas staat voor juni ook niets op de planning. Mijn laatste reisje was een weekendje Londen halverwege April. Maar ik mag niet klagen, want bovendien ben ik bezig met afstuderen en hoor ik daar dus al mijn aandacht op te vestigen! ;) Van de zomer is het wel de bedoeling om op reis te gaan samen met mijn vriend. Na lang te hebben gefantaseerd over Thailand, Laos en Vietnam kwamen we erachter dat in de zomer daar het regenseizoen is, dus besloten we daar dan maar een andere bestemming te kiezen. Momenteel willen we erg graag naar Indonesië en Singapore, al hebben we nog niets geboekt. Vliegtickets zijn bovendien ook het dubbele in zowel juli als augustus dus waarschijnlijk gaat dat plan niet door. Misschien wordt het daarom toch maar ‘gewoon’ Europa. Wat natuurlijk ook erg leuk is! Sowieso zijn wij niet van de all-inclusives, dus wordt het een trek- en backpack vakantie. Maar waar dan in Europa? Tja.. daar zijn we nog niet uit!

Blog

Het leukste nieuwtje van mei wat betreft de blog was natuurlijk dat ik genomineerd ben voor de Travvies Awards. Als je wil, kan je nog tot 7 juni stemmen op vrouw op reis onder de categorie ‘blogs’.

Daarnaast kwam er nog een gast artikeltje van mij over Londen op de handige website Ticketspy en schreef ik nog drie blogs voor het vrij nieuwe en erg leuke reisplatform Stop and Stare over de schoonheid van Bangladesh, op avontuur in de Everglades en over Washington D.C. vs New York City. Daarnaast staan er op Stop and Stare nog genoeg andere leuke artikels om deze middag lekker te lezen in de zon en inspiratie op te doen voor leuke reisjes.

Verder schreef ik op Vrouw op reis nog over de ramp in Bangladesh, iets wat dicht bij me stond, omdat ik onlangs in Bangladesh en zelfs in het gebouw wat ingestort is ben geweest.

Best gelezen in mei

Op vrouw op reis waren vooral de artikeltjes met (budget) tips populair. De onderstaande blogpost zijn in mei het beste gelezen:

1. 6 Handige websites voor goedkope last-minute vakanties. Niet zo gek natuurlijk, want wie wil nou niet geld besparen op vakanties? De zes websites check ik zelf regelmatig en sommige houd ik zelfs dagelijks in de gaten voor goede deals (met natuurlijk de hoop op nog wat goedkope tickets naar Azië of binnen Europa!)

2. How To: 7 tips om nog goedkoper te vliegen met Ryanair. Ryanair kan spotgoedkoop zijn, maar dan moet je wel alle sneaky manieren zien te ontwijken die ze gebruiken om je meer te laten betalen.

3. How To: Londen on a budget, part I. Londen, een super mooie en leuke stad. Erg veel te doen en te beleven, maar natuurlijk willen we niet al te veel geld uitgeven. Dat hoeft ook helemaal niet, want Londen kent veel budgetmogelijkheden.

 

 

Comments

comments

3 Responses

  1. Hah gewoon Europa. Je lijkt mij wel. En je hebt gelijk, 2 jaar geleden was ik in Maleisië in augustus en het weer was erg crap! En ja het is dan wel weer heel duur. Kun je niet na de zomervakantie weggaan? En dan straks werk zoeken zeker? Net als ik, ook bijna afgestudeerd! XX

    • Ja erg hé, na verre reizen lijkt Europa gewoon zo gewoon.. ;) Maar natuurlijk kan dat ook heel leuk zijn en ben ik in sommige Europese landen ook nog nooit geweest. Al klinkt Indonesië wel een stuk aantrekkelijker, haha. Erna kan niet, want mijn vriend heeft alleen in die maanden vrij helaas ;). Tja dat werk zoeken… daar ben ik dalijk full-time mee bezig hmm. Waarin ben jij bijna afgestudeerd?

  2. Er komen vast nog mooie reisplannen, ik duim dat het een verre bestemming wordt. Want ook ik wil ‘t liefst erbuiten nu ik dat een paar x heb gedaan ;-)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!