Budgettips Voor New York City

posted in: City Trip, Stage in Amerika, Travel | 3

new york budget

New York, het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik er voor het laatst was. Tijdens mijn stage in Pittsburgh heb ik het lange Thanksgivingweekend in deze metropool gespendeerd. Thanksgiving in NYC is extra bijzonder, omdat je dan de Macy’s Parade kan bewonderen (mega grote ballonen optocht) en de stad op Black Friday, de nacht na Thanksgiving, in een gekkenhuis veranderd. Vanaf middernacht gaat bij veel winkels de uitverkoop in en kan je de hele nacht shoppen. Behalve op Black Friday staat New York er nou niet om bekend erg goedkoop te zijn, vandaar een aantal tips om wat geld te besparen in deze grote stad.

macys paradeNY tijdens Thanksgiving: de Macy’s parade met reusachtige ballonnen, versierde gebouwen en overal lichtjes en kerstbomen.

Slapen

NY is nou niet bepaald de goedkoopste plek om te overnachten. Zoek dus van tevoren goed naar een goedkoop hotel of hostel. Kijk goed naar de ligging van het verblijf, om te checken of het niet te ver buiten het centrum is. Midden in het centrum is ideaal, want dan is bijna alles op loopafstand. Iets buiten het centrum is ook geen probleem, als je een unlimited metrokaart aanschaft.

brooklyn bridge

Transport binnen NY

In NY zelf is het reizen met de metro het goedkoopst. Er zijn verschillende passen aan te schaffen. Een kaart voor zeven dagen kost 30 dollar, wat je er makkelijk uit haalt als je meer dan twee keer per dag reist.

toysrus

Kijken is gratis

De belangrijkste bezienswaardigheden van NY zijn gelukkig helemaal gratis. Rondlopen in Central Park (waar je ook meekan met een gratis tour), gele taxi’s spotten op Time’s Square en Broadway, windowshoppen bij dure merken, je verwonderen over al het vreemde speelgoed bij ToysRus en alle smaken M&M’s bekijken in de M&M store. Daarnaast kan je fijn over Brooklyn Bridge heenlopen, waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op de wijken Manhattan en Brooklyn.

vrijheidsbeeld

Ferry langs het Vrijheidsbeeld

Met de Staten Island Ferry vanaf Whithall terminal kan je gratis naar de overkant en terug. Veel mensen zal je, aangekomen aan de andere kant, gelijk weer terug de boot op zien gaan. Veel toeristen maken namelijk gebruik van deze mogelijkheid om gratis langs het vrijheidsbeeld te kunnen varen, in plaats van gebruik te maken van een van de toerboten. De ferry doet er heen en terug ongeveer een uur over en is het leukste om te doen bij een heldere dag.

moma ny

Museum

Veel musea hebben bepaalde data of tijden waarop ze gratis te bezoeken zijn. Het MOMA (Museum of Modern Arts), een van de bekendste musea, is bijvoorbeeld elke vrijdagavond tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds gratis te bezoeken.

chinatown nyc

Eten

Eten in het centrum in natuurlijk altijd het duurst, maar lang leve de goedkope eettentjes als Subway en het geweldige Chinatown, waar altijd wel goedkoop en lekker eten is te vinden.

new york city

Naar New York

Als je vanaf Nederland reist is het vliegticket natuurlijk het allerduurste van de reis. Als je vroeg van tevoren boekt en buiten het hoogseizoen, is het niet moeilijk om een retour te scoren van rond de 500 euro. Daarnaast heeft Arke vaak combinatiedeals, die vooral handig zijn als je last-minute naar NY wil. Ben je al in de VS, dan kan je via een nationale vlucht, bus of met de trein in New York komen. Qua vluchten heeft JetBlue vaak goede deals. Met de bus kan je het beste met Greyhound of Megabus. Als je vroeg van tevoren boekt, heb je kans op een erg goedkoop ticket. Ik boekte iets te laat, maar betaalde voor een acht uur durende busreis van Pittsburgh, PA naar NYC nog steeds slechts 50 euro voor een retour. Als laatste optie zou je nog met de trein kunnen gaan, maar deze is vrijwel altijd een stuk duurder dan de bus.

Let wel op dat je een ESTA visum nodig hebt voor de USA! Deze kan je bestellen via bijvoorbeeld E-visums.nl.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze budgettips voor New York! Wat vinden jullie de leukste (budget)activiteit om te doen in NYC?

Comments

comments

3 Responses

  1. Haha Black Friday: gekkenhuis! NYC is leuk; zou er graag weer eens naar toe gaan!

  2. Te gek! Komt even goed uit deze post haha. Die gaat in mn favorieten :D

  3. Toffe tips! Ik was in New York in april 2010, maar ik wil graag nog es terug! Ik hoop dan icm Chicago en Washington bijvoorbeeld.
    Marcella heeft onlangs geplaatst…Travel favoritesMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!