Budgettips Voor De Florida Keys

posted in: Stage in Amerika, Tips&Info | 4

florida keys budget

Van Key Largo tot Key West, de Florida Keys zijn prachtig. De zon, vele stranden, palmbomen en watersporten maakt het een zeer geliefde vakantiebestemming. Helaas betekend dit dan ook dat het ontzettend duur is om naartoe te gaan. Toch heb ik me er een aantal dagen prima kunnen vermaken zonder al teveel geld uit te geven. Hier een aantal tips om te genieten van de Florida Keys met een budget!

key west

Slapen

Het allerduurste is om te overnachten op de keys. Vooral op het laatste en mooiste eiland, Key West, is het onmogelijk een goedkope slaapplaats te vinden. Er zijn geen hostels op Key West en er is geen hotel goedkoper dan 75 euro per nacht. Zelfs voor kamperen betaal je minimaal 65 euro per persoon en ook couchsurfen is erg lastig, vanwege de vele aanvragen die ze krijgen. Je zou kunnen overwegen om een dag trip naar de Keys te maken. ‘s Ochtends heen en ‘s avonds weer terug. Voor Key Largo is dit prima te doen, maar als je helemaal naar Key West wilt ben je drie uur langer onderweg. Op key Largo bevind zich echter wel een hostel. Je kan er slapen voor ongeveer 45 euro per nacht.

De oplossing waar ik en mijn reisgenoten voor kozen is niet echt een aanrader, maar wel helemaal gratis. We parkeerden de gehuurde auto langs de boulevard, stoelen naar beneden en slapen maar. Tandenpoetsen en naar de wc gaan kon bij de toilethuisje op het strand. Er stond nog een andere auto en een camper die hetzelfde deden, al kan ik niet met zekerheid zeggen of het officieel zou mogen of niet.. ;)

snorkelen florida

vlieger achter boot

southermost point

Activiteiten

Hoe verder je richting de laatste eilanden gaat, hoe duurder alles wordt. Duiken en snorkelen zijn een populaire activiteiten, dus wil je dit doen kies dan voor een van de eerste Keys. Op Key Largo is een trip naar de riffen goedkoper en net zo mooi.

Op Key West (en wellicht ook op de andere Keys) zijn er op het strand multi-activiteiten georganiseerd. Dit betekent dat je voor een bepaald bedrag de gehele dag gebruik van maken van het paddle boarden, kanoën, volleyballen, windsurfen en volleyballen. Daarnaast kan je ervoor kiezen dit te doen in combinatie met de activiteit ”met een tandem vlieger opgelaten worden achter een boot”. Weet iemand de naam daarvoor? Ik kan er niet opkomen! Je ziet het op de foto hierboven. Een hele dag gevuld met deze activiteiten koste ongeveer 60 euro per persoon. Toen wij er waren was het net na de wintervakantie en waren we een van de weinigen die deze activiteiten deden, waardoor we direct gebruik konden maken van alle materialen.

Verder kan je nog het ‘Southernmost Point’ van de VS bezoeken, op het strand liggen en genieten van het (bijna altijd) prachtige weer. Best things in life are free!

restaurant key west

Eten

Het eten op de Keys is gelukkig rond dezelfde prijs als in de rest van de USA. Goedkoper dan in Europa en veel tentjes die pizza’s en dergelijke verkopen. Verder heb je ook een aantal grote supermarkten aan het begin van de Keys om in te slaan voor ontbijt, tussendoortjes en middageten.

snelweg naar key west

Vervoer

Vanuit Florida kan je met de bus of auto naar de Keys. De auto heeft als voordeel dat je meer vrijheid hebt, zelf kan beslissen waar je heen gaat en natuurlijk als nood-slaapplaats kan gebruiken. Ideaal voor een rondreis(je) door Zuid-Florida. Het nadeel ervan is dat je wel een auto moet huren en benzine moet betalen. Blijf je het grootste deel van je vakantie op een plek en wil je gewoon een uitstapje maken naar de Keys dan kan je er ook voor kiezen om met de bus te gaan. Greyhound brengt je vanuit Miami binnen anderhalf uur voor 7,50 euro naar Key Largo en voor 20 euro en drie uur meer naar Key West.

Zijn jullie ooit naar de Keys geweest en heb je nog (budget) tips?

Comments

comments

4 Responses

  1. waah bedankt voor de tips. Mocht ik heengaan, dan duurt het nog wel ff, maar het lijkt me heel gaaf! XX

  2. Ik ben helaas niet door gereden naar Key West, nog steeds wel jammer. Wel ruim over de helft geweest en daar ook heerlijk gratis gezwommen. Jammer hè, van die grote reclame borden op die prachtige Keys!

  3. Handige post, zo vlak voor mijn vertrek :)
    Wij gaan met een eigen auto en hoeven alleen maar voor benzine te betalen. Verder slapen we bij vrienden van de broer van mijn vriend, dat gaat ook al een hoop schelen.

    Wat was zo ongeveer jouw dagbudget als ik vragen mag?

    • Dat scheelt inderdaad! Ik weet helaas echt niet meer wat mijn dagbudget was.. Ik was in totaal een week in Florida en was het meeste geld kwijt aan het huren van de auto. De prijzen van benzine, eten en uitjes (zoals bovenstaande) vielen wel mee.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!