Bye Bye Sundsvall, voor nu… – Zweden #10

posted in: Personal | 3

Het lijkt erop dat ik nooit lang op een en dezelfde plek blijf. Officieel woon ik vanaf afgelopen september tot minimaal aankomende juli in Sundsvall in Zweden, maar ik ben er niet al te vaak. Afgelopen twee maanden was ik onder andere in Lulea, Polen en Stockholm te vinden. Momenteel ben ik onderweg terug naar Nederland, om pasen met mijn familie door te brengen en vervolgens voor mijn master thesis naar verschillende plaatsen af te reizen om mijn onderzoek te doen. Over anderhalve maand ben ik weer terug in mijn inmiddels dierbare Sundsvall.

Toen ik in de USA een half jaar stage liep vond ik dat aan de ene kant geweldig, maar aan de andere kant vond ik het ook wel goed om na zes maanden weer terug te gaan naar Nederland. Hoewel ik me in Pittsburgh helemaal thuis voelde, was ik ook wel klaar om weer in mijn oude vertrouwde omgeving te zijn. Inmiddels ben ik er wel aan gewend om me op meerdere plekken een bestaan op te bouwen. Pittsburgh voelde al als mijn tweede thuis en Sundsvall voelt al helemaal zo. Misschien is het omdat ik de afgelopen maanden al een aantal keer weg ben geweest, maar anderhalve maand de hort op voelt niet zo exited als ik had gedacht.

sundsvall

Natuurlijk kijk ik er ontzettend naar uit om weer terug naar Pittsburgh te gaan, de plek waar ik drie jaar geleden stage liep en nu ook zal bezoeken voor mijn onderzoek. Mijn masterthesis wordt een hartstikke gaaf project en dat ik hou ervan om er met mijn backpack op uit te trekken. Maar toch, ik heb het erg naar mijn zin in Sundsvall. Het is fijn leven en ik heb er leuke vrienden. Ik denk dat ik het gewoon zal missen, voor deze komende anderhalve maand. De prachtige sneeuw die de stad bedekt. Mijn fijn rood huisje, sneeuw piste en bos naast de deur. Als ik terug kom zal al het wit verdwenen zijn. De stad er totaal anders uitzien. Veel zal ook hetzelfde blijven. Mijn vrienden zullen er nog steeds wonen en hopelijk staat ook mijn huis er ook nog gewoon. Ik zal weer in het bos kunnen wandelen zonder een halve meter door de sneeuw te zakken en misschien zelfs al ‘s avonds kunnen BBQen naast het meer. Ik ben benieuwd.. See you soon, Sundsvall!

Comments

comments

3 Responses

  1. Leuke vooruitzichten! Ik denk dat je Nederland misschien ook minder hard mist omdat je dichter bij huis bent in Zweden. Qua afstand, maar toch ook qua cultuur. Vreemd genoeg denk ik dat het toch een verschil uitmaakt, denk je niet? Succes met je thesis onderzoek!
    Sarah heeft onlangs geplaatst…What’s in… Iran?My Profile

  2. […] we speak ben ik weer even terug in Nederland. Ik ga volgende week naar de VS en vervolgens door naar Wenen voor mijn master thesis […]

  3. […] mijn masterthesis reis ik af naar Pittsburgh en Wenen. Daarnaast ga ik nog vrienden bezoeken in Chicago. Mijn […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!