Vijf leuke cadeaus voor reizigers

posted in: Tips&Info | 1

November komt alweer bijna tot een einde en de feestdagen zijn in zicht. Tijd voor een cadeautjes lijst! Als reiziger wil je natuurlijk niet teveel spullen, aangezien je het toch niet allemaal mee kan nemen in je backpack. Dus wat is er beter dan cadeautjes die zowel handig en functioneel als leuk zijn? ;) Ik heb er een aantal voor je uitgezocht. Leuk voor zowel een kerst cadeau of nog voor sinterklaas.

Hangmat

Hoe leuk is een hangmat voor mee op reis? Ik heb er zelf een van het merk hennessy hammocks die ik regelmatig gebruik. Hij heeft zelfs een mosquito net en een tarp, waardoor je hem goed kan gebruiken als alternatief voor een tent. Naast een hangmat speciaal voor op reis heb ik ook een vrolijke hangmat gewoon voor de leuk. Ideaal voor in de tuin of om mee te nemen in de zomer op een roadtrip of als je extra ruimte hebt in je koffer. Ik ga hem deze zomer ook ophangen op de boot waar ik nu werk. Hoe leuk is het om rond te varen terwijl je kan chillen in de hangmat?!

Wereldkaart

kurk-prikbord-wereldkaart

Een wereldkaart in huis mag natuurlijk bij geen enkele reiziger ontbreken. Ik vind deze prikbord wereldkaart van kurk erg leuk. Je kan er verschillende foto’s en tickets, bonnetjes of toegangskaartjes van je reis omheen hangen. Leuk om in het midden van een muur op te hangen, en een collage te maken van items van je afgelopen reis. Na een tijdje hangt vast de hele muur vol! ;)

Sjaal

sjaal

Een sjaaltje als lange rok

Een sjaal is mijn favoriete reisitem. Ik heb er op mijn afgelopen reis van meer dan een jaar twee meegenomen. Een lange en lichte en een wat dikkere korte variant. Ideaal om te gebruiken als cover-up als je een kerkje of moskee binnengaat, hoofddoek, lange rok, korte rok, strandhanddoek, jurkje, of natuurlijk gewoon als sjaal om je nek.

E-books

Een ‘echt’ boek is veel te zwaar om mee te nemen in je backpack. Gelukkig hebben we e-readers en e-books! Super handig om ontelbaar veel boeken mee te kunnen nemen op reis. Ik hou ervan om boeken te lezen, en slechts een boek mee kunnen nemen is voor mij echt niet genoeg. Neem ook een kijkje bij mijn lijst met favoriete boeken voor op reis voor inspiratie voor een leuk kerstcadeau.

Passport cover

Als je we het over functioneel en leuk hebben.. is een passport hoes natuurlijk ideaal. Van goedkope versies van de Hema tot luxe handgemaakte varianten van Etsy. Handig om je paspoort veilig in te bewaren, samen met eventueel een creditkaart, vliegtickets, vaccinatieboekje en je verzekeringspasjes.

Ik vind deze luxe passport cover erg leuk, met ruimte voor pasjes en een leuk wereldkaart patroontje op de voorkant.

Weten jullie nog leuke en praktische reiscadeaus voor de feestdagen?

Comments

comments

One Response

  1. Leuke dingen! Ik heb laatst een wereld kraskaart voor mijn verjaardag gekregen en een canvas tasje met een wereld kaart erop, beide vond ik heel leuk :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!