Grappige Commercials uit India

posted in: Nepal en India reis, Travel | 2

Reclames in India zijn vaak erg overdreven, met veel zang en dans en gericht op familiebanden en huwelijk. In Bangladesh hadden wij een tv-kanaal met de Indische versie van HBO, waar regelmatig grappige commercials voorbij kwamen.

Zo was er deze van Jabong, wat bij ons gewoon Zalando is:

In India komen ‘arranged marriages’ nog veel voor. Deze video van DSTV speelt daar handig op in (sorry voor de slechte kwaliteit, maar hij is het waard om te kijken):

Ook windows mobile gebruikt de traditie van het uithuwelijken naast het ‘vrijere leven’ van de Indische jongeren als onderwerp van reclame:’

Deze van Peugeot heb ik niet gezien in India of Bangladesh, maar geeft op de achtergrond en met de muziek wel typisch India weer:

Erg commercieel, maar toch gericht op Indische tradities en aangepast aan de cultuur. India zelf is natuurlijk een stuk viezer en chaotischer dan deze reclames laten zien en alleen de hoogste klassen kunnen zich de technologie veroorloven uit het derde filmpje. Toch geeft het wat weer van de Indische sfeer en cultuurverschillen die er spelen. Als ik de muziek hoor wil ik in ieder geval wel terug naar India! Wat vinden jullie van deze commercials?

Comments

comments

2 Responses

  1. Haha wat een reclames! Die van Zalando lijkt nog wel een beetje op de Nederlandse versie.

  2. […] achterna lopen om je iets aan te smeren. Mensen die verslaaft zijn aan de dramatische over-de-top Bollywood films. Welkom in […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!