De Taj Mahal: Terecht Een Van De Zeven Wereldwonderen

posted in: Nepal en India reis, Travel, Travels | 5

Taj Mahal

De Taj Mahal uit India is een van de zeven wereldwonderen, en terecht. Dit prachtige monument is enorm en grotendeels gebouwd uit marmer. Met zonsopkomst schijnt hij het mooist te zijn en helemaal te gaan glinsteren. Ik zeg schijnt, want toen ik afgelopen januari om 5 uur ‘s ochtends op het dak van het hotel gereed zat om dit wonder te aanschouwen was het veel te mistig. Pas twee uur later was de zon te zien. Gelukkig is de Taj Mahal overdag ook om prachtig om te zien. Kijk verder voor een aantal mooie foto’s van deze toeristenpleister uit Agra.

zonsopkomst taj mahal

taj mahal zonsopkomst

Taj  mahal agra

Taj Mahal india

taj mahal marmer

marmer taj mahal

taj mahal plafond

zwarte taj

Graftombe

De Taj Mahal is ingelegd met verschillende kleuren (edel)stenen en het marmer is geslepen tot prachtige figuren. Eigenlijk is het reusachtige monument een graftombe. Dit wereldwonder werd in 1632 gebouwd door de moslimkeizer Shah Jahan, ter ere van zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Op haar sterfbed beloofde hij een gebouw te laten bouwen wat net zo mooi zou worden als zij. Meer dan twintig jaar later was het wonder wat gebouwd was uit liefde voltooid. Voor zichzelf wilde de keizer later nog een duplicaat laten bouwen. Een zwarte versie tegenover de huidige. Zijn zoon was het hier echter niet mee eens en liet zijn vader in gevangenschap nemen in het rode Ford in Agra, tegenover de graftombe van zijn vroegere vrouw. Nu, honderden jaren later, liggen de geliefden samen begraven in de Taj Mahal.

Comments

comments

5 Responses

  1. Wauw, wat heb je een mooie foto’s gemaakt!! De eerste en derde foto zijn heel apart!

  2. De Taj Mahal is zeker ook het mooiste wereldwonder dat ik tot nu toe heb gezien. Ook niet tijdens zonsopkomst, helaas, maar nog, moooooi. Ik vond vooral ook alle figuurtjes in het parkje er omheen zo prachtig. Werd er heel blij van :)

  3. Wauwie, prachtige foto’s heb je gemaakt. Het lijkt mij (het enige) mooie van India. Verder heb ik er namelijk best een slecht beeld van haha. Wel ‘romantisch’ dat ze er samen in begraven liggen!

    • Slecht beeld van India? Hm.. ik zal zorgen wat meer leuke dingen over India te posten om je beeld wat te veranderen dan ;)

  4. Wat gaaf; daar zou ik ook nog wel een keertje naar toe willen. Zo mooi!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!