Dit was mei

posted in: Personal | 5

Mei was mooi, mei was druk. En nu is het alweer juni…

Mei begon in Chicago. Ik kwam vanuit Pittsburgh, waar ik onderzoek deed voor mijn master (en mijn vrienden van drie jaar geleden weer ontmoette en heel veel plezier had ;) en ik wil nu alweer terug ja!). In Chicago ontmoette ik ook weer oude vrienden. Een expat familie die nu weer terug zijn in Amerika. We kletsten behoorlijk wat bij en ik speelde met de kinderen, de katten en de hond. Ik werd ontzettend verwend. We gingen met een limo het centrum van Chicago in en aten de meest verrukkelijke steenoven pizza’s met pistache noten. Oh, en in de vier dagen dat ik er was kon ik ook nog eens mee doen aan een blacklight collorrun. Zo leuk!       

 IMG_5595 IMG_5538

Van Chigago ging ik door naar Wenen, waar ik verder zou gaan met mijn onderzoek. Ik verbleef bij een host via Trustroots, fietste door de mooie straten en genoot van de zon. Vijfentwintig graden was het. Heerlijk! Mijn onderzoek verliep ook erg goed. Bij Wiener Deewan werd ik volgestopt met Pakistaans eten terwijl ik klanten en medewerkers interviewde. Van Wenen weer door naar Zweden, maar eerst even een stop in Bremen en Kopenhagen, want ja, dat is toch al on the way. In beide steden ontmoette ik weer een aantal oude vrienden. Zo leuk om met reizen gewoon bij iedereen langs te gaan om even hoi te zeggen en wat momenten te delen! En ohja, gratis slaapplekjes zijn ook altijd mooi meegenomen ;). Naar Kopenhagen toe lifte ik voor het eerst een ferry. Een Nederlandse vader en dochter brachten me helemaal van Hamburg naar het centrum van Kopenhagen toe, waar ik vervolgens gelijk weer afsprak met wat vrienden. Via-via bleek er ook iemand in Kopenhagen te studeren die zijn masterthesis deed over hetzelfde onderwerp. Toevallig, en daarom meteen maar afgesproken om een aantal uur te brainstormen en resultaten te delen.

IMG_5692 IMG_5709

Van Kopenhagen ging ik half mei weer terug naar mijn plekje in Zweden. Vijfentwintig graden kon ik daar niet verwachten, maar goed, het was wel duidelijk lente! Toen ik eind maart vertrok sneeuwde het nog en kon je lopen op het meer. Nu was alles water, groen en in bloei en heb ik schaapjes in mijn achtertuin.

IMG_5897 IMG_5886

In Zweden aangekomen moest ik flink aanpoten, immers, de thesis moest in een aantal weken geheel op papier staan. Dat was nog wel een uitdaging, maar gelukkig is de universiteitsbibliotheek 24/7 geopend. No stress. Natuurlijk wel nog tijd gemaakt voor één enkel feestje tussendoor en toen ik terug naar huis liep om 4 uur ‘s ochtends zag ik de mooiste zonsopgang die ik hier ooit gezien heb.

IMG_5910 IMG_5814

Ik paste ook weer een aantal dagen op de kat van het buurmeisje. Samen met mijn buurjongen lieten we het beest buiten uit aan een lijntje. Dat vond tie geweldig, totdat we een hond tegenkwamen. Toen was het niet zo leuk meer en krabte het arme beest mijn hele hand open. Vond ik ook niet zo leuk, helemaal niet toen daar ook nog een antibioticakuur bij kwam kijken. Gelukkig is dat weer over. Het is nu echt ontzettend licht hier. Inmiddels gaat het schemeren rond een uur of tien. Echt donker wordt het niet. Om half drie is het alweer helemaal helder. Slapen met al dat licht is wat minder, maar het levert wel mooie plaatjes op. :)

IMG_5798 IMG_5787

Nu is het juni en is mijn thesis ingeleverd. Morgen heb ik mijn verdediging, wish me luck! Donderdag komt een lief vriendinnetje over vanuit Nederland, dus dat wordt fun! Er staan nog twee BBQ’s aan het meer gepland (indien het weer een beetje meewerkt), nog wat laatste dingetjes afhandelen en als het goed is heb ik dan ook mijn master in the pocket.. wow. Vraag me niet wat ik erna ga doen, want dat ligt dus nog helemaal open. Wees gerust, een vaste baan zoeken wordt het (nog even) niet. ;)

 

Comments

comments

5 Responses

  1. Oh wat klinkt dat als een heerlijke maand zeg, en die foto’s, prachtig!

  2. Oh wat gaaf om te lezen Kim! Wat maak je een boel mee en wat vind ik je stoer :) die kat aan de lijn ook haha ! Hey nog even een vraagje; als je een week naar de zon gaat eh, wat draag jij dan onderweg vanuit het nog niet zo heel erg warme Nederland? Ik dacht een spijkerblouse of een vest die uiteindelijk weer in de kleine backpack past? of een oude (maar fris en fruitige) trui die je op t vliegveld aan een zwerver geeft? :’)

    • Thanks Maike!
      Haha, goeie! Wat ik meestal doe is een legging aan onder mijn short en een bloesje over mijn shirt, die dan niet zoveel ruimte innemen in de backpack :)

  3. Wat een leuke mei heb je gedaan. En al dat reizen zo leuk om bij vrineden langs te gaan als je in hun land bent.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!