Een paar net iets andere tips om geld te (be)sparen voor je reis

posted in: Tips&Info, Travel | 1

Stel je wilt een (grote) reis maken en van tevoren natuurlijk zo veel mogelijk geld bij elkaar sparen voor al je grootse plannen. We kennen natuurlijk al alle standaard tips om extra shifts te pakken op je werk, wat minder te gaan feesten, een rekening kiezen met hoge spaarrente etc. Vandaar dat ik je tips wil delen die net even wat anders zijn. De tips die ik zelf regelmatig toepas in mijn dagelijks leven.

Er zijn twee manieren om geld te sparen. De eerste is om veel te werken en de andere is om nauwelijks iets uit te geven. Het effectiefs is natuurlijk om beide te combineren.

Mijn tips hebben te maken met het laatste gedeelte. Besparen op je kosten, zodat je meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

 

Geld besparen op huur

De grootste (vaste) last bij vrijwel iedereen. Het huren van woonruimte kost, vooral in grote steden, gewoon onwijs veel geld. Denk erover na om je woonruimte tijdelijk te delen met een vriendin of kennis (wellicht ook een reiziger die op zoek is naar iets tijdelijks?). Zo kan je de huur delen en heb je beide minder grote lasten. In Amsterdam deel ik ook het huis met een stel reizigers, die vaker weg dan thuis zijn.

Een ander idee is om je huis of kamer te verhuren via Airbnb. Slaap tijdelijk bij je ouders, vriend of vriendin op de bank en verhuur je eigen kamer of huis. Vooral als je in een grote stad woont is dit een aanrader om flink wat geld te besparen, of zelfs te kunnen verdienen op je huur. Een fijne toevoeging aan je spaarrekening!

 

Geld besparen op voedsel

Dumpsterdiven is niet iets wat je alleen op reis kan doen. In Nederland kan je ook na de wekelijkse groente- en fruitmarkt een rondje maken en bij de marktkramen navragen of je het voedsel mee kan nemen wat anders weggegooid wordt.

Daarnaast zijn er in elke grote stad mogelijkheden om mee te eten op donatie bij verschillende sociale initiatieven. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld Guerilla Kitchen, Taste Before You Waste en de kaskantine. Deze initiatieven hebben samenwerkingen met supermarkten en winkels om voedsel in te zamelen en koken het met een grote club vrijwilligers. Vaak kan je komen helpen koken en helpen opruimen of mee-eten in ruil voor een donatie. Deze initiatieven zijn veelal gericht op het naar buiten brengen hoeveel afval we produceren en anti-foodwaste. ☺


Geld besparen op vervoer

Heb je een auto? Verhuur ‘m via zipcar! Ga je met het openbaar vervoer? Kijk dan of het niet goedkoper is om met blablacar ergens heen te gaan. In de trein kan je met 40% reizen als je ‘meereist met een student’ (of iemand anders die ook een abonnement heeft). En pak natuurlijk eens wat vaker de fiets! ;)


Wat doe jij om geld te sparen om op reis te kunnen gaan?

Comments

comments

One Response

  1. Je idee om een huis tijdelijk met een vriendin of kennis te delen spreekt me aan! Ik verhuis naar een andere stad voor werk, en ik ben er niet zeker van dat ik genoeg geld heb om het huis te huren. Als ik iemand vind met wie ik samen kan wonen, kunnen we de huur delen!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!