Een rustige zomer

posted in: Personal, Travel | 3

De ‘grote zomervakantie’ is alweer bijna afgelopen. Alhoewel ik niet echt een grote zomervakantie meer heb, heb ik toch het idee dat ik vakantie heb gehad. Of eigenlijk meer een kleine rustperiode tussen al het gereis door. ;)

In juli kwam ik terug van mijn verblijf in Zweden. Mijn mooie studentenkamertje met bos en meer naast de deur liet ik achter, om weer tijdelijk bij mijn ouders te komen wonen in Nederland.. Gelukkig heb ik nog wel een stukje meer mee kunnen nemen:  Schermafbeelding 2015-08-24 om 21.11.04

In Amsterdam was half juli het Nomads festival. Honderden lifters, avonturiers en andersoortige reizigers kwamen naar de Amsterdamse vondelbunker voor een meerdaagse gathering. Het was een ontzettend leuk weekend vol met workshops (ik gaf er zelf ook een over female solo travel!), inspirerende reizigers en feestjes. Van de Amsterdamse Guerilla Kitchen kregen we les in ‘dumpsterdiven’, waarnaar we in groepjes naar de markten gingen om het overgebleven voedsel op te halen. Die avond kookten we voor meer dan 100 man avondeten, gemaakt van ‘weggegooid’ voedsel.

DSC_0229

De rest van de ‘vakantie’ werkte ik nog een aantal dagen bij cafe TRUST in Amsterdam, sprak ik veel af met familie en vrienden die ik al een tijdje niet had gezien, ging ik naar het vuurwerkfestival en kluste ik in het nieuwe huis van mijn ouders. Tijdens het klussen is muziek altijd wel een must. Onze ‘klusradio’ zit inmiddels onder de verf en ruist vaak. Een goed moment om de nieuwste bluetooth speaker van Philips uit te testen. De speaker is erg handzaam, makkelijk mee te nemen en vrijwel overal goed neer te zetten. Er komt mooi geluid uit en je kan zelfs de telefoon opnemen via de speaker als die eraan gekoppeld is. Daarnaast is het ook een fijn ding om mee te nemen naar het strand (waar mijn ouders nu een stuk dichterbij wonen!) met wat vrienden, kleedje, wijntje erbij! Hopelijk krijgen we nog een mooie Indian Summer om dat waar te maken..

DSC_0023

Ohja, tussendoor ging ik ook nog even een weekendje naar Praag voor een reünie met een aantal studenten van Zweden. Iedereen behalve ik had van september tot januari in Zweden gestudeerd, dus het was heel fijn ze weer te zien! Good old times. Samen met Simon uit Duitsland gingen we liftend heen en weer. In twee dagen was dat goed te doen, maar liften in 30+ graden is wel even wat anders dan die maand ervoor in Scandinavië! Praag is trouwens ook erg mooi. Ik was er 9 jaar geleden al eens geweest, maar dat het zo’n mooie stad was wist ik niet meer!

Schermafbeelding 2015-08-24 om 21.11.33 Schermafbeelding 2015-08-24 om 21.11.50

De komende dagen bestaan ook weer uit klussen, vrienden en evenementen bezoeken en langzaamaan mijn backpack weer inpakken.. want begin september ga ik er weer vandoor!

Comments

comments

3 Responses

  1. Het is natuurlijk ook perfect… Lekker net voor de zomer terugkomen, allemaal leuke dingen doen met vrienden en familie en dan net na de zomer er weer op uit… Heer-lijk!
    Sandra heeft onlangs geplaatst…Kanoën in DokkumMy Profile

  2. Die kleine bezoekjes aan steden of evenementen zijn ook superleuk! Zijn toch dingen die je ook een fijn vakantiegevoel kunnen geven :)
    Sabine heeft onlangs geplaatst…Bloggers-bezoek in Bogotá!My Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!