Even niet bereikbaar zijn

posted in: Inner Travel, Personal, Travel | 1

iphone

Toen ik een paar weken geleden in Skuleskogen National Park was had bijna twee dagen lang geen bereik met mijn telefoon. Dat klinkt misschien niet zo lang, maar dankzij het gratis internet abonnement wat ik van de universiteit heb gekregen en de wifi netwerken overal heb ik overal en altijd bereikbaar. Tijdens het schrijven van mijn thesis was de vliegtuigmodes mijn beste vriend. En stiekem, vond ik dat best wel fijn.

Even geen constante stroom aan berichten, appjes, instagram notifications, etc. Even niet de druk van iemand meteen moeten beantwoorden als je het bericht leest want ja, aan het fotootje op facebook en de twee blauwe streepjes op Whattsapp kan je zo zien dat je bericht is gelezen. Even niet constant je telefoon checken als je je verveeld of bang zijn ‘dat je iets mist’ als je het niet doet.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind mijn Iphone 5 geweldig. Ik kocht hem een jaar geleden en, alhoewel een nieuwere versie alweer uit is en veel mensen alweer de nieuwe Iphone 6s kopen ben ik nog steeds erg blij met mijn Iphone 5. Ik kocht hem vooral vanwege de goede foto’s die hij maakt en de navigatie die erg goed is. Zelf als ik in the middle of nowhere ben en compleet verdwaald leidt mijn Iphone me weer terug de juiste weg op (mits ik bereik heb dan).

Maar toch, het was wel even heel fijn om gewoon niet bereikbaar te zijn. Als jullie dit lezen ben ik ook weer op pad, ergens in Noorwegen waarschijnlijk (nu ik dit schrijf zit ik nog gewoon in Zweden), zonder elektriciteit en misschien zelfs compleet zonder bereik. In ieder geval doet mijn gratis internet het niet meer buiten Zweden. Ik heb weinig mogelijkheden om mijn telefoon op te laden onderweg en om batterij te besparen zet ik hem bijna altijd op vliegtuigmodes. On the road gebruik ik hem alleen voor de reisapps en om boekjes te lezen.

In totaal ben ik ongeveer twee-en-een-half tot drie weken op pad. Een lange tijd met amper bereik en internet.. Aan de ene kant lijkt het me heel fijn om even totaal ‘unplugged’ te zijn en me te concentreren op ‘het echte leven’, aan de andere kant moet ik niet denken aan wat een mailtjes ik moet beantwoorden als ik terug kom, en wat ik allemaal ga ‘missen’ en het belangrijkste: of alles goed loopt met mijn blog als ik niet bij het internet kan! Maar goed, we gaan het zien!

Zou jij wel een tijdje gewoon totaal niet bereikbaar willen zijn? Hoe doe je dat als je op reis bent en geen internet hebt? 

Comments

comments

One Response

  1. Goed punt. Ik heb iedere week een dag dat ik ga hiken en op die dag blijf ik ‘schermloos.’ Ik woon in een middelgrote stad in Azië, dus soms kan het hectisch zijn. Zo een escape dag is echt broodnodig om het vol te houden.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!