Mijn favoriete reismerken voor reizen op een laag budget

posted in: Tips&Info, Travel | 0

reizen op een laag budget

Iedere reizigers heeft zo zijn favoriete reismerken en websites om te gebruiken op, voor en tijdens het reizen. Zo ben ik dol op mijn Deuter backpack en gebruik ik couchsurfing tijdens vrijwel elke reis die ik maak. Ik deel vandaag mijn favoriete reismerken en websites met je die me helpen om op een laag budget te blijven reizen.

Accommodatie

Couchsurfing: Gratis bij locals op de bank slapen of zelf reizigers hosten. CS is zeker mijn favoriet.

Trustroots: Opkomende hospitality website, met name gericht op lifters.

Airbnb – De website voor het huren van de leukste appartementen, huisjes en zelfs boten (!). Via deze link krijg je meteen een gratis tegoed van 25 euro om te spenderen aan reizen. Je kan er ook zelf je eigen apartment verhuren.

Hostelworld: Deze app heb ik altijd op mijn telefoon. Handig om snel hostels en overnachtingsprijzen in de buurt te checken.

Workaway: Mijn favoriete website voor vrijwilligerswerk in ruil voor accommodatie en driedaagse maaltijden.

Booking.com: Voor het boeken van (valse) hotel reservaties en dergelijke, nodig voor visums onderweg.

Vakantieveilingen: Voor het vinden van goede deals voor accomodaties en vakanties.

Vervoer

Hitchwiki: Mijn favoriete website om te checken wat de beste liftplekken zijn.

Travelbird: Goede deals voor goedkope vliegtickets.

Google flights: Voor het boeken van vliegtickets

Blablacar: Goedkoop carpoolen in vrijwel heel Europa

Flixbus en Megabus: Voor het vinden van goedkope bustickets.

SrprsME: Nog nooit gebruikt helaas, maar het lijkt me zo gaaf om een surprise reis te maken naar een onbekende bestemming!

reismerken reizen laag budgetTours en Trips:

Withlocals – De website waar locals zelf tours, etentjes en dergelijke kunnen aanbieden. Zowel in Azië als ook gewoon in Amsterdam!

Free walking tours: In vrijwel elke grote (Europese) stad te vinden. Google free walking tour + naam van de stad

Travel Gear

Deuter: Mijn favoriete backpackmerk is Deuter. Mijn favoriet is de Deuter Futura 30SL, die ik gebruik tijdens korte reizen en reizen zonder tent. Mijn een-na-favoriete backpack is de Deuter Vario 45+10, die ik gebruik tijdens langere reizen en camping trips.

Wat zijn jouw favoriete reismerken?

 

Foto gemaakt door huidig reismaatje Cassia

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!