Favorieten: Land, Regio en Plaats

posted in: Travel | 9

Laatst had ik er het met een aantal andere reizigers over.. wat is nou je favoriete land of plaats waar je ooit bent geweest? Hoewel ik naar zo veel mooie plekken ben geweest, hoefde ik niet te lang na te denken over mijn favorieten.

vietnam

Land – Vietnam

Vietnam staat stipt op nummer één van mijn favoriete land. Vietnam is niet alleen onwijs mooi en geweldig, vol met ‘rauwe’ natuur (nog wel) en een interessante geschiedenis.. Het is ook het eerste land waar ik geheel alleen besloot te gaan backpacken. Mijn Vietnam-reis was mijn eerste ‘echte’ backpackreis alleen (mijn eerdere stage in het buitenland niet meegeteld) en zal altijd speciaal blijven. Het was een prachtige reis, en het alleen reizen beviel me ontzettend goed.

lapland

Regio – Lapland

Mijn favoriete regio is Lapland. Misschien omdat het nog zo vers in mijn geheugen zit, maar oh.. wat was het daar mooi! De mensen daar hebben respect voor de natuur. Het is nog zo onbevolkt, bossen vol met wilde dieren en de natuur is nog zo onaangetast – niet iets wat je in het drukke Europa zou verwachten. De Zweden hebben een gezegde dat de natuur voor iedereen is. Je kan kamperen waar je wilt, mits je alles netjes achterlaat en je afval recyceld. Naar niet veel plekken hoef ik perse ‘terug’, omdat ik liever naar nieuwe plaatsen ga waar ik nog nooit ben geweest. Lapland is een uitzondering. Hier zou ik zeker terug kunnen komen. Maar al te graag!

pittsburgh

Plaats – Pittsburgh

Pittsburgh is ook zoiets speciaals. Het is een middelgrote stad in het noordoosten van de VS. Het was ooit een steelcity, een rokerige stad vol met fabrieken, maar is snel aan het veranderen in een steeds groenere en actievere stad. Er zijn veel initiatieven van jonge mensen, die de stad tot leven brengt. Er heerst een hechte community sfeer. Mensen organiseren gezamenlijke diners en urban games in de stad, zoals hardloopwedstrijden met opdrachten tussendoor en een variatie op lastertag in de buitenwijken. Er is een donation-based hostel en maar liefst zeven universiteiten.

Het is ook de stad waar ik belande toen ik besloot mijn stage in de VS te doen en het had niet beter kunnen uitpakken. De stad ontving me met open armen, die ik met beide handen aangreep. Pittsburgh is de bodem voor mijn reislust en zal dat altijd blijven. Ik heb er goede vrienden wonen, en ik kom er zeker nog eens terug.

Wat is jouw favoriete land, regio of plaats?

Comments

comments

9 Responses

 1. Wauw, Lapland lijkt me echt ontzettend bijzonder! Zou daar erg graag een keer naartoe willen in onze winter.. Ik vind het lastig om een keuze te maken.. Mijn favoriete land is toch wel Thailand denk ik en favoriete stad in Europa Budapest en buiten Europa Kuala Lumpur..

  • Thailand ben ik nog nooit geweest, zou wel graag heen gaan :) Budapest vond ik ook erg mooi inderdaad en KL erg gaaf! :)

 2. Tja je eerste memorabele reis blijft toch wel speciaal he!

  ik heb een vietnamnese vriendin en zijn van plan om samen naar Vietnam te gaan en omdat ik connecties heb in Hongkong zijn wij ook van plan om naar mijn hometown te gaan haha. Wel gaaf.
  Manwai heeft onlangs geplaatst…Present music videosMy Profile

 3. Ik ken alle drie de bestemmingen nog niet, nog vele mooie plekjes te ontdekken dus :-)
  Ester heeft onlangs geplaatst…Brussel voor toeristenMy Profile

 4. Vietnam heeft ook veel indruk gemaakt op mij. Was zo bijzonder!
  Esther Marieke heeft onlangs geplaatst…Kom in de kerstsfeer bij het tuincentrum!My Profile

 5. Wat leuk om te lezen zeg! Moet zeggen dat ik nog nooit iets over Pittsburgh gehoord heb (ken het wel van naam) maar leuk om te lezen dat je er zo enthousiast over bent! En Vietnam, helemaal goed, ga er volgende week naar toe:):)
  Let’s travel and see heeft onlangs geplaatst…My travels: Château de VersaillesMy Profile

 6. Erg leuk om te lezen! Je maakt me vooral heel nieuwsgierig naar Lapland. Het lijkt me een onwijs bijzonder gebied! Mijn favoriete regio is West Amerika, wat hadden we daar een heerlijke maand. Mijn favoriete stad is Edinburgh, een fijne verrassing, zo’n sfeervolle stad! Mijn favoriete land is Nieuw-Zeeland, was een fascinerend land!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Voordelen van een nieuw huisMy Profile

 7. […] te geloven, maar in april/mei vlieg ik waarschijnlijk naar.. Pittsburgh! Pittsburgh is de plek where it all started.. Mijn eerste keer alleen naar het buitenland, op weg naar het onbekende en het avontuur. Ik deed […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!