Actief in Newcastle – Fietsen bij HUB

posted in: Tips&Info, Travel | 7

fietsen in newcastle

Newcastle staat vooral bekend om zijn winkels en uitgaansgelegenheden. De wat actievere mensen onder ons zijn daarom vast blij om te horen dat je in Newcastle ook prima kan fietsen en mountainbiken door het heuvelachtige Engelse landschap. Aan de rand van het centrum zijn de groene heuvels al te ontdekken en fietsend kom je langs schattige Engelse dorpjes en lange stranden.

The Cycle Hub

Bij de Quayside (vanaf het centrum kan je de Q2 bus nemen) zit ‘The Cycle Hub‘. Bij Hub is het all about the bike. Je kan bij het fietenzaakje mountainbikes huren, kopen en laten repareren. Daarnaast zijn er fietstochten te maken en kan je ook nog eens voor of na je fietstocht lekker eten en drinken bij het cafeetje.

De mountainbikes zijn te huren vanaf 25 pond per dag. Je kan je ook naar bepaalde bezienswaardigheden (zoals de ruïnes en de kust) laten brengen om daar rond te fietsen.

engels dorpje

fietsen newcastle

engelse heuvels

fiesten engeland

strand newcastle

Wij gingen een aantal uur fietsen vanaf Hub langs het strand naar een schattig Engels dorpje en terug. Onderweg kom je langs de typisch Engelse heuvels en huisjes. Een gedeelte fietsten we ook langs de kust. Heerlijk de stad uit en de frisse zeewind opsnuiven.

Als je iets anders wil dan winkelen en de stad rondlopen kan ik het fietsen zeker aanraden. Je ziet veel meer van de county side en je bent zo de stad uit en de natuur in.

Er is alleen een nadeel, wat natuurlijk al te zien is op de eerste foto.. ;) Die helm. In Nederland zijn we die natuurlijk absoluut niet gewend, maar als je in Engeland bent moet je hem toch echt altijd op je hoofd dragen. Ookal fiets je op je mountainbike op fietspaden en vrijwel lege wegen. Maargoed, dat nemen we dan maar voor lief!

Comments

comments

7 Responses

 1. Haha, ja in Engeland fietsen is inderdaad een uitdaging. (En linksom een rotonde om, eek!). Maar wel een hele goede manier om, zelfs tijdens een korte reis, eens wat anders te zien. Ik ben nog steeds moed bij elkaar aan het rapen om de volgende keer dat ik in Londen ben, daar een fietstocht te maken.
  Fijn weekend,
  Esther.
  Esther heeft onlangs geplaatst…Stedentrip: sneller met trein of vliegtuig?My Profile

 2. Je ziet op zo’n manier echt veel meer van het land of de stad. En je wordt niet zo moe :)
  Mooie overzichtsfoto’s ook!!
  Deborah heeft onlangs geplaatst…Een boodschap van Opa…My Profile

 3. Was me de fietstocht wel he, haha. Was gezellig!

 4. Leuke foto’s lijkt me een hele mooie fietstocht.
  Gezin op Reis heeft onlangs geplaatst…Thor Heyerdahl, boeken waardoor je gaat reizen.My Profile

 5. Fietsen is zo’n goede manier om nieuwe steden te ontdekken!
  Yvon heeft onlangs geplaatst…SnapShot Sunday: hoeveel stoelen krijg ik mee?My Profile

 6. Dat lijkt me super leuk! Zelfs de helm haha ;)
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Kamperen: hoe mijn wanderlust begonMy Profile

 7. I’m sorry I didn’t do the cycle tour – now I HAVE to learn how to cycle. I don’t have any more excuses. Haha :-) Glad you had a good time.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!