Florida, The Sunshine State

posted in: Stage in Amerika, Travel | 7

florida, the sunshine state

Als ik één plek zou moeten noemen waar ik nog wel een keer naartoe zou willen gaan voor een relaxte vakantie zou dat Florida zijn. Vooral nu het constant regent denk ik vaak terug aan dat heerlijke weekje vakantie in januari vorig jaar. In het zuiden van Florida, waar de zon altijd schijnt en het altijd boven de 20 graden is. Niet voor niets noemt iedereen Florida de ‘Sunshine State’ en is het met zijn warmte, palmbomen, prachtige natuur en vele stranden naar mijn mening een van de de mooiste staten van Amerika.

Het weer in Florida

Het weer is natuurlijk een van de beste redenen om naar (het zuiden van) Florida te gaan. Ik was er eind januari, toen de wintervakantie net voorbij was en iedereen weer in de collegezaal zat. In de vakanties zit Florida vol met toeristen, maar nu waren de stranden zo goed als leeg en waren er geen rijen te zien. Ik kan dan ook aanraden om vooral in de winter naar deze staat te gaan, als het bijna overal koud en nat is en hier nog steeds 26 graden.

miami

Miami

De meest bekende stad in het zuiden van Florida is uiteraard Miami. Uitgaan, winkels en het strand. In Miami ben ik niet zo lang geweest (ik wilde meer zien van de natuur), maar het is een leuke stad om uit te gaan en te winkelen. Met het vliegtuig land je meestal in in Miami of anders in Fort Lauderdale, waarvan uit je het beste een auto kan huren om rond te reizen of de bus kan nemen om uitstapjes te maken.

Key West

De Florida Keys

De Florida Keys zijn een ontzettende aanrader om naartoe te gaan. Dit zijn een groot aantal kleine eilandjes in het uiterste zuiden van Florida die net boven de zeespiegel uitsteken. Met de auto of bus kan je vanuit Miami over ‘Route one’ helemaal naar het meest zuidelijke eiland toe rijden.  Key West is het meest zuidelijke eiland en staat bekend om zijn prachtige zonsondergang en bounty stranden. Er zijn ontzettend veel watersporten te beoefenen en er zijn veel leuke toeristenwinkeltjes en restaurantjes.

everglades

air-boat everglades

De Everglades

Het Everglades Nationaal Park is een prachtig natuurgebied in het zuidwesten van Florida. Het is een soort moeras met prachtige natuur en vele verschillende diersoorten. Je kan er onder andere alligators spotten, kamperen en een boottrip maken met een Air-boat, een soort bootje met een propeller achterop als aandrijving. In een artikel wat ik heb geschreven voor de website Stopandstare kan je er meer lezen over op avontuur gaan in de Everglades.

Zijn jullie ooit in Florida geweest en wat vond je ervan?

Comments

comments

7 Responses

 1. Wat een leuk artikel en toevallig dat het over Florida gaat. :)
  Ik volg je pas sinds kort, maar je staat in m’n feedreader, altijd leuk om andere reisblogs te lezen & volgen.

  Ik ga over 6 weken naar Florida toe. Vlieg op Tampa en zal dan in elk geval naar Saint Augustine gaan en de Keys. Hopelijk ook de Everglades!
  Heb je nog goede tips?

  • Leuk! Ja, ga zeker naar de Everglades. Naast de Air-boat kan je ook alligators vasthouden en als je tijd hebt is het super om met een kano een boottocht te doen van meerdere dagen door het gebied. De Keys zijn ook prachtig. Daar volgt binnenkort nog een artikel over met meer tips :)

 2. Ik ben 3 jaar geleden een week in Florida geweest. Helaas niet naar Key West, maar tot halverwege. Ik vond the everglades tof en mijn vriend was gek van Kennedy Space Center, ben je daar ook geweest? Miami vond ik wat nep.

  • Daar ben ik helaas niet geweest. Leuk idee voor de (hopelijk) volgende keer ;) haha. Miami vond ik ook niet zo geweldig, maar ben er dan ook maar eventjes geweest. De Everglades vond ik ook echt het leukste om te zien!

 3. IK hoor ook veel negatieve dingen zoals nep, over Florida. Maar sinds kort ben ik hooked aan Key West! Het was me niet duidelijk of je er nou wel of niet was geweest, wat vond jij ervan als je er bent geweest? Ik zou daar wel willen surfen oid, lijkt me te gek. Heb je ook een auto gehuurd? XX

  • Tja.. er wonen wel veel rijke en ‘neppe’ mensen, staan veel grote villa’s en de grote steden zullen ook wel een hoog toeristen gehalte hebben, maar ach.. ik kom meer voor het strand en de natuur ;) Key West ben ik inderdaad geweest. Super mooi eiland! Auto gehuurd en daarheen (en naar de Everglades) gereden!

 4. […] kan beslissen waar je heen gaat en natuurlijk als nood-slaapplaats kan gebruiken. Ideaal voor een rondreis(je) door Zuid-Florida. Het nadeel ervan is dat je wel een auto moet huren en benzine moet betalen. Blijf je het grootste […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!