Gent: 6 Leuke Dingen Om Te Doen

posted in: City Trip, Travels | 7

gent

Gent is zo’n stad: Dichtbij, maar toch in het buitenland. Ideaal voor een dagje (als je aan de grens woont) of een weekendje weg. Het centrum van Gent is erg leuk om doorheen te lopen. Oude gebouwen, overal de geur van chocola en heerlijke bonbons. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Ik geef een aantal tips.

gent

tweedehands winkeltjes

Tweedehandswinkeltjes

Gent barst van de vintage en tweedehands (kleding)winkeltjes. In het centrum zijn ze overal te vinden. Spotgoedkoop of met iets duurdere oude merkkleding, maar vooral veel leuke jurkjes.

vrijdagmarkt gent

zahia gent

Vrijdagmarkt

Op vrijdagochtend is er de vrijdagmarkt. Mensen verkopen hun oude frutsels, kleding en verborgen schatten voor wat kleingeld.

Kralenwinkel Zahia

Bij Zahia, aan de vrijdagmarkt (Beverhoutplein 13), kan je handgemaakte kralen kopen. Daarnaast kan je ook zelf sieraden samenstellen door middel van losse onderdelen te kopen. Erg leuk om even te kijken, misschien wat te kopen en vooral om inspiratie op te doen.

graffitistraatje gent

Graffitistraatje

Het Werregarenstraatje in Gent is zeker de moeite waard om doorheen te lopen. Kunstenaars kunnen hier met graffiti ongestraft hun gang gaan. Elke keer als je er heen gaat ziet het er dan ook anders uit.

Gent Verlicht

De lichttour, die je hier kan vinden, leidt je ‘s avonds de stad door langs allerlei verlichte gebouwen en monumenten in de binnenstad van Gent. Een fijne avondwandeling waardoor je Gent goed leert kennen.

huize colette gent

Chocolademelk

Dankzij een tip van Marlou kwam ik terecht bij Huize Colette (Belfortstraat 6). Een erg leuk tentje die heel veel verschillende soorten chocolademelk verkoopt. Ik nam de maltezer variant, hmmm. Voor een paar dubbeltjes meer maken ze het met sojamelk. Naast gezellig wat drinken kan je in Huize Colette ook goed achter je laptop aan het werk of fijn een van de boeken lezen die er in de kast staan. Lees je hem niet uit? Dan is het boek ook te koop of te ruil.

Zijn jullie ooit in Gent geweest of wil je er nog heen? Het je zelf nog tips om te doen in Gent?

Comments

comments

7 Responses

 1. Jaaa, Gent <3

  Leuk dat je nog naar Huize Colette bent geweest! Die lichtjestoer ga ik onthouden voor als ik weer in Gent ben, hopelijk begin 2014 :)
  Marlou heeft onlangs geplaatst…to do: ZwedenMy Profile

 2. Lijkt me zo leuk daar, zou er graag een keertje heen willen :D
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Op reis met: JessMy Profile

 3. Ik ben er nooit geweest, maar wil er nog graag heen! Lijkt me een erg toffe stad en chocolade is altijd goed natuurlijk. Ik las net over Brugge en werd erg enthousiast, nu weet ik niet meer of ik eerder naar Brugge of Gent wil ;-)
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Mijn lief die ik 5 jaar ken, een huismus zijn en spelen met woordenMy Profile

 4. Aaaah, Gent, my hometown… <3 Een goede tip voor een volgend bezoek, is om even in het toeristen bureau te stoppen om een GRATIS use-it kaart te halen. Die is geschreven door jonge Gentenaars en staat boordevol leuke/hippe adresjes, tips om "erbij te horen" en grappige feiten over de stad. Je kan hem ook vinden op de use-it website en af printen. Goedgekeurd door deze Gentenaar! ;)
  Sarah heeft onlangs geplaatst…New Year’s Eve abroad: Hogmanay Street party, EdinburghMy Profile

 5. Ben er twee keer eerder geweest, heel fijne stad. Vooral mooi in de winter, geeft net nog dat extra stukje sfeer :)
  Sylvia heeft onlangs geplaatst…Interview Dromenplukker serie, alive & kicking en Haar naam was SarahMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!