Geocachen in het Buitenland

posted in: Tips&Info | 4

geocachen in het buitenland

Geocachen is het moderne schatzoeken. Mensen over de hele wereld hebben kleine ‘caches’ verstopt en jij kan ze gaan zoeken. Het kan van alles zijn. Een fotorolletje hangend aan een boom, een bakje vastgeplakt onder een rand van een bankje of misschien wel een doos staand achter een groot beeld. In de cash zit altijd een rolletje waarop je je naam kan schrijven en soms wat kleine dingetjes die geruild kunnen worden. In Nederland is het een leuke zondagmiddag besteding, maar je kan ook gaan geocachen in het buitenland en van het begaande pad afgaan om ze te gaan zoeken.

geocachen in breda

Caches in Breda

cach in breda

Cach gevonden in Breda

Hoe doe ik mee?

Via de website Geocaching.com kan je je inschrijven. Caches zoeken is helemaal gratis. Wil je zelf een cash verstoppen dan moet je betaald member worden. Daarnaast kan je de app downloaden. Deze kost 9 euro. Er is ook een (wat slechtere) onbetaalde app. Na je inschrijving kan je een plaats invullen (bijvoorbeeld je woonplaats) om te zien waar er caches verstopt liggen. Je zal verbaast zijn hoeveel er in de buurt zitten! Er zijn verschillende vormen. Ik zou beginnen met een ‘beginner’ cashes. Deze zijn groen gemarkeerd. Doe er eerst een paar van deze om te weten wat je kan verwachten. Daarna kan je doorgaan naar de wat moeilijkere. Deze zijn vaak wat lastiger te vinden of vereisen eerst een puzzel die opgelost moet worden.

janneke pis cach

Cach informatie

Wat heb ik nodig?

Bij elke cash staan coördinaten weergegeven van waar je de cache kan vinden. Je hebt dus een GPS apparaatje nodig of een smartphone met internet. Via de betaalde of onbetaalde app kan je zien welke cash in de buurt is en deze gaan zoeken. Op basis van de coördinaten wordt je (ongeveer) naar de juiste plek geleid. Vervolgens kan je vaak via hints of foto’s de cach vinden. Some sence of adventure is wel een must ;)

Cach gevonden in Brussel bij Janneke Pis

janneke pis

Geocachen in het buitenland

Veel caches leiden je naar plekken waar je normaal gesproken niet zou komen. Ideaal voor als je in het buitenland bent en een paar dagen in een grote stad blijft. Er zijn multi-caches, waarbij er een rondleiding door de stad wordt gegeven of juist caches verstopt op erg bekende of juist zeer onbekende (toeristische) plekjes. Geocachen in het buitenland vergt wel enige voorbereiding. Je hebt vaak geen beschikking over internet, dus moet je de caches van tevoren opslaan.

geocachen in het buitenland

Stap 1: Zoek de stad op waar je heen gaat en kies een paar caches uit. Het blauwe nummer geeft het aantal mensen aan dat deze cach als favoriet hebben gemarkeerd. Het groene tekentje betekend dat het een normale cach is en de gele een multi-cash. De groene markeringen zijn beginnerscashes en het balkje geeft de grote van de cach aan.  Ik koos voor Brussel een aantal populaire beginnerscaches uit.

geocachen app

Stap 2: Sla de caches op op je telefoon. Dit kan als je op de cach klikt bij ‘Send to my phone’. Dit kan ook via de app zelf. Bij de meeste informatie kan je nu offline. Wat wel handig is is om een screenshot te maken van de kaart, hints en spoilerfoto’s. Deze kan je offline namelijk niet meer zien. In plaats van dat je mobiel je stap voor stap naar de cash kan leiden moet je nu de kaart volgen, maar als je ongeveer weet waar het zit is dit makkelijk te doen. De hints en foto’s kan je gebruiken als je de cash echt niet kan vinden.

geocachen app

Stap 3: Ga op pad en zoek je cashes! 

Caches zoeken is avontuurlijk en een leuke toevoeging aan je tripje naar het buitenland! Daarnaast is het ook leuk om in Nederland te doen en je eigen stad opnieuw te ontdekken! In Breda zijn er bijvoorbeeld verschillende caches verstopt in de ‘parken van Breda’, zodat mensen daarheen gaan. Ik wist niet eens dat er zoveel parkjes in Breda zaten! Zo kom je nog eens op plekken waar je normaal nooit zou komen.

Hebben jullie weleens ge-geocached in Nederland of in het buitenland? Wat was je leukste vondst?

Comments

comments

4 Responses

  1. Goede uitleg! Ik snapte er eerst nog niet veel van, maar nu begrijp ik het wat beter. Dit lijkt me echt super tof! Misschien leuk om een keer met z’n allen hier in de buurt te doen! :D

  2. Lijkt me zo leuk dit, wil het zeker eens doen!
    Marcella heeft onlangs geplaatst…De gekrompen berg in Nieuw ZeelandMy Profile

  3. Hoe leuk is dit?! Ik had er al van gehoord, maar eigenlijk nooit echt bij stil gestaan! Inderdaad ok een originele manier om een nieuwe stad te ontdekken. Dit ga ik zeker eens proberen!
    Sarah heeft onlangs geplaatst…Spiritual Tourism: Thaipusam 2014My Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!