Geselecteerd voor de VSBfonds beurs!!

posted in: Personal | 5

if your dreams don't scare you, they are not big enough

Zenuwachtig kijk ik elke vijf minuten naar mijn telefoon. Nog steeds geen bericht. Al sinds ik om tien uur ‘s ochtends mijn gesprek heb gehad kan ik niet stil blijven zitten en me nergens meer op concentreren. Zal ik hem hebben, zal ik hem niet hebben? Wat moet ik toch doen als ik hem niet heb..? Angst verspreid zich door mijn lichaam. Nee, niet aan denken.

Om kwart over drie krijg ik dan eindelijk het verlossende mailtje. Razendsnel klik ik op het bericht en staar een tijdje naar het scherm totdat de letters tot me doordringen…

De interviews hebben vandaag plaats gevonden, allemaal bedankt voor de leuke en interessante gesprekken. Helaas is er niet voor iedereen een beurs te vergeven en hebben wij een selectie moeten maken.

En dan staat daar mijn naam. MIJN NAAM!! Ik ben samen met nog iemand geselecteerd uit zeven andere kandidaten die deze beurs hebben aangevraagd. Kandidaten die allemaal in het buitenland willen studeren en allen een geweldig goede motivatie hadden. Daaruit hebben ze mij gekozen…! Wauw.

Een glimlach kruipt omhoog langs mijn gezicht en de rest van de dag is die er niet meer vanaf te slaan. Springend, stuiterend en dansend vervolg ik mijn dag. Het leven is goed. Als je iets echt wilt en er echt voor gaat, kan je het blijkbaar nog krijgen ook.

Het VSBfonds is een organisatie die onder andere beurzen uitreikt aan mensen die in het buitenland willen gaan studeren. Jonge mensen met een goede motivatie, maatschappelijke betrokkenheid en die kunnen aantonen dat ze zich tijdens hun studie breed hebben ontwikkeld. Ze geven studenten een kans om zich in het buitenland verder te kunnen ontwikkelen.

Ik heb me aangemeld voor een mogelijke master in Noorwegen (International Business and Marketing) of Zweden (marketing en management) en daarvoor heb ik de beurs gekregen. Nu het financiële plaatje rond is en het ook daadwerkelijk mogelijk is om dit te gaan doen kan ik verder aan de slag. Ik wacht nog op de resultaten van mijn TOEFL (Engelse) toets en moet al het papierwerk opsturen naar de universiteiten. En dan is het hopen dat ik wordt toegelaten!

Toch beangstigd het me ook een beetje, want met deze beurs kan ik mijn droom waarmaken. Móet ik mijn droom wel waarmaken. Ik weet niet wat voor effect het allemaal gaat hebben op mijn leven en waar ik terecht ga komen.. het zorgt voor veel onzekerheden.. maar ook voor prachtige nieuwe mogelijkheden, kansen en avontuur. En hé, if your dreams don’t scare you, they are not big enough! ;)

Lees hier hoe jij ook een VSBfonds beurs kan aanvragen voor een studie in het buitenland.

vsb fonds beurs

Comments

comments

5 Responses

 1. Jaaa wat goed, van harte gefeliciteerd meis! Geweldig! Heel veel succes nog met alle voorbereidingen. Ben heel benieuwd welke van de twee het gaat worden :)
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…New Zealand: Lyttelton & the Banks peninsulaMy Profile

  • Fam. Meijer

   Hoi Kim.

   2x proficiat !!
   1x voor je vejaardag vandaag en 1x dat je verder kunt studeren in Noorwegen :) gaaf hoor!!
   De felicitatie en heel veel plezier op je ontdekkingsreis!

   groetjes uit Zwijndrecht van ons allemaal.

 2. Jaa echt goed! Gefeliciteerd! Spannend hoor!
  Annika heeft onlangs geplaatst…Bijzonder dorpje: Valle de Angeles, HondurasMy Profile

 3. Wat gaaf zeg, gefeliciteerd!

 4. Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd. Wat gaaf!!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Al die plastic zakjesMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!