Gestrand in Parijs: De gevaren van het avontuur

posted in: Travel Stories | 12

gestrand in parijs

Daar stonden we dan met onze te zwaar ingepakte backpacks te schuilen bij een bushokje. Het was half twaalf ’s nachts, pikkedonker en het water kwam met bakken uit de hemel. De laatste bus richting de camping net buiten de stad hadden we zonet voor onze neus zien wegrijden.

Het was mijn idee geweest, want ik vond het zo romantisch klinken. Liftend naar Parijs, tentje mee en we zien ter plekke wel waar we die nacht gaan slapen. Samen de stad ontdekken, crêpes eten en lekker veel rode wijn drinken. Momenteel waren zowel ik als mijn vriend het erover eens dat mijn ideeën en de werkelijkheid niet altijd goed met elkaar overeenkomen. We hadden geen idee waar we die nacht zouden slapen.

De reis zelf was perfect verlopen, al hadden we natuurlijk vals gespeeld. Als complete noobs op het gebied van liften hadden we besloten onze eerste rit online te regelen, via zo’n carpool website. Op de website vonden we een man die drie mensen mee kon nemen naar Parijs. Hij was getrouwd met een Française en ging eens per maand een weekend naar haar en zij elf dagen naar hem. Ze hadden trouwfoto’s bij de Eiffeltoren en wisten nog niet waar ze uiteindelijk zouden gaan wonen.

Er reisde nog een andere vrouw met ons mee. Ze ging een aantal dagen naar Parijs om naar galeries en ateliers te kijken. Ze vertelde dat ze zou gaan Couchsurfen. Ze zou verblijven bij een Indische familie, die de dag erna een groot feest zouden geven. Dat was niet erg, want ze kon gewoon blijven en meegenieten van de zelfbereide Indische hapjes. Twee dagen voor we weggingen had ik zelf ook nog een bericht op couchsurfing geplaatst met de vraag of we bij iemand konden verblijven, maar daar was geen respons op gekomen.

parijs

Ondertussen zaten we nog steeds in de regen. Het was bijna twaalf uur en binnenkort zouden ook de metro’s niet meer gaan rijden. Vriendlief keek me moedeloos aan. Ik voelde langzaam maar zeker het schuldgevoel in mijn buik groter worden. ‘Laten we maar een hotel gaan zoeken’ opperde hij. Ik knikte beteuterd en bedacht dat dat nog flink lastig kon zijn rond dit tijdstip. Maar wat waren onze andere mogelijkheden? Het metrostation.. gezellig naast de zwerver die zojuist in zijn slaapzak was gekropen. Of de tent opzetten ergens in de bosjes? Ik zag ons als rillend van de kou door de politie worden weggebracht. Al zou het daar dan wel lekker warm en droog zijn. Misschien gaan rondzwerven door de stad tot het licht zou worden, en dan de volgende ochtend de eerste trein terug nemen? Hoelang zou vriendlief eigenlijk geen avonturen meer met mij meer willen ondernemen, nadat deze zo mislukt was?

Ondertussen had mijn lief als echte flashpacker zijnde zijn smartphone tevoorschijn gehaald en begon hoopvol te glimlachen. ‘Er heeft iemand op je berichtje gereageerd, die op couchsurfing!’ zei hij enthousiast. De onzekerheid nam plaats voor hoop. De redder bleek een Amerikaan te zijn, die woonde in Parijs. Hij had twee uur geleden gereageerd dat hij nog wel plek had op zijn tweepersoons-uitklap-bank. Hoera! Een uur later kwamen we bij zijn appartement aan en droegen opgelucht onze tassen naar boven. De Amerikaan was student en had ook nog een andere gast, uit Schotland.

crepe

Samen dronken we wijn, lachten en wisselden verhalen uit tot laat in de nacht. De volgende dag liepen ik en vriendlief de hele stad door en aten we crêpes met chocopasta. We sliepen nog een nacht bij de Amerikaan en besloten verder te trekken.

Op naar het volgende avontuur.

Comments

comments

12 Responses

 1. Wow, wat een gaaf en spannend verhaal! Gelukkig eind goed, al goed :)

 2. hmzz.. is couchsurfen echt niet eng en gevaarlijk? hoorde wel dat europa wel veilig was maar in thailand bijvoorbeeld niet…
  Manwai heeft onlangs geplaatst…Secret: no need for foundationMy Profile

 3. Toch goed geëindigd dan! En vertrouwd jouw vriend je nog om avonturen te plannen? :D
  Sarah heeft onlangs geplaatst…5 Quirky Things To Do in ManilaMy Profile

  • af en toe kan ik hem gelukkig nog wel weer ergens mee naartoe slepen ;) Want het eindigt wel altijd goed, haha

 4. Gaaaaaaf! Maar gelukkig liep het goed af! Met recht een avontuur!
  Marieke heeft onlangs geplaatst…BYE BYE BUIKJE | Het ‘BBB workout schema’ (maand 3) van Optimavita!My Profile

 5. Klinkt spannend, gelukkig vonden jullie alsnog een fijne plek! Ben benieuwd welk avontuur hierna volgde ;-)
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Mijn lief die ik 5 jaar ken, een huismus zijn en spelen met woordenMy Profile

 6. Jeetje, gelukkig is het allemaal goedgekomen :)

 7. Spannend avontuur! Die Amerikaan, vond hij het niet erg dat het al middernacht was toen jullie aankwamen?

  Ik ben van ons twee ook de avontuurlijke met allerlei rare ideeën. Mijn vriend laat zich dan overhalen (met lichtelijke tegenzin) en meestal komt het wel goed. Soms ook niet, haha.
  Yvon heeft onlangs geplaatst…4 dagen Beijing voor minder dan €250,-My Profile

  • ja gelukkig vond hij dat niet erg ;) Een andere surfer was overigens ook pas net gekomen.

   haha, gelukkig laat je vriend zich makkelijk over halen ;)

 8. Heel stoer dat jullie het hebben gedaan en nogmaals het bewijs dat je bij reizen toch vaak een happy end hebt. Alles vooraf plannen werkt ook niet want er gaan altijd dingen fout. Wnr ik reis ben ik echt een go with the flow type want dat levert het minste stress op EN de leukste avonturen :D
  Jocelina heeft onlangs geplaatst…Wjcon Make Up Soft Mousse Eyeshadow Review & SwatchesMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!