Het Gili-Paradijs

posted in: Backpackreis Zuidoost Azie, Travel | 5

gili eilanden

gili eilanden

gili trawagan

gili lombok

Als je naar Bali gaat en weinig tijd hebt raden vrijwel alle backpackers je hetzelfde aan: Ga naar de Gili eilanden! De drie prachtige eilanden tussen Bali en Lombok in zijn een waar paradijs. Denk palmbomen met witte stranden en azuurblauw water. Denk unlimited mango smoothies drinken en ijsjes eten. Denk overdag luieren op het strand en elke avond backpackersfeestjes.

De drie Gili eilanden

En ik moet toegeven, het is er echt ontzettend mooi! Je hebt er hangmatten en schommels op het strand, er zijn een keertje geen auto’s…. heerlijk. Je hebt drie verschillende eilanden: Gili Nemo, Gili Air en Gili Trawagan. Ik was zelf op die twee laatste. Gili Nemo is vooral populair onder huwelijksreizen en je vind er dan ook voornamelijk grote resorts gevuld met stelletjes. Gili Trawagan is het feesteiland en daarmee ook het eiland waar de meeste backpackers heengaan. Het is het grootste eiland en er is het meeste te doen. Gili Air zit ertussen in. Er zijn hostels en feestjes, maar het is er ook een stuk rustiger dan op Gili Trawagan.

armbandjes indonesie

schildpadden

Actief

Voor de reizigers die – net als ik – dat nou allemaal wel heel mooi vinden maar na één dag strandhangen en feesten wel weer eens wat willen dóen, zijn er gelukkig ook verschillende opties. De Gilis zijn ideaal voor mensen die willen leren duiken. Je kan er verschillende Padi cursussen volgen. Zelf had ik mijn Padi een paar weken eerder in Maleisië gehaald en ging ik voor 25 euro mee met de turtle paradise dive. Ik zag wel zeven verschillende en ontzettend grote schildpadden door het koraal zwemmen. Ontzettend gaaf! Ik vond deze plek ook mooier om te duiken dan in Maleisië (alhoewel het daar ook erg mooi was!). Er zijn veel verschillende duikplekken waar je haaien, schildpadden en koraal kan spotten.

Naast duiken kan je er ook snorkelen. Samen met mijn reisgenootje boekten we een boottrip (voor iets van een tientje) waar we op drie verschillende plekken gedropt werden om te gaan snorkelen. Erg leuk en ook deze keer zagen we een aantal schildpadden. De boottrip stopte ook bij een schildpadden center, waar ze kleine schildpadden verzorgden om ze veilig te laten opgroeien tot ze groot genoeg waren om weer terug de zee in te gaan. Ter ere van deze bijzondere ontmoeting kochten we beide hetzelfde armbandje met de schildpad. Mooie herinnering.

toeristisch gili

Touristisch

Alhoewel de Gili eilanden in eerste instantie vooral een backpackersparadijs waren, zijn er de laatste jaren steeds meer gezinnen op af gekomen en staan er naast hostel ook ontzettend veel resorts op alle Gilis. Vooral in de zomer zit het hele eiland ook propvol en heb je een probleem als je niet van tevoren reserveert. Natuurlijk hadden wij dit niet gedaan en na anderhalf uur het eiland afgezocht te hebben hadden we gelukkig nog een laatste kamer kunnen vinden. Wil je liever een iets minder toeristisch eiland, maar wel even mooi? Onderweg kreeg ik de tip van een andere reiziger om naar Nusa Lembongan te gaan, een eiland in het zuidoosten van Bali, wat net zo mooi schijnt te zijn als de Gilis, maar met net even een stuk minder toeristen.

Comments

comments

5 Responses

 1. Qua foto’s ziet het er al helemaal niet toeristisch uit! Of is dat gewoon een goede timing? :-)
  Ester heeft onlangs geplaatst…Buitenlandse gewoontes: verkeer in MexicoMy Profile

  • haha ja klopt, de stranden zijn zo groot dat het er op sommige plekken alsnog erg rustig is :) Het is meer in het ‘centrum’ erg druk ;)
   Kim heeft onlangs geplaatst…Het Gili-ParadijsMy Profile

 2. Oh de Gilis lijken me zo mooi! Meerdere vriendinnen zijn er al geweest.. Die tip van Nusa Lembongan ga ik btw wel onthouden! Goeie:)
  Let’s travel and see heeft onlangs geplaatst…Travel diaries: For sale in MyanmarMy Profile

 3. Ziet er heerlijk uit!
  Glampacker heeft onlangs geplaatst…CarmelMy Profile

 4. Ik lees altijd veel goeds over de Gili eilanden, dus ik ben er inmiddels ook steeds meer nieuwsgierig naar. Schildpadden lijken me echt onwijs mooi. Leuke armbandjes!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…I love Groningen-tagMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!