Goede voornemens voor 2014

posted in: Personal | 4

goede voornemens

Het is januari, dus tijd voor goede voornemens! Natuurlijk hoef je die niet perse in januari te starten met veranderingen, maar het is gewoon het begin van het nieuwe jaar en ik ben dol op lijstjes maken. Dus bij deze, mijn voornemens voor 2014! Zowel travel-related als ‘algemeen‘.

Travel:

Elke maand ergens heen gaan waar ik nog nooit ben geweest of iets doen wat ik nog nooit heb gedaan. Ik ga graag weekendjes weg, een citytrip tussendoor vind ik geweldig en wil ik dan ook vaker gaan doen! Het hoeft helemaal niet duur te zijn en dat wil ik ook graag bewijzen. Eventueel met een lijst van mijn uitgaven en budget op de blog na elke citytrip? ;) Afgelopen maanden ben ik er stiekem al mee begonnen door in december naar Brussel en november naar Gent te gaan. Keulen en Groningen staan in ieder geval nog op de verlanglijst!

Naar zuidoost Azië! Vorig jaar wilden vriend en ik eigenlijk al naar Indonesië en Singapore en/of Maleisië, maar de vliegtickets waren in het hoogseizoen veel te duur. Hopelijk gaat het dit jaar wel door… ik wil er zo graag heen! Heerlijk backpacken en nieuwe ervaringen opdoen.

Oud en Nieuw vieren in het buitenland. Wat mij betreft ben ik dit jaar op oudejaarsdag niet in Nederland. Ik weet geen betere manier een nieuw jaar te starten dan in een ander land met vrienden en nieuwe indrukken. Misschien Edinburgh of Berlijn..?

– Ik zou graag een e-boek willen schrijven over met bijvoorbeeld een stappenplan om stage te kunnen lopen in het buitenland of om je voor te bereiden op een ontwikkelingsland..

Fotoboek afmaken van reis naar Bangladesh, India en Nepal. Ja ik weet het… het is inmiddels al bijna een jaar geleden dat ik terug kwam van deze reis, oeps. Fotoboeken maken vind ik leuk om te doen en het hebben van zo’n fotoboek vind ik ook geweldig, maar het neemt gewoon zoveel tijd in beslag om alles uit te zoeken en op te plakken enzo…!

Fotoboek maken van Interrail reis van afgelopen zomer. Misschien moet ik maar instellen dat ik eerst een fotoboek af moet hebben voordat ik weer weg ga?

Elke week een nieuw blogje op vrouwopreis.nl :)

Lay-out van vrouwopreis.nl geheel omgooien. Dat wil ik al een tijdje, maar ik moet wel eerst uitzoeken hoe ik het nou precies wil dat de lay-out en categorieën en dergelijke eruit moeten komen te zien, want ehm.. telkens als ik iets verander wil ik het een maand later weer anders.

Elke maand een nieuwsbrief versturen voor de Female travel community!

Meer gaan schrijven voor andere websites, over reizen of andere onderwerpen. Gastartikelen of elke maand een vast artikel. Er zijn wel websites waar ik voor schrijf, maar ik heb de laatste maanden geen tijd gehad (of eigenlijk…er geen tijd voor gemaakt) om daarvoor te schrijven. Ik wil dat graag weer gaan oppakken, want ik vind het leuk om te doen!

Andere voornemens:

Mijn rijbewijs halen. Ik ben bezig sinds november en moet eigenlijk eerst mijn theorie halen (en oh, ook beginnen met leren van de theorie natuurlijk) en over een paar maanden hoop ik dan af te rijden…ieeh!

Beginnen aan mijn master. Vanaf september wil ik een master (eventueel eerst een pre-master) gaan doen. Eerst moet ik eens goed uitzoeken wat ik precies wil gaan doen en zodra ik daar achter ben zal ik me in gaan schrijven.

Sparen (ik werk nu fulltime, maar waar het geld blijft..??), gezonder eten en meer sporten staan uiteraard ook op de lijst! ;)

30-dagen projecten doen om al mijn doelen te realiseren! Ik merk dat als ik veel te veel tegelijk wil doen ik uiteindelijk niks van dat alles doe. Elke maand een nieuw groot doel helpt om te focussen en makkelijker nieuwe dingen in mijn leven te implementeren. In januari ga ik voor het project ‘fotoboek Bangladesh afmaken’ ;)

Wat zijn jullie goede voornemens?

Comments

comments

4 Responses

 1. Klinkt goed! Gelukkig 2014 en veel succes! :)
  Marieke heeft onlangs geplaatst…MILLENNIUM TRILOGIE | De boeken versus de serieMy Profile

 2. Mooie doelen! Elke maand naar een nieuwe stad is zeker een goede!
  Annika heeft onlangs geplaatst…Welkom!My Profile

 3. Fijne plannen! Ik wil er best een aantal ook van doen – elke maand reizen (klein of groot, inderdaad), fotoboeken maken en tijd maken om ook voor andere websites te schrijven, inderdaad.
  Marlou heeft onlangs geplaatst…Ik pak mijn backpack en neem mee…?My Profile

 4. Heerlijke plannen, op naar een fijn reislustig jaar! Ik ga bijna op rondreis door Nieuw Zeeland, maar wil erna ook graag een paar x een aantal dagen naar een leuke stad. Goed voornemen om dat regelmatig te doen, een paar dagen Brussel hoeft helemaal niet duur te zijn natuurlijk. Groningen is ook een leuke stad!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…De gekrompen berg in Nieuw ZeelandMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!