Goedkoop Athene als Student

goedkoop athene student

Als student op bezoek in Athene heb je het goed. Het leven is er goedkoop en je krijgt veel korting bij toeristische attracties. Om korting te krijgen hoef je niet per definitie student te zijn. Laat bijvoorbeeld je oude studentenpas zien, een CRP pas of je persoonlijk ov-chipkaart. Zolang er een datum staat die in de toekomst ligt en je er niet te oud uitziet, krijg jij je gratis toegangskaart. Hieronder noem ik een aantal leuke dingen waar je als student gratis heen kan of wat gewoon goedkoop is!

acropolis athene

acropolis athene

Acropolis in Athene

De grootste attractie van Athene is te zien vanaf bijna elk punt in de stad. Op de berg die tegen de stad aanligt staat daar trots de Acropolis. Deze ruïne stamt uit de tijd van de Griekse oudheid en is duizenden jaren geleden gebouwd. Ontzettend bijzonder om door heen te lopen en te zien waar de mensen destijds tot in staat waren. Het mooiste? Als student van de EU geheel gratis te bezoeken.

archeologisch museum athene

National archeologisch museum

Normaal houd ik niet zo van musea. Kijken naar schilderijen of vreemde voorwerpen die kunst worden genoemd zijn niet mijn ding. Dit museum sprak mij echter wel aan. Het staat vol met oude beelden, potten en frutsels van duizenden jaren geleden. De beelden zijn ontzettend goed gemaakt, met een goed zichtbaar spierenstelsel en mooie details. Het is verbazingwekkend hoe goed en mooi dit gemaakt kon worden en dat het zo goed bewaard is gebleven. Je probeert je voor te stellen wie de mensen waren en hoe hun leven moet zijn geweest. Het museum is ook geheel gratis te bezoeken voor studenten.

Fruit

Watermeloenen zijn ontzettend goedkoop in de zomer. Voor een euro heb ja al een joekel van een meloen in je bezit. Jummm. Daarnaast is bij marktkraampjes ook veel ander fruit te vinden voor weinig.

Quick Pitta athene

vegetarisch eten athene

Quick Pitta

Het centrum van Athene barst van de restaurantjes, waar je al gauw de hoofdprijs betaald voor een driegangenmaaltijd. Quick Pitta zit ook in het centrum en  is een leuk Grieks restaurantje waar lekkere en goedkope gerechten zijn te halen. Wij lieten ons verrassen door de kok en bestelde een plaat vol met vegetarisch eten voor 7,50 per persoon.

Hebben jullie nog tips voor fijne en goedkope to-do’s, restaurantjes of iets anders in Athene?

Comments

comments

4 Responses

  1. Klinkt goed!! Dat ga ik in mijn achterhoofd houden :)

  2. Ik wil super graag naar Griekenland, leuke post. En dat eten ziet er trouwens goddelijk uit!
    Michelle @ the World is a Book heeft onlangs geplaatst…Lonely Planet: best in travel 2014My Profile

  3. Leuke tips! Athene lijkt me een erg gave stad, hij staat nog hoog bovenaan mijn wishlist. Ik ben alleen op Rhodos geweest, maar ik vond het een relaxt en fijn land. Ik ga graag nog eens eilandhoppen!
    Marcella heeft onlangs geplaatst…Wishlist Nieuw Zeeland: Tongariro Alpine Crossing!My Profile

  4. Oew, zo’n artikel is handig :) Dat eten ziet er wel goed uit zeg, ook geen geld ;)
    Sylvia heeft onlangs geplaatst…Six packs, swingende heupen & groovy movesMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!