Helweek dag 6 en 7: Innerlijke dialoog en perspectief

posted in: Challenges | 3

kim

Dag 6: Innerlijke dialoog

Dag zes stond in het teken van de innerlijke dialoog en de bedoeling was om uitsluitend positieve gedachten te hebben over mezelf. In de ochtend was dat wel lastig (ik stond weer eens te laat op – rond een uur of half 7), maar de rest van de dag heb ik keihard aan mijn thesis gewerkt. Ik had ook een gesprek met mijn supervisor die me vertelde erg onder de indruk te zijn van mijn werk, dus dat was zeker positief! :)

De rest van de dag was niet zo bijzonder: ochtendritueel uitgevoerd en weer vroeg naar bed!

Dag 7: Leven in perspectief

Geen opdrachten voor deze dag, maar wel een evaluatie over hoe de helweek geweest is. Ik sloot de helweek af aan het meer, fijn barbecuen (alweer) met wat vrienden, terwijl ik nadacht over wat ik de afgelopen week heb geleerd en wat ik hiervan mee wil nemen:

– Opstaan om 5 uur is voor mij gewoon compleet onmogelijk. Het is me welgeteld een dag van de 7 gelukt. Oeps. Opstaan om 7 uur is aan de andere kant best te doen en mag ik ook best vaker doen.

– Niet nadenken als je opstaat! Gewoon eruit gaan.

– Als je vroeg opstaat kan je veel meer doen met een dag, dan als je laat opstaat en ‘s avonds laat naar bed gaat (maar dan die laatste uurtjes enkel besteed aan series kijken en blogs lezen).

– De dag beginnen met sporten zorgt ervoor dat ik vrijwel de gehele dag energiek ben.

– Sowieso de dag beginnen met een bepaald ‘ritueel’ (sporten, eten, meditatie) zorg voor veel meer productiviteit dan ”snel-snel in 15 minuten aankleden, tandenpoetsen en een broodje smeren voor onderweg”.

– Sporten is het leukst in fijne sportkleding en wakker worden met de energieke en positieve stem van Blogilates maakt mij ook enthousiast voor de dag die komen gaat.

– Ik merkte ook gelijk het tegenovergestelde: zodra ik mijn ochtendritueel oversla ben ik veel minder positief, productief en energiek.

– Om tien uur naar bed gaan is ook niet echt te doen (als je niet echt om vijf uur opstaat). Ik lig minimaal een uur wakker voordat ik in slaap van. Elf uur vind ik een veel betere tijd. Voortaan maar van 11-7 slapen?

– Mijn telefoon is vrijwel mijn dierbaarste bezit maar ook onderwerp van mijn grootste valkuil (uitstellen en focus). Vliegtuigmodus is heilig.

– Het zelfde geld voor mijn macbook. Mijn macbook is geweldig en doordat tie zo snel is en zo fijn werk ik er veel productiever op, maar ja.. al mijn bladwijzers met mijn favoriete blogs zijn ook zo aan te klikken. Gelukkig is er de self-control app!

– Structuur aanbrengen en van tevoren bedenken wat ik precies wil gaan doen en wat the endgoal is leidt tot meer productiviteit en overzicht.

– Planningen maken met de tijd die ik denk aan iets te besteden is best handig, aangezien ik vaak onderschat hoe lang ik wel niet met iets bezig kan zijn.

– Positief denken -> positieve emoties -> rust -> focus -> productiviteit

Comments

comments

3 Responses

  1. Knap dat je het hebt gedaan hoor! Ik zou graag elke dag vroeg opstaan en vroeg naar bed, maar ben er ook echt slecht in. Nu heb ik al een rommelig ritme doordat ik in het weekend in de horeca werk :’) maar vroeg opstaan in de zomer <3333!!
    Debby heeft onlangs geplaatst…Video » Q&A vlogMy Profile

  2. Ik vond het heel leuk om je updates te volgen. Zo te lezen haal je er veel goede lessen uit! Tof, ik denk niet dat ik het ooit ga proberen maar er zitten wel heel bruikbare tips tussen.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!