Het mooie Gdansk

posted in: Travel | 0

Afgelopen week was ik in Polen. Samen met een vriend liftten we een week lang door het land (bekijk hier de updates!). Van Warschau naar Gdansk, Wroclaw en Krakau. Warschau vond ik niet zo bijzonder, maar de andere steden waren erg leuk. Wroclaw, omdat het zo schattig is met zijn gekleurde huizen, Krakau om te zien (er is zo veel!) en Gdansk om te wonen. Gdansk, Gdynia en Sopot zijn drie tegen elkaar aangebouwde steden. Samen vormen ze een soort ‘driestad’ en hebben ze alles wat je maar wilt: een grote stad, het strand en een rustige omgeving om te wonen.

gdynia

Gdynia

Gdynia is in het noorden. Onze hosts van Trustroots woonden er met hun prachtige Northern Dog, zie je hoe die twee verschillende kleuren ogen heeft? Een blauw en de ander bruin. Het is vooral een rustig en fijn stadje om te wonen. Er is een haven met verschillende grote zeilschepen.

 gdansk

gdansk polenbuitenwijken gdansk buitenwijken gdansk

Gdansk

Gdansk! De stad is prachtig, vol met oude, gekleurde huisjes en kleine stenen paden. Je kunt er gemakkelijk een paar uur rondlopen of je vermaken met de duiven die iedereen probeert te voeren op het grote plein. Het is een ook een fijne studentenstad met aardig wat jonge mensen.

Daarnaast kan je er ook heel gemakkelijk verdwalen.. wij spendeerden meer dan een uur op zoek naar een brug, genaamd ‘prom’ op de kaart en kwamen ondertussen al deze verlaten gebouwen tegen. Heeft ook wel iets toch? In Krakau kwamen we er overigens achter dat Prom niet ‘brug’ maar ‘veerboot’ betekend. Verklaart een hoop! ;)

sopot sopot

Sopot

Sopot is de strand- en feeststad van de drie. Waar je in Gdynia wel een zee hebt – maar geen strand, is hier een groot uitgestrekt zand strand. We waren er met zonsondergang, wat alles extra mooi maakte. Echt een van de prachtigste zonsondergangen die ik ooit heb gezien, zie die kleuren! Er is een houten pier waarvan beweerd wordt dat die de langste van Europa is en in de straatjes bij het strand zijn verschillende leuke barretjes te vinden. ‘s Avonds gingen we naar een Couchsurf meeting om met wat locals te praten en wat te drinken voor we verder gingen met de nachtbus naar Wroclaw…

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!