Hip Wenen

posted in: City Trip, Travel | 4

wenen

Wenen is hip, besluit ik al wandelend langs een van de rivieren die door de stad heen lopen. De lente is net begonnen, alles staat in bloei en de temperaturen lopen op tot boven de twintig graden. Met andere woorden, het is de perfecte tijd om hier te zijn. Er is zo veel te doen in deze stad. Gelukkig ben ik er al eerder geweest, zodat ik nu kan genieten van de stad zelf, en niet zo zeer de toeristische attracties.

De stad is levendig. Er wonen ontzettend veel studenten, die nu meer te vinden zijn in de parken dan in de universiteit. Er is veel groen. De rivieren zorgen voor rustige plekken midden in de stad. Je kan overal fietsen huren en langs de grachten fietsen. Graffiti is overal te zien. Creatief, kleurrijk, mooi.

Een kind stept voorbij. Vervolgens iemand van mijn leeftijd, ook op de step. De komende dagen zie ik mensen van alle leeftijden door de straten heen steppen. Een vrouw, die ik in de veertig schat, neemt haar step mee naar binnen in een winkel. Anderen zie ik ermee de metro ingaan. Oke, Cool.

wenenwenen

Mijn host van trustroots neemt me mee naar een gratis yogales in een van de universiteiten. Ideaal om de dag mee te beginnen. Hij leent me een fiets en we crossen langs de grachten, de graffiti en de zonnestralen door.

De reden dat ik in Wenen ben is voor mijn thesis. Ik bezoek het restaurant Der Wiener Deewan, waar ik een aantal dagen interviews houd, observeer, met klanten praat en heerlijk Pakistaans eten eet. Niet slecht. Der Wiener Deewan is ook al zo hip. Het restaurant heeft een all-you-can-eat-pay-as-you-wish concept. Je kan er heerlijk Pakistaans eten van het buffet en vervolgens bepaal je je eigen prijs ervoor. Zeker het bezoeken waard!

wenenwenen

Naast het restaurant zijn er ook ontzettend veel koffietentjes. Wenen staat bekend om zijn koffie en heerlijke gebakjes en cakejes. Heel fijn en oh zo ontzettend lekker!

Wenen is tof. Hip, leuk. Ik zou er best wel eens een tijdje kunnen wonen..

Comments

comments

4 Responses

  1. Oh wat leuk! Ik heb helemaaaal geen beeld bij Wenen, maar dit klinkt hartstikke goed :D
    Stéphanie | Expeditie Aardbol heeft onlangs geplaatst…Over reizen en etenMy Profile

  2. Hoi Kim,

    Waar hebben jullie die les gevolgd? Ik ga vanaf donderdag een lang weekend naar Wenen en ik zou graag vrijdag een les (in het Engels) willen volgen.

    Alvast bedankt!

    • hoi! De les was in het Duits.. op de universiteit voor kunsten (voornamelijk voor de studenten daar volgnes mij). maar ik denk dat er rond deze tijd vast ook veel yoga in the park wordt gegeven! :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!