HOTSPOT: De Helipad Lounge in Kuala Lumpur

helipad lounge kuala lumpurheli lounge KL helipad KL helipadhelipad lounge

Een van de vetste plekken waar ik ben geweest in Kuala Lumpur (KL) is de Helipad Lounge. KL is totaal volgebouwd en als je door de straten loopt zie je alleen maar hoge gebouwen. Vanaf de top van een van die flats is het een ander verhaal. Een prachtig uitzicht over deze metropool, relaxend met een cocktail in je hand. Het ultieme wauw-gevoel. Prijs: één drankje.

De Helipad Lounge

De Helipad Lounge is een van de rooftops waar vanaf je de stad kunt bekijken en het leukste is dat je ook écht op een platform van een helicopter van het uitzicht zit te genieten. Er zijn geen relingen of hekken en je kan – in theorie – dan ook recht naar beneden over de rand heen kijken. Echter zorgen de bodyguards dat dit niet gebeurd en hoor je je netjes binnen de gele lijn te verplaatsen.

Het publiek bestaat uit een mengeling van expats, toeristen en locals. De locals en expats vaak in pak en cocktail jurkjes met hoge hakken, de toeristen in hun reiskloffie pik je er zo uit.

Hoe kom je er?

De Helipad Lounge is vrijwel onvindbaar als je er niet vanaf weet. Allereerst ga je naar dit adres: Bukit Bintang, Menara KH, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, Maleisië. Naar mijn mening zag het eruit als een soort kantoorgebouw/universiteit en het kan best kloppen dat dit inderdaad het geval is. Trust me, je kan gewoon naar binnen lopen. Zoek de lift en ga naar de 34e verdieping. Eenmaal daar aangekomen is de setting totaal veranderd van een normaal gebouw tot een chique cocktailbar waar je je als backpacker misschien niet helemaal welkom voelt. Hou vol, want ze zijn hier wel gewend aan de toeristen die langskomen in hun ongepaste reiskleding. Neem vervolgens plaats tussen de pakken en hoge hakken en bestel een cocktail (ongeveer 6/7 euro), dit is je entreebewijs voor de volgende stap: het dek op!

Met de cocktail in je hand ben je welkom om met de trap vanuit de bar nog een verdieping omhoog te gaan, waarbij je aankomt op de plaats van bestemming: een helicopter platform in de vorm van een dakterras met een waanzinnig uitzicht. Geniet tussen de jetset van KL van dit moment! ;) Ohja, het best natuurlijk met zonsondergang.

Comments

comments

5 Responses

  1. Oooh, dit ziet er echt supergaaf uit. Bedankt voor het delen. Ik was tijdens een layover in KL (zo’n 16 uur) en toen heb ik enkel de highlights gezien.

  2. Wat glunder je :-) Fijne tip!
    Ester heeft onlangs geplaatst…Tula de Allende, MexicoMy Profile

  3. Laat ik nou over een paar maandjes in KL zitten… Goeie tip!
    Stéphanie | Expeditie Aardbol heeft onlangs geplaatst…Mijn reisplannen voor 2015 + Tips gezocht!My Profile

  4. Zou de lounge nog bestaan?

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!