How To: Haren Verven Met Henna

posted in: Tips&Info | 1

henna

Al eerder schreef ik een blog over het gebruik van Henna in Bangladesh en heb ik mijn haren tijdens mijn tijd in Bangladesh al verschillende keren geverfd. Toen het tijd was om te gaan heb ik dan ook vier pakjes henna poeder in mijn backpack gepropt die – na een maand rondreizen in twee andere Aziatische landen – wonderbaarlijk helemaal heel zijn aangekomen in Nederland. Ondertussen zijn we weer een aantal maanden verder, dus wordt het tijd dat ik eens zo’n pakje open maak!

 Wat heb je nodig?

benodigdheden henna verven

Plastic zakje, (nat) washandje, shea butter, handschoentjes en de henna. Oh, en een elastiekje/klemmetje is ook handig. De shea butter gebruikte ik om mijn haarlijn in te smeren, zodat de henna er makkelijk af te halen is in het veel voorkomende geval dat er druppels verf op mijn huid in plaats van mijn haar terecht komen. Je kan hier ook een crème of iets van vaseline voor gebruiken. Het washandje is ook handig voor het geval dit gebeurd, dan kan je het er snel afvegen. Deze henna komt uit Bangladesh, maar je kan natuurlijk ook henna(poeder) gebruiken uit de Tuinen, Lush of Toko.

En dan?

haar met henna verven

Doe ongeveer 50 gram van de henna in een schaaltje. Meer als je lang of erg dik haar hebt, minder als je korter of dun haar hebt. Bij de henna doe ik meestal gewoon lauw water uit de kraan, waarmee ik het meng tot een soort papje zonder korreltjes en harde stukjes. Je kan ook kokend water toevoegen, of allerlei kruiden en dergelijke voor een donkerdere of juist rodere kleur. Gewoon water werkt ook prima. Doe een oud t-shirt aan en gebruik handschoentjes, want het is een hele klus.. Vervolgens kan je het beste je haar in twee delen verdelen (half los) en pluk voor pluk insmeren met henna. Zorg ervoor dat je de gehele pluk (van begin tot eind) goed insmeert. Als je gehele haar bedekt is met henna, maak dan een grote knot boven op je hoofd. Ten slotte kan je ervoor kiezen je haar aan de lucht te laten drogen of af te deken met een plastic zak of douchemuts. Ik kies meestal voor het laatste, zodat de henna op z’n plaats blijft en je er niet na een half uur achter komt dat je achtervolgt wordt door een spoor van opgedroogde korretjes…

De henna kan je 30 minuten tot urenlang in je haar laten zitten. Hoe langer je het laat zitten, hoe dieper en roder de kleur wordt. Ik heb de henna ongeveer 1,5 uur laten zitten. Ten slotte spoel je je haar uit en was je het een aantal keer met shampoo tot echt alles eruit is. Dit kan even duren, dus neem de tijd!

Voor/na henna voor

Dit was voor. Mijn haar was al een aantal keer geverfd met henna, maar zoals aan de uitgroei te zien was is de laatste keer toch wel een maand of twee geleden..henna na

En na! Weer mooie rode haartjes zonder uitgroei.

Heb jij wel eens henna gebruikt?

Comments

comments

One Response

  1. Aaah, het resultaat is echt heel mooi, henna geeft zo’n mooie en natuurlijke gloed aan je haar! Ik heb mijn haar ook een aantal keer geverfd met henna, alleen meng ik het dan met koffie voor een meer kastanjebruine kleur. Gaaf dat deze henna echt uit Bangladesh komt, sowieso vind ik het erg leuk om te lezen waar je allemaal bent geweest! Ik ga je volgen via Bloglovin’! :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!