How To: Londen On A Budget Part Two

posted in: City Trip, Tips&Info | 3

londen budget

Afgelopen weekend was ik een weekendje weg naar Londen. Als student zijnde had ik maar een bepaald budget om uit te geven. Vandaar dat ik het tripje zo goedkoop mogelijk heb geprobeerd te maken, wat aardig is gelukt! Eerder kon je al lezen over tips om goedkoop te reizen, eten en slapen in Londen en vandaag deel ik mijn tips over gratis en goedkope bezienswaardigheden die te vinden zijn in Londen.

londen bridge

plein londen

londen thames

Toeristische Attracties

Veel dingen die je gezien moet hebben in Londen, zoals de Big Ben en Buckingham Palace zijn uiteraard (van buiten) gratis en voor niets te bewonderen. Andere typische toeristische attracties zijn: King’s Cross (het treinstation met perron 9 3/4 van Harry Potter), de Tower of London, Houses of the Parliament, Piccadilly Circus, de Thames en Trafalgar Square (grootste plein van Londen, waar vooral ‘s avonds veel straatartiesten te vinden zijn).

Museums

Veel van de grote museums in Londen zijn gratis te bezoeken. Ideaal als het regent, wat niet vreemd is in Londen. Een aantal gratis musea zijn Tate Modern (moderne kunst), Bank of England (geschiedenis van de bank), Sience Museum (wetenschap en technologie) en het Natural History Museum (geschiedenis van de wereld).

borough market

Borough market

Deze markt vlakbij de London Bridge staat vol met etenskraampjes. Heerlijke vegaburgers, chocolade, koekjes, salades en eten uit verschillende werelddelen worden klaargemaakt waar je bijstaat. Het beste: Je kan veel dingen gratis proeven! Een toastje met salsa of olijfolie bij het ene kraampje en een Turks snoepje en chocoladenootje bij het andere. Daar worden we blij van! Al leiden al die kleine hapjes en heerlijke etensgeuren er wel toe dat je uiteindelijk vast een grotere porie van iets koopt.

buckingham palace

park londen

Park

Met mooi weer is het leuk om naar een van de parken te gaan. Het centrum van Londen heeft een aantal mooie parken zoals het St. James park bij Buckingham Palace of Hyde Park met het grote meer waar je bootjes kan huren. Vooral na een lange tijd door de stad slenteren en veel te hebben gelopen is het fijn om even in het gras in het park te picknicken ten te genieten van de lokale bevolking om je heen.

emirates airline

Emirates Airlines

In plaats van meer dan 20 euro neer te leggen voor een ritje in de London Eye kan je ook naar de Emirates Airlines gaan. Deze pasgebouwde attractie voert je in een cabine door de lucht naar de andere kant van de Thames. Het kost ongeveer 5 euro per persoon en geeft uitzicht op de andere kant van Londen.

Window Shoppen

Oxford Street is de langste en bekendste winkelstraat in Londen. Als je niets wilt kopen kan je er natuurlijk ook heengaan om alleen te kijken (succes niet gegarandeerd!), bijvoorbeeld bij het bekende Harrods. Bij dit high end warenhuis kan je voor van alles terecht. Van designerkleding tot het mooiste serviesgoed.

Dit waren mijn tips voor gratis en goedkope bezienswaardigheden in Londen. Je kan ze, samen met wat andere activiteiten, terugvinden in mijn online gids  ‘Awesome London for the Weekend!’, waar ook de locatie en reviews van anderen bij vermeld staan. Weten jullie nog andere leuke, gratis of erg goedkope dingen om te doen in Londen?

Lees ook deel 1 van London On A Budget.

Comments

comments

3 Responses

  1. avondwandeling langs de South Bank en naar de muzikanten en straat artiesten luisteren/kijken.

    de Sandeman New Europe is gratis (wel op tipbasis) en in 2,5 uur nemen ze je mee langs alle bezienswaardigheden.

  2. […] voor een city trip naar een andere leuke stad. In het tweede deel van dit artikel geef ik tips voor goedkope bezienswaardigheden en andere (gratis) dingen om te doen in […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!