Inpaklijst: Drie Weken InterRailen In De Zomer

inpaklijst interrailen

Licht reizen in de zomer is ideaal. Je hebt geen dikke jassen of lange jeans nodig, wat ontzettend veel scheelt in de ruimte. Tijdens het InterRailen nam ik mijn Deuter Futura 30 SL mee. Mijn nieuwe backpack waar ongeveer 30 liter inpast. Dat lijkt niet veel, maar als je niet teveel meeneemt en alles goed inpakt is het meer dan genoeg voor drie weken weg in de zomer.

inpaklijst kleding

Kleding

Niet op de foto, maar wel meegenomen zijn nog 7x ondergoed en 7x sokken. Kleding neemt over het algemeen de meeste ruimte in, dus wees kritisch. Wij wasten ongeveer eenmaal per week alle vieze kleding, waardoor je ook niet zoveel mee hoeft te nemen. Daarnaast heb ik kleding meegenomen die met meerder items te combineren zijn, zodat als een shirtje vies is er ook nog een ander shirtje bij het rokje past. Zoals op de foto te zien is heb ik geen spijkerbroek of jas meegenomen. Dit neemt erg veel ruimte in in een backpack en met een weersverwachting van 25-40 graden leek me het niet nodig dit mee te nemen. Daarnaast zijn de reishanddoeken ook een goede tip. Van mijn vorige keer backpacken heb ik geleerd geen grote handdoeken meer mee te nemen.. De reishanddoeken zijn erg klein, drogen goed af en zijn ook snel weer droog. Een sarong is ook altijd handig.

schoenen meenemen

Schoenen

Ik twijfelde heel erg om mijn bergschoenen mee te nemen, maar ben uiteindelijk toch voor mijn allstars gegaan. Deze passen bij bijna al mijn outfits en lopen erg fijn. De slippers zijn gewoon makkelijk voor warme dagen, aan het strand en voor de douches bij de hostels. Deze slippers zijn van het merk Sanuk en gemaakt van yoga-mat. Ze gaan al twee jaar lang mee en lopen nog steeds heerlijk. Ik heb ze ooit gekocht in Florida.

inpaklijst beauty stuff

Beauty Stuff

Van links naar rechts en boven naar onder: Ehbo-setje, reinigingsdoekjes (bedoelt om gebruikt te worden voor vieze handen tot het opfrissen van je gezicht), anti-muggencrème, afterbite, zonnebrandcrème (factor 50 ja), reiniger en tonic (heerlijk om op te sprayen tijdens warme dagen), deostick en mini-deo, tandeborstel en mini-tandpasta (als die op is koop ik gewoon plaatselijk een nieuwe), nagelschaartje en pincet, elastiekjes, kam en mini-borstel, shampooblok, conditioner in een klein flesje, droogshampoo, zakdoekjes (of wc-papier, altijd handig), scheermesjes, gezichtscrème (in een ander doosje), sieraden en lippenbalsem uit India.

inpaklijst spullen

Overige Spullen

En dan heb je nog… van links naar rechts en boven naar onder: opvouwbare tas, mini-naaisetje, kabels,  zonnebril, slotje, lakenzak, bidon, oplader, camerakabeltje, hoofdlamp, oordopjes en slaapmasker, InterRailticket (heel belangrijk), telefoon, oordopjes, kleine souveniertjes uit Nederland (om aan lokals of reizigers te geven die we aardig vinden), pen en papier, wasblaadjes en waspoeder, camera(zakje), bakje met vorkjes, lepeltjes, mesje, dunschiller en zakjes en mijn reisportemonnee (mijn normale is veel groter). Niet op foto: mini-laptop met bijbehorende kabel en externe harddrive (voor series en films).

Tot zover mijn inpaklijst van drie weken InterRailen. Alles bij elkaar lijkt het nog best veel, maar het paste – tot mijn eigen verbazing – allemaal makkelijk in mijn 30L pack.

Comments

comments

8 Responses

 1. Leuk dat je zo uitgebreid laat zien wat je meeneemt. Overzichtelijke paklijst.

 2. Blijft leuk om te zien, die paklijstjes!

 3. Neem je geen mascara en haarproducten mee?
  Ik denk dat ik af en toe wel eventjes wil tutten,
  al is het maar alleen met mascara, ik kan het niet laten denk ik ;-)

  • haha ja ik heb getwijfeld om het mee te nemen, maar als ik make-up meeneem dan moet ik ook watjes en reinigers meenemen ed.. bovendien was het op deze reis ook niet echt nodig. Als ik met vriendinnen was gegaan had ik het waarschijnlijk wel meegenomen! Mijn haar verf ik met henna, en dan heb ik niet zoveel verzorgingsproducten meer nodig :)

   De handdoekjes komen volgens mij bij de Xenos vandaan!

 4. Ohja, en waar kun je die reishanddoeken kopen? :)

  • Ik weet dat ze bij de anwb te koop zijn, ze zijn daar alleen niet goedkoop.

 5. Ik kan de foto’s niet meer zien.. En ben eigenlijk wel heel benieuwd!

  • Same! Vooral aangezien er dit jaar voor mij 6 weken interrailen op de planning staat, en veel backpacktips specifiek over (je raadt het al) Azië gaan!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!