Inpaklijst Voor Een Weekendje Weg

posted in: City Trip, Tips&Info | 8

inpaklijst weekend

Afgelopen weekend vloog ik met Ryanair naar Londen. Een van de manieren om het vliegticket goedkoop te houden is om alleen handbagage mee te nemen, want voor ingecheckte bagage moet je 15-50 euro extra bijbetalen. Zonde en ook totaal niet nodig, want handbagage alleen is makkelijk te doen.

De handbagage mag van Ryanair maar 40 bij 55 cm zijn, met 20 cm diepte en maximaal tien kilo wegen. Dit is voor een weekendje of midweek weg echter meer dan genoeg, mits je de juiste tas meeneemt en de juiste spullen inpakt.

Inpaklijst

Hier een overzicht van wat ik meenam. Deze inpaklijst is geschikt voor een weekendje of aantal dagen weg naar een stad, waar je met het vliegtuig, de trein of boot naartoe gaat. Met een auto kan je namelijk veel meer (onnodige) spullen meenemen, maar voor het openbaar vervoer kan je beter zorgen dat je zo min mogelijk meeneemt. Minimalistisch pakken dus! Kijk goed naar wat je nodig hebt en laat alles thuis waarvan je denkt dat je het niet of ‘misschien’ nodig gaat hebben. Ik zelf heb gepakt voor twee 1/2 dag en drie nachten.

De Tas

De tas, koffer of backpack die je meeneemt moet uiteraard voldoen aan de maximale lengte, diepte en kilo eisen. Zoals je op de foto ziet gaat mijn voorkeur gaat uit naar een kleine backpack. Hierdoor kan je alles op je rug dragen en heb je je handen vrij voor je paspoort en boarding pass of om bij aankomst je kaart vast te houden en dergelijke. Geen gedoe van een koffertje wat je achter je aan moet slepen en een handvat wat telkens in- en uitgeklapt moet worden. Mijn backpackje is ongeveer 30 bij 45 cm en alles paste er makkelijk in. Edit: Inmiddels heb ik deze backpack, die ook gemakkelijk mee kan met de handbagage en zelfs groter is.

Kleding

Mijn spijkerbroek, trui, schoenen en winterjas had ik aan en daarmee dus de grootste en zwaarste dingen om mee te nemen. In de tas zaten verder nog drie paar sokken en ondergoed, een pyjama, een andere outfit en een extra shirtje. Indien je van plan bent om ‘s avonds uit te gaan kan je ook nog besluiten een extra jurkje en schoentjes meenemen.

Toiletspullen

Voor toiletspullen geld hetzelfde: alleen meenemen wat echt nodig is. Ik koos voor een tandenborstel, tandpasta, kam, elastiekje, extra paar oorbellen, spiegeltje, pil, gezichtscrème, shampoo, aspirientjes, lipbalsem en pincet. Als je meer make-up draagt kan je hier ook nog wat van meenemen, maar je hebt dan ook reiniger en watjes nodig. Let op dat alle vloeibare producten minder dan 100 ml bevatten en dat alles in totaal minder is dan een liter, anders mag het niet mee in de handbagage van het vliegtuig!

Overig

Verder nam ik nog een lakenzak mee, handdoekje, schrift met pen en leeg flesje. Dit flesje kan je na de controle weer vullen met water of tijdens je city trip regelmatig bijvullen.

Extra handtasje

Naast deze tas had ik nog een extra handtasje voor mijn mobiel, oordopjes, belangrijke papieren en portemonnee. Dit tasje moet je voordat je in het vliegtuig stapt even in de grotere tas doen (want je mag maar een item meenemen) en kan er vervolgens weer uitgehaald worden.

En dat was alles wat ik meenam! Helemaal niet zo veel, meer dan genoeg en alles paste prima in mijn kleine tas. Op de terugweg zal er zelfs nog een extra gekocht jurkje bij en deed ik mijn winterjas er ook nog in. Wat zouden jullie meenemen?

Andere artikelen die je kunnen helpen:

Mijn favoriete backpack voor handbagage
Inpaklijst voor drie weken interrailen in de zomer
Inpaklijst voor een lang weekend weg in de winter

Comments

comments

8 Responses

 1. Mijn Pinterest is stylespy. Maar er staan geen inpakideetjes in :D
  Het is best lastig om dingen thuis te laten he, soms weet je niet of je iets nou wel of niet nodig hebt. Vaak heb ik dat met kleding. Verder ga ik over een maandje met handbagage op reis, twijfel nog wat ik ga meenemen qua tas! XX

 2. Hoi Kim,

  Dank voor je reactie op mijn blog. Hierdoor ben ik op weer op jouw blog terecht gekomen, waar ik zeker vaker ga kijken! Ik kan je Indonesie zeker aanraden!

  Suzanne

 3. Ingescheckte bagage vind ik ook altijd geldverspilling, maar ik vind het wel jammer – juist met tripjes naar London – dat ik dan geen leuke drugstore producten kan meenemen: shampoo’s van merken die we in NL niet hebben enzo!

 4. Wij hebben ook een aantal x gereisd met alleen handbagage. Kan prima, al beperkt het ook om ter plekke nog wat te kopen. Ik nam trouwens zo ongeveer hetzelfde mee qua spullen.

 5. […] de bagageprijzen, die zijn niet meegenomen en kunnen per maatschappij flink verschillen. Voor een weekendje weg is dat van minder belang dan voor een verre […]

 6. Bedankt voor het fijne lijstje! Zelf ga ik komend weekend een paar dagen weg naar hotel de klok in Breda en daarvoor moet ik veel reizen en dus ga ik ook licht pakken, is wel zo handig voor in het openbaar vervoer!

 7. Ik heb nog nooit alleen met handbagage gevlogen, maar meestal ga ik voor een weekend weg ook niet met het vliegtuig, maar met de auto of trein o.i.d. Wel wil ik heel graag een keer naar Engeland en dat is denk ik het handigste met het vliegtuig, dus wellicht zal ik in de toekomst zeker iets hebben aan je lijstje. Je hebt duidelijk niks overbodigs meegenomen!

 8. Niet vergeten: huissleutels, bril, paar pleisters

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!