Inpaklijst voor warme en vochtige landen

inpaklijst vochtige en warme landen

Binnenkort ga ik backpacken in Vietnam, Laos en Indonesië. Allemaal heerlijk warme landen met een tropisch klimaat! Een goed vooruitzicht vergeleken met het weer hier in Nederland (al schijnt het komend weekend hier ook goed weer te worden!). Tropisch betekent echter ook veel vochtigheid, muggen en hoge temperaturen. Naast genieten van de zon moet ik me dus ook goed insmeren en aangepaste kleding dragen.

Ik heb laatst eens goed in mijn kast gekeken en hoewel ik aardig wat kleding heb wat ik mee kan nemen, ontbreken er toch nog wat handige items die ik graag in mijn bezit zou willen hebben. Ik besloot het internet eens af te struinen naar wat geschikte kleding.

Luchtig en wijd

Voor warme en vochtige landen is het handig om luchtige, wijde kleding mee te nemen. Het liefst van katoen en zijde en zo comfortabel mogelijk. Een maxirok is bijvoorbeeld heerlijk luchtig en beschermt ook nog eens tegen de felle zon. Fijn met een paar slippertjes eronder. Wijd vallende shirtjes (eventueel met bandeau BH eronder) zijn ook ideaal.

Tegen de zon en UV-stralen

Wij Nederlanders zijn niet gewend aan zoveel zon en Uv-stralen. Om jezelf ertegen te beschermen kan je het beste kleding dragen met lange mouwen, zoals bloesjes met lange mouwen of lange wijde broeken. Bijvoorbeeld die harem broeken die overal in Azië te koop zijn! Een grote hoed met brede rand kan warm zijn op je hoofd, maar beschermd wel goed tegen de zon. Een sarong kan er ook voor dienen om (verbrande) schouders of je hoofd te bedekken.

Tegen muggen

Om jezelf te beschermen tegen muggen is het ’t beste om lichtgekleurde kleding te dragen. Dus niet al te fel. Daarnaast kan je katoenen kleding ook inspuiten met DEET voor extra bescherming. Lange mouwen, van bijvoorbeeld luchtige bloesjes en een lange broek van dunne stof zorgen dat muggen je minder snel kunnen prikken.

 Alle foto’s van de kleding komen van Zalando.

 Wat zou jij dragen naar warme en vochtige landen?

Comments

comments

2 Responses

  1. Elsemieke

    Hoi,
    Deze zomer ga ik 3 weken kamperen in Japan. Heb je nog tips voor mij?

    Groetjes Elsemieke

    • Hoi Elsemieke, wat tof dat je naar Japan gaat! Zelf ben ik daar nog nooit geweest, dus kan ik je er helaas geen tips over geven. Wel heel veel plezier alvast!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!