Inpaklijst: Wat neem ik mee op reis?

posted in: Tips&Info, Travel | 0

meenemen op reis

Wat neem je mee in je backpack, wanneer je voor onbepaalde tijd de wereld rondreist? Afgelopen september vertrok in met mijn 55L backpack vol met alles wat ik dacht nodig te hebben voor een maandenlange reis. Gedurende de reis heb ik heel wat spullen weggedaan en een aantal toegevoegd. Benieuwd wat er allemaal in mijn backpack zit?

De backpack

Backpack – Ik reis rond met de Deuter Vario 45+10. Het is niet mijn favoriete Deuter backpack (dat is deze van 30L), maar groot genoeg voor alles wat ik nodig heb. Ik reis met een grote slaapzak en een tent, dus in een 30L backpack past dat niet. 55L Is voor mij ideaal.

Opvouwbare tas – Daarnaast heb ik ook een kleiner, opvouwbaar tasje bij me. Handig voor daytrips en dergelijke.

Handtas – Sommige mensen hebben zo’n heupgordel met geld die ze onder hun kleding dragen. Ik heb gewoon een kleine handtas die ik heb aangeschaft in Iran nadat mijn oude uit elkaar viel. Hierin zit mijn paspoort, kleingeld, boekje, pen, zonnebril, desinfectie creme, tissues en andere kleine dingetjes.

Digital Nomad Gear

Ik combineer reizen met werken, wat betekent dat ik mijn laptop en andere technische spullen overal mee naartoe neem. Zo kan ik onderweg artikelen schrijven en aan mijn websites werken.

Macbook Air – Ik heb voor deze laptop gekozen, omdat de batterij van een Mac super lang mee gaat (handig voor films kijken in de trein enzo) en hij erg licht is. Daarnaast vindt ik de gebruiksvriendelijkheid van Apple gewoon erg fijn.

Harde schijf – Altijd handig voor extra geheugen en om foto’s, videos en films op te zetten.

Iphone 5s – Ik heb een Iphone 5, die redelijk goede foto’s en filmpjes maakt. Naast foto’s maken gebruik ik hem voornamelijk voor social media updates, email en Google Maps.

Powerbank – Altijd handig voor op reis, al dan niet onmisbaar met de batterijduur van de smartphones van tegenwoordig.

Nikon D3100 + Extra batterij – Momenteel helaas achtergelaten in Nederland, maar normaal reist mijn spiegelreflex camera ook met me mee. Na vier maanden reizen had ik er genoeg van zo’n grote camera mee te slepen, en liet ik hem achter in Nederland. Nu mis ik hem juist weer. De kwaliteit van de foto’s kan echt niet op tegen de Iphone, helaas. Zodra iemand uit Nederland me op komt zoeken, vraag ik diegene mijn camera voor me mee te nemen.. (hint aan mijn vrienden en familie!)

inpaklijst

Hoe groter de backpack, hoe fijner het is om er tegenaan te leunen tijdens een lift in een volkswagen busje. ;)

Camping Spullen

Op reis kampeer ik veel. Je bespaart niet alleen veel geld, maar het geeft je ook nog eens de ultieme vrijheid om overal te kunnen slapen. Er gaat voor mij niets boven kamperen naast een rivier, kampvuur erbij, je eigen eten koken, sterren tellen, muziek maken met andere reizigers en verhalen vertellen rond een vuur.

Tent – Ik reis met een kleine tweepersoonstent, die ik voor 30 euro kocht bij de Decathlon in Turkije (maar nu in Nederland 20 euro is). Super goede prijs voor een tent die waterdicht is en het tot nu toe – zes maanden later – nog steeds volhoudt. Niet al te zwaar. Ik koos voornamelijk voor een tent omdat ik destijds samen reisde met mijn reismaatje Lena. Ik heb ook een hangmat, maar die is op deze reis niet meegegaan.

Slaapmat – Net als de tent aangeschaft bij Decathlon nadat mijn opblaasbare slaapmat kapot was gegaan. Voor vijf euro kan je niet teveel verwachten, maar het ligt beter dan de grond.

Slaapzak – Mijn slaapzak was een echte investering. Aangezien ik veel buiten slaap moet dat ook wel. Ik reis met een slaapzak van Hell Sport for Women met een comfort level van -2 tot -8. Ik heb hem vorig jaar in Zweden aangeschaft, maar kan hem niet meer online vinden.

Kookset: Dit mini-kampeerstel met alcohol stove heb ik aangeschaft in Oostenrijk, een paar weken na de start van mijn reis. Superhandig en compact! De set is precies goed om maaltijden te maken voor 1-2 personen. Ik maak meestal een kampvuur, waar ik hem opzet, of gebruik de alcohol stove als het regent of er geen hout in de buurt is.

Kleding en Schoenen

Bergshoenen – Mijn geliefde Timberlands gingen – na drie jaar – kapot toen ik in Iran aankwam. Daar heb ik toen nieuwe schoenen gekocht van een een of ander fake Chinees merk. Helaas vallen die nu al uit elkaar, dus kan ik die niet aanraden. De Timberlands wel. Ik was echt verliefd op die schoenen! Ze zaten heerlijk en als ik ze tegenkom schaf ik ze gelijk weer aan.

Slippers: Ik vertrok uit Nederland met mijn geliefde teenslippers gemaakt van yogamat, maar die ben ik ondertussen kwijtgeraakt. Nu reis ik met een paar sandaaltjes, aangeschaft in Bishkek (Kirgizstan).

Wandelsokken – Goede wandelsokken zijn best wel een must. Van alle sokken die ik meenam 10 maanden geleden, zijn er slecht een paar die het vol hebben gehouden. Dat zijn de kwaliteit sokken.

Regenjas – Voor weer en geen weer. Een regenjas is altijd handig. Ik heb de mijne ooit gekocht in Nepal. Hij is officieel van North Face, maar ik denk dat ik een neppe heb. De prijs was namelijk maar 10 euro. Hij valt langzaam uit elkaar, dus misschien is het eens tijd voor een echt exemplaar.

Warme kleding – Ik heb altijd een set kleding voor koude temperaturen in mijn backpack. Zelfs in warme landen kan het ‘s avonds koud zijn. Of denk aan het bezoeken van een woestijn of een hike in de bergen.. Ik heb een fleece van North Face, een shirt met lange mouwen en meerdere leggings die handig als laagjes over elkaar gedragen kunnen worden.

Sarong – Een Sarong is ook een item wat ik altijd meeneem. Handig als sjaal, (strand)handdoek, over je schouders heen te gooien als je een moskee of kerk binnengaat, tulband, lange rok, etc.

Overige kleding – Mijn kleding is de afgelopen maanden veel gewisseld. Achtergelaten of vergeten bij couchsurfing hosts, geruild met andere reizigers of omgewisseld in tweedehands zaken en free shops. Ik reis met een aantal shirtjes, een short, een jurkje en een paar leggings. Dit neemt het minste ruimte in beslag.

truck backpack sleeping

Overig

EHBO-setje – Altijd handig.

Toilettas – Gevuld met kam, tandenborstel, tandpasta, zeep, shampoo, sierraden, pincet, etc. Alles in kleine flesjes die ik regelmatig bijvul.

Handdoek – Ik had ooit een mini handdoek van de Xenos, maar heb deze ergens laten liggen onderweg. Nu heb ik een mooie gele van Decathlon.

Notitieblok – Een stuk of drie, en ze zijn alledrie bijna vol..

E-reader – nog niet in mijn bezit, maar zeker een item wat ik graag wil aanschaffen. Nu lees ik mijn boeken op m’n telefoon, maar een e-reader is toch een stuk fijner.

Wat nemen jullie mee op reis? 

Dit vindt je wellicht ook interessant:

Mijn favoriete reismerken voor reizen op een laag budget

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!