Inpaklijst: lang weekend weg in de winter

posted in: Tips&Info | 1

inpaklijst weekend weg winter

Laatst ging ik een lang weekend naar Newcastle per boot. Op woensdagavond vertrokken we en op maandagavond kwamen we weer terug. Ik had dus spullen nodig voor 4 dagen en 5 nachten. Kijk mee naar wat ik meenam op deze winterse stedentrip.

Als je per boot gaat zit je niet vast aan een beperkt aantal kilo bagage of afmetingen van je tas. Toch nam ik mijn 30L backpack mee, omdat tja.. ik nou eenmaal zo’n backpack meisje ben ;)

Bovendien sliep ik bij mijn host iets buiten het centrum en heb ik aardig wat gelopen en in het OV gezeten met mijn bagage. Persoonlijk vind ik het dan handiger om een backpack mee te nemen.

To the point. Wat ik meenam: een inpaklijst voor een lang weekend citytrippen in de winter.

Kleding

kleding inpaklijstIk nam één lange broek mee, een legging en majo, jurkje, vast, trui, rokje, twee shirtjes, riempje, schoenen, pyjama, een klein handdoekje en (niet op foto) wat ondergoed en sokken. Voor vier dagen was dit genoeg kleding.

Note to self: volgende keer echt óók platte schoenen meenemen! Het plan was om mijn all stars mee te nemen, maar helaas was ik ze vergeten. Oh, wat had ik een zere voeten na vier dagen constant lopen op deze schoenen!

Verzorgingsproductenverzorgingsproducten inpaklijst

In mijn backpack bewaar ik standaard mijn ‘verzorgingsproducten voor op reis’. De fijne Lush shampoo, gezichtscrème in een potje van 100 ml (mag mee als handbagage in het vliegveld), klein spiegeltje, mini-tandpasta, elastiekje, nagelriemcrème in een klein potje, scheermesje, lipbalsem en inklapborsteltje. Nog wat kleine dingetjes erbij en ik was good to go.

Overig

inpaklijst weekend weg winter

Hier zitten ook weer een aantal dingen bij die standaard in mijn backpack zitten: een slotje en ehbo-doosje. Daarnaast natuurlijk stekkers, portemonnee, flesje water en paraplu (ik ging immers wel naar Newcastle!), telefoon en bril meegenomen. Daarnaast ging ik in Newcastle ook naar het Traverse blog evenement. Ontzettend leuk evenement voor travelbloggers waar presentaties en workshops werden gegeven. Hiervoor nam ik mijn mini-laptop mee (in de hoes), notitieboekje en visitekaartjes.

Niet op foto: cadeau host. Ik neem vaak een klein presentje mee voor als ik ga couchsurfen. Dit keer waren dat een pak stroopwafels, kaneelkussentjes en een sleutelhanger met klompje.

Vergeten: wereldstekker. Echt heel stom, maar ik heb hem in Azië nauwelijks nodig gehad dus toen ik naar Engeland ging dacht ik er niet eens bij na om hem mee te nemen. Maar helaas, laten ze nou net in dit deel van Europa van die speciale stopcontacten hebben. Oeps..

Alles bij elkaar paste het vrij makkelijk in mijn 30L backpack. Deze mag dus ook mee als handbagage in het vliegtuig, dus het is mooi om te weten dat dit met winterkleding ook makkelijk haalbaar is. Bovendien nam ik op de terugweg een stuk meer mee dan waar ik mee kwam (hoera voor goedkope kledingwinkels in Newcastle!) wat er na wat geprop en geduw precies inpaste.

Andere artikelen die je kunnen helpen:

Inpaklijst voor weekendje weg
Inpaklijst voor drie weken interrailen in de zomer

Comments

comments

One Response

  1. Wat leuk om te zien! Cadeautjes uit NL zijn altijd fijn om te geven :D
    Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…WIN! – Scratch mapMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!