Liebster Award: Over reizen en de blog

posted in: Personal | 8

liebster award vrouwopreis

Van die lieve Denise en Roy van inhetvliegtuig.nl kreeg ik de Liebster Award uitgereikt met allemaal leuke vragen over reizen en de blog. Over reizen kletsen doe ik maar al te graag, dus vond ik het dan ook hartstikke leuk om deze vragen te beantwoorden!

De Liebster Award is een soort TAG die rondgaat onder de bloggers, om wat meer over elkaar te weten te komen en andere bloggers in het zonnetje te zetten.

Benieuwd naar mijn antwoorden?

1. Sinds wanneer blog je en waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik blog nu iets meer dan een jaar op vrouwopreis.nl. Ik ben begonnen omdat ik – cliché – mijn ervaringen wilde delen en tips wilde geven aan andere reizigers over backpacken en studeren in het buitenland. Eerder had ik een waarbenjij.nu voor mijn stage en minor in het buitenland, maar ik wilde graag een echte .nl website die ik helemaal eigen kon maken!

kim in Nepal

2. Wat is je favoriete reisbestemming?

Mijn favoriete bestemming…. Hoe lastig is het om deze vraag te beantwoorden als reisblogger zijnde? Ik vond Nepal geweldig. Bergen, natuur en grote steden. Vriendelijke bevolking, goedkoop en fijn om doorheen te reizen. Nepal heeft ’t allemaal. India vond ik erg bijzonder, met zoveel extremen in een land. Florida is ook een van mijn favoriete bestemmingen, alhoewel dat grotendeels te maken heeft met het feit dat ik in januari vanuit de sneeuw naar deze prachtige zonbestemming vloog om de Everglades en de Florida Keys te ontdekken.

3. Wat staat er bovenaan je bucket list?

Bovenaan staan heel wat landen in Zuid-oost Azië die ik wil bezoeken. Azië is naar mijn mening het ultieme backpackerscontinent. Goedkoop voor ons Europeanen, heerlijk eten en prachtige natuur. Bovenaan staan Vietnam en Indonesië, maar daar ga ik binnenkort dan ook heen! Mij trekken vooral de landen waar wat minder toeristen heen zouden gaan, zoals Myanmar, de Filipijnen en Bhutan. Daarnaast staat ook de trans-Siberië express hoog op mijn lijstje, maar dat is voor later.

sundarbands bangladesh

4. Wat is het mooiste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?

Ik heb zo veel mooie dingen meegemaakt! ;) Een van mijn mooiste herinneringen heb ik aan de tocht door de Sundarbands van Bangladesh. De grootste mangrovebossen ter wereld, en nog zo puur en onontdekt!

5. Wat is je meest negatieve reiservaring?

Opgelicht worden en opdringerige verkopers. Nee is nee. Ik wil geen t-shirt, boottocht, tuktuk of harssies… Maar ja, als blank persoon in arme landen kan je er vrijwel op rekenen altijd de hoofdprijs te betalen.. ;)

Daarnaast vind ik bedelkindjes altijd erg zielig, maar ze kunnen ook erg vervelend worden. Sommige kinderen lopen wel een half uur achter je aan en willen dan ook nog wel eens je hand vastgrijpen om te bedelen om (meer) geld.. Mijn oplossing is om eten te geven. Van degenen die een koekje of stuk fruit aannemen en dan weggaan weet je dat ze tevreden zijn met wat ze ook krijgen. Degenen die hun neus ophalen voor voedsel en blijven zeuren om geld… zijn meestal professionele bedelaars (en worden vaak ingezet door familie om geld op te halen, erg sneu). Ik geef nooit geld, want ik wil niet dat die kinderen leren dat ze van blanke mensen geld krijgen en bovendien is dat geen duurzame oplossing. Voedsel trouwens ook niet, maar dat is soms nodig om achtervolgende kinderen van je af te slaan.

6. Welke 3 items zitten standaard in je backpack?

Een bakje om eten (met name fruit) in te bewaren, om nog enigszins gezond te kunnen eten. Vaste shampoo van de Lush en een notitieboekje. Ik schrijf graag alles op wat ik bleef (en beleef dan zoveel dat ik het weer vergeet op te schrijven!).

sundarbands bangladesh

7. Wat is je langste reis tot nu toe?

De langste tijd die ik heb doorgebracht in het buitenland is een half jaar, toen ik voor mijn stage in de VS woonde. De langste echte ‘reis’ die ik heb gemaakt was een ruime maand backpacken door India en Nepal (na drie maanden in Bangladesh te hebben gewoond).

8. Waar ging jouw eerste reis naartoe?

Mijn eerste vakanties waren met mijn ouders in Nederland en vervolgens naar Frankrijk en Duitsland. Lang beschouwde ik mijn eerste echte reis de keer toen we met het gezin voor het eerst gingen vliegen. Ik was 12 en aangezien we voor het eerst met het vliegtuig gingen deden we het maar meteen goed: drie weken lang rondreizen door het Noordoosten van de VS! Dat was weer eens wat anders dan kamperen in Nederland en omgeving.

Later werd het verschil tussen reizen en vakantie vieren mij steeds duidelijker en vind ik mijn reis door Azië toch wat meer bij het échte reizen passen.

9. Wat is jouw beste tip voor beginnende backpackers?

Neem niet te veel spullen mee! Als je iets denk ‘misschien’ nodig te zullen hebben, neem het dan niet mee. Want misschien is meestal nooit.

10. Wat mis je het meeste van thuis als je op reis bent?

Kaas! En toen ik drie maanden in Bangladesh woonde miste ik bij vlagen de Albert Heijn (alles kopen op een plek en zoveel te kiezen!), een normale wc, warme douche en wasmachine.

op reis door India

11. Hoe zou je je reisstijl omschrijven?

Actieve budget backpacker. Slaapt bij locals, wilt alles proeven en zo veel mogelijk meemaken. Droomt weg bij reizen naar verre landen, maar is ook altijd in voor citytrips en reizen met de trein door Europa.

Budget betekent voor mij overigens niet dat alles zo goedkoop mogelijk moet, maar dat ik geen geld uitgeef aan dingen waarvan ik niet vind dat ze het waard zijn. Ik slaap en reis goedkoop, maar geef graag wat meer uit aan ‘belevingen’, zoals een trekking of excursies en lekker eten. :)

Ik geef de Liebster Award door aan Zeny…

Zeny blogt op Young, free and traveling over wat voor jonge reizigers interessant is om te ontdekken op de wereld. Voor haar heb ik de volgende vragen bedacht:liebster award

1. Hoe kom je aan de naam van je blog en wat betekent deze voor jou?
2. Waar ging jouw eerste reis ooit naartoe?
3. Is jouw familie net zo reislustig als jijzelf of juist totaal niet?
4. Wat is je favoriete hoofdstad en waarom?
5. Naar welk land zou je absoluut nooit heengaan?
6. Backpack of rolkoffer?
7. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?
8. In welk land kan je volgens jou het beste eten?
9. Welke talen spreek je?
10. Wat doe je graag naast reizen en bloggen?
11. Nog een tip voor jonge, vrije reizigers?

Comments

comments

8 Responses

 1. Het is een super leuk artikel geworden! Zo te zien heb je al heel veel mooie reizen gemaakt. En binnenkort nog een nieuw avontuur… Je master in het buitenland! Gefeliciteerd!
  Denise heeft onlangs geplaatst…Kek Lok Si tempel: Het grootste tempelcomplex van MaleisiëMy Profile

 2. Erg leuk om te lezen en je beter te leren kennen! Ik wist niet dat je in Bangladesh hebt gewoond, vast een mooie ervaring. Tof dat je door Azië gaat reizen, goeie reis, geniet!!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Forens met een boekMy Profile

  • Dankje! Ja, drie maanden in Bangladesh was een erg mooie (en ook intense en heftige) ervaring!!

 3. Leuk om jouw antwoorden te lezen en te zien dat die in vele opzichten zo anders zijn dan de meeste andere Liebster Awards die ik voorbij heb zien komen. Jouw foto van Bangladesh is erg mooi.
  Daphne heeft onlangs geplaatst…Travel inspiration | Greek styleMy Profile

 4. Super leuk om te lezen!
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Weg in eigen land: jaarclubweekend in Noord-LimburgMy Profile

 5. Wow. You got this award too. I got one. Its a nice award. :-)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!