Litochoro: Idealistisch Dorpje Op Het Griekse Vasteland

litochoro

Stedentrips zijn leuk. Grote steden ontdekken, winkelstraten langs struinen en cafeetjes en lunchrooms afgaan. Na teveel gebouwen, weinig natuur en meerdere musea is het echter tijd voor afwisseling. Tijdens de Interrail reis besloten ik en mijn vriend na heel wat steden gezien te hebben daarom ergens tussen Thessaloniki en Athene uit te stappen in the middle of nowhere. We kwamen terecht bij Litochoro.

Het treinstation bestond uit een enkel perron en werd omgeven door aan de ene kant het strand en aan de andere kant de bergen. Het was precies zoals de vrouw in de trein het ons voorstelde. ‘Jullie gaan naar Litochoro? Daar is niets te doen voor jullie jongeren,. Geen drukte en feestjes, alleen maar luie mensen op het strand.’ Precies waar we behoefte aan hadden.

litochoro hostel

Heel slim de foto gemaakt op het enige moment dat het even regende: toen we vertrokken.

Liftend besloten we naar het hostel te gaan, want bussen waren hier duidelijk onbekend. Het hostel zelf was de perfecte rustplaats. Ligstoelen in de tuin, strand voor je neus en hoge bergen op de achtergrond.

mount olympus

mount olympus litichoro

Vanaf het hostel is Litochoro wel per bus (of liftend) te bereiken. Het stadje zelf is erg klein en vooral bedoeld als uitvalbasis voor trekkingen rond en op de Mount Olympus, de hoogste berg van Griekenland. Een trekking naar de Olympus of een wandeling door de Enipeas kloof vind ik erg aan te raden. Vooral op een dag dat het een beetje bewolkt is is het goed te doen. Een wandeling door de kloof duurt ongeveer 5-6 uur en een trekking van Litochoro naar de top van de Olympus enkele dagen. Het beste van een dag door de kloof lopen is dat je die fijn af kan sluiten aan het strand.

Al met al is Litochoro een typisch idealistisch en schattig Grieks dorpje. Een perfecte combinatie van relaxen op het strand en actief doen door de bergen. Zouden jullie hier wel eens heen willen gaan?

Comments

comments

2 Responses

  1. Ooh heerlijk! Ik wil weg haha!
    Michelle @ The World is a Book heeft onlangs geplaatst…My travel favoritesMy Profile

  2. Dit klinkt echt perfect :) Leuke blog trouwens!
    Linda heeft onlangs geplaatst…Review: hostel AquaMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!