8 Handige Tips om Mensen te Ontmoeten in het Buitenland

posted in: Tips&Info | 5

mensen ontmoeten buitenland

Mensen ontmoeten op reis, tijdens het het studeren of stage lopen in een ander land of na een verhuizing gaat vaak vanzelf. Toch kan het, vooral op het begin, lastig zijn om in contact te komen met andere mensen. Je kent nog niemand, weet niet welke plekken leuk zijn om heen te gaan of wat er te doen is. Ik geef je een aantal tips om nieuwe mensen te ontmoeten en snel een sociaal netwerk op te bouwen in een nieuw land of nieuwe stad.

1. MeetUp – Geweldige website waarop over heel de wereld verschillende meet-ups worden georganiseerd. Veelal door expats, maar ook door de lokale bevolking. Denk aan een wekelijkse barmeet, de ultimate frisbee club, yoga meetings, maar ook maandelijkse bijeenkomsten van IT-experts of marketing deskundigen die hun ervaringen met elkaar delen. Wordt lid van verschillende groepen om op de hoogte te blijven wanneer er iets wordt georganiseerd.

2. Couchsurfing – Naast hosten en surfen is couchsurfing ook erg geschikt voor het organiseren van evenementen en meet-ups. In steden met veel couchsurfers worden door de lokale couchsurfers veelal potlucks, taaluitwisselingen en allerlei verschillende activiteiten georganiseerd. ‘Volg’ een bepaalde stad, zodat je op de hoogte kan blijven van alles wat er georganiseerd wordt.

3. Erasmus Student Network – Speciaal voor studenten: In Europa zit in vrijwel elke grote studentenstad wel een ESN. Wordt er lid van om in contact te komen met vele andere buitenlandse studenten en mee te doen aan de (culturele) activiteiten.

4. Facebookgroepen – De kook-club, spelletjes avonden groep of taaluitwisselingen.. er zijn tegenwoordig zoveel verschillende Facebookgroepen! Vooral bij grote steden kan je zoeken op de naam van de stad + een van jouw interesses en wie weet bestaat er wel een groep waar je je bij kan aansluiten. Via FB zijn er trouwens ook ontelbare ‘room in *plaatsnaam*’ groepen te vinden, indien je daar ook naar op zoek bent.

5. Hostels – Als je op reis bent is het handig om niet in een groot hotel of appartement te verblijven, maar juist in de dorms van hostels te overnachten. Gegarandeerd dat je daar andere reizigers ontmoet die ook alleen zijn of een groep waar je je bij aan kan sluiten.

6. Eten bij locals – Via de website EatWith en BookaLokal bieden mensen over de hele wereld je aan om een avondje aan te schuiven aan hun eettafel. Tegen betaling maakt de ‘host’ een hele maaltijd voor je klaar en kan je kennis maken met de andere gezinsleden. Ideaal om nieuwe gerechten uit te proberen en mensen te ontmoeten.

7. Universiteiten – Ga je studeren of stage lopen in een ander land? Universiteiten hebben vaak speciale programma’s voor buitenlandse studenten of studie- en studentenverenigingen die veel activiteiten organiseren. Kijk op de website van de universiteiten of email ze om na te vragen wat voor groepen er zijn.

8. Lokale initiatieven/vrijwilligerswerk – Doe mee met lokale initiatieven. Vooral non-profit organisaties organiseren regelmatig vrijwilligersacties. Doe eraan mee en leer gelijk allemaal locals kennen met een goed hart ;)

Comments

comments

5 Responses

 1. Pfoe i need this artikel.
  Zit bijna een maand in U.K. Ik keek erna uit om nieuwe mensen te ontmoeten bij mijn taalcursus en tekencursus helaas zijn ze allemaal ver boven mijn leeftijd. Fulltime moeders met kinderen. Weet verder ook niet hoe ik mensen kan ontmoeten. Couchsurfen is wel eng.. Alleen naar een groot gezelschap toe.. Its like going out by yourself.. Haha
  Manwai heeft onlangs geplaatst…Afscheid partyMy Profile

  • Naar een MeetUp of CS meeting is denk ik het meest laagdrempelig. Het is wel even eng inderdaad, naar een groep mensen toe in je eentje. Maar onthoud dat er vaak veel meer mensen naar zo’n meeting gaan in hun eentje. Er zijn altijd weer nieuwe mensen bij. En bovendien, de mensen die die meeting organiseren zijn vaak erg open toe naar ‘nieuwelingen’ ;). Ik vond het in het begin ook eng om ergens zomaar heen te gaan (en vind ik nog steeds hor als ik naar iets nieuws ga!) maar na afloop heb je vast en zeker nieuwe mensen ontmoet en is het het helemaal waard. Gewoon proberen! En veel plezier in Engeland, gaaf dat je daar een half jaar heen bent gegaan!
   kim heeft onlangs geplaatst…8 Handige Tips om Mensen te Ontmoeten in het BuitenlandMy Profile

 2. Die “eat with” moet ik toch eens werk van maken! Toffe lijst! Nog een goed adres is internations.org. Zij organiseren leuke evenementen voor expats; ideaal om te netwerken en nieuwe internationale vrienden te maken die ook ooit eens nieuw waren in de stad.
  Sarah heeft onlangs geplaatst…Cappadocia on a BudgetMy Profile

 3. Wat een leuke lijst! Nog niet alles geprobeerd, maar meestal rol je er ook wel gewoon een beetje in. Oooh reiskriebels haha!
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Haal de wereld in huis: some of my favorite souvenirsMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!