Mijn drie favoriete eetplekjes in Ho Chi Minh City

posted in: Backpackreis Zuidoost Azie, Food, Travels | 5

favoriete eetplekjes Ho Chi Minh City

Eten in Ho Chi Minh City, of ook wel Saigon genoemd, is heel divers. Er is ontzettend veel heerlijk typisch Vietnamees streetfood, maar ook volop Westerse restaurantjes en verborgen plekjes. Ik deel drie van mijn favoriete eet- en drinkplekjes met jullie.

 

the lunch lady ho chi minh

The Lunch Lady

Nguyen Thi Thanh – The Lunch Lady is een plek waar heerlijke Vietnamese Pho (noodlesoep) gegeten kan worden. Helaas voor mij als vegetariër zijnde werd er niet goed begrepen dat onder ‘geen vlees’ ook seafood valt en kreeg ik heel leuk een grote kom gevuld met garnalen, krab en andere ongeïdentificeerde stukken seafood. Gelukkig kon ik deze kwijt bij mijn tijdelijke reisgenootjes en eetmaatjes en kreeg ik in ruil daarvoor hun champignons en groenten. Ondanks de verkeerde bestelling is de Lunch Lady toch een van mijn favoriete eetgelegenheden. De kruidencombinatie in de Pho smaakten heerlijk, de soep ziet er geweldig kleurrijk uit en dit staattentje ver buiten het backpackersgebied van Ho Chi Minh City is nog fijn authentiek (ookal vind je op internet ontzettend veel reviews van backpackers over The Lunch Lady) Bovendien serveren ze naast Pho ook heerlijke verse (niet gefrituurd) springnoodles. Pho smaakt in elke stad en bij elk restaurantje anders. Deze Pho is zeker een van de lekkerste die ik heb gegeten!

eetplekjes ho chi minh

Café Tram

100 tran huylieu – Naar Café Tram werd ik meegesleept door een groepje backpackers die graag koffie wilde drinken. Dit schijnt namelijk heel goed te kunnen in Vietnam. Zelf drink ik geen koffie, maar ik heb van meerdere mensen begrepen dat Vietnam hét land is om heerlijke koffie te drinken en een pak koffiebonen is dan ook een geliefd souvenir en overal verkrijgbaar. Café Tram vind je niet zomaar. Het zit verstopt achter een deur ergens in een afgelegen wijk in Ho Chi Minh. Zodra je de deur opendoet kom je een heerlijk relaxt tuintje binnen, inclusief waterval en daar omheen het restaurant. Vooral in de hitte in de zomer is het fijn om even te vertoeven in zo’n fijn restaurantje en heerlijke koffie of groene thee te drinken.

eten ho chi minh

Five Oysters

Phurong Pham Ngu Lao, district 1 – Five Oysters zit in het backpackersgebied. Het restaurantje ziet er Westers uit, maar serveert onder andere heerlijke Vietnamese springrolls en pannenkoek (hier te zien). Bovendien hebben aardig wat keuze uit vegetarische gerechten, wat bij andere Vietnamese restaurantjes niet vaak het geval is.

Comments

comments

5 Responses

  1. Ja, je hoeft inderdaad niet echt hard te zoeken als je lekker wilt eten in HCM! Ik moet eerlijk bekennen dat ik alle namen en plekjes niet meer weet maar dat het lekker was, dat dan weer wel!
    Simone heeft onlangs geplaatst…Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegetenMy Profile

  2. Dat ziet er allemaal heel goed uit! Hoe was/is het? :)
    Michelle | Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…5x dingen die je moet doen op Isle of SkyeMy Profile

  3. Ha ja, in sommige landen wordt een maaltijd met kip ook als vegetarisch gezien ;-) De soep ziet er wel smakelijk uit!

  4. De Vietnamese keuken is geweldig! Elke regio z`n eigen noodles en ook veel soorten (lekker) bier. Wat vond je van die embryo-eieren als delicatesse?

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!