Mijn favoriete apps voor op reis

posted in: Tips&Info | 4

apps voor op reis
Mijn telefoon is op reis mijn beste vriend. Zonder dat ding was ik allang hopeloos verdwaald en zou ik een stuk minder leuke, nieuwe plekjes hebben bezocht. Ook helpt mijn geliefde Iphone (ookal was hij zelf veel te duur) om geld te besparen op reis. Ik laat je zien wat mijn favoriete apps voor op reis zijn!

Transport

Google Maps – uiteraard, waar zou ik zonder zijn? Zelfs in Hanoi, waar niemand mij kon vertellen welke bus ik moest hebben en hoe laat en van waar die zou gaan, had Google Maps antwoord.

BlaBlaCar – om rideshares te zoeken binnen Europa.

Ryanair – voor goedkope vluchten binnen Europa.

Overnachten

Couchsurfing – heel handig om snel host te vinden en couchrequests te sturen. Werkt veel beter dan de website. Minpuntje: voor meetups in de buurt moet je nog wel naar de web versie, want deze zijn helaas (nog) niet te vinden in de app.

Hostelbookers en Hostelworld – om te kijken in welke buurt de goedkope hostels zijn en eventueel een hostel te boeken.

Activiteiten

TripAdvisor – ik ben niet zo goed in het me voorbereiden op een bepaalde bestemming. Vaak kijk ik ter plekke op Tripadvisor voor de ‘main tourist attractions’ die ik niet mag missen, en vraag ik verder aan andere backpackers wat ik moet doen/zien/beleven.

Triposo – ook een handige online reisgids met de highlights van een bepaalde bestemming. Je kan de reisgidsen van een bepaalde stad of land van tevoren downloaden, zodat je ze op bestemming offline beschikbaar hebt. Handig!

Geocashing – Schatzoeken! Ook altijd leuk om te doen in het buitenland.

iBooks – ik hou ervan om in de trein of bus fijn boeken te lezen. ‘Echte’ boeken zeul ik liever niet mee (dat past gewoon niet in mijn backpack) en een e-reader is weer een extra apparaat om mee te nemen. Dus ik lees ze gewoon op mijn Iphone. Gaat prima, vind ik zelf. Nog boekentips nodig? Check mijn vijf favorieten boeken voor op reis.

 

Gewoon handig

Google Translate – waar ben je zonder?

Valuta.nl – de ideale app om euro’s naar welke munteenheid dan ook om te rekenen. Ik gebruik deze altijd als ik in een nieuw land aankom om te zien wat de koers is. Komt vaak vrijwel geheel overeen met mijn ING bankafschriften.

ING – in het buitenland geld overmaken is vaak een stuk lastiger. Ik gebruik altijd de ING app. Je hebt alleen maar een code nodig van vijf cijfers. Geen gedoe met lastige tancodes die naar je mobiel worden gestuurd (wat vervolgens niet werkt want je hebt een andere simkaart/bent in het buitenland/hebt geen bereik).

En naast al die apps, is het natuurlijk van belang je oplader niet te vergeten ;)

Welke apps gebruiken jullie op reis?

Comments

comments

4 Responses

  1. Ha, nooit bij nagedacht om de app van Hostelworld te downloaden… Site wel veel gebruikt in Colombia.
    Annika heeft onlangs geplaatst…Wat best wel stom was in Colombia, maar waar Colombia niks aan kon doenMy Profile

  2. Ik kan niet zonder travel apps! Vind zelf metro apps echt essentieel. Wist je trouwens dat je google maps ook offline kunt gebruiken? Superhandig!
    Liselore – GRAB YOUR BAGS heeft onlangs geplaatst…Koh Lipe: een klein paradijs bewoond door hondenMy Profile

  3. De Asn bank app is ook een heel fijne :)
    Wensy heeft onlangs geplaatst…De 5 mooiste stranden in EuropaMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!