Mijn favoriete boeken voor op reis

posted in: Tips&Info | 4

Ik lees graag. Vooral op reis, tijdens lange busritten of treinreizen kan ik me prima vermaken met een goed boek. Ik houd van allerlei verschillende soorten boeken, vaak inspirerende boeken waar je over na kunt denken. Boeken die je een ander wereldbeeld laten zien, je meenemen op verre reizen en je reislust vergroten. Ik deel vandaag vijf boeken voor op reis die indruk op me hebben gemaakt.

De Alchemist

De Alchemist van Paulo Coelho is een prachtig inspirerend boek over een schaapherder die de wereld wilt bereizen om uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Het is een boek over over je dromen achterna gaan en het vinden van een doel in je leven. Het staat vol met mooie quotes zoals deze: ‘To realize one’s destiny is a person’s only obligation’ en deze ‘When we strive to become better than we are, everything around us becomes better, too’. Een echte aanrader.

De vliegenvanger

Een ontzettend mooi en meeslepend boek over het levensverhaal van een man die door half Europa reist om zowel zijn problemen te ontvluchten als geluk en liefde te vinden. Het is geïnspireerd op de dagboeken van een oude monnik, die daar zijn levensverhaal in heeft opgetekend. Een prachtig boek dat laat zien dat je het verleden niet uit de weg kan gaan en hoe alle gebeurtenissen in iemand leven invloed op elkaar hebben en uiteindelijk samenkomen. Ik zal dit boek zo nog een keer lezen.

 

En uit de bergen kwam de Echo

Sowieso vind ik alle boeken van Khaled Hosseini geweldig en zijn meest recente boek is ook weer een pareltje. Een prachtig verhaal over een familie in Kabul die uit elkaar wordt gerukt als de jongste dochter verkocht wordt aan een kinderloos echtpaar. Het boek vertelt de verschillende levens van het meisje en haar broer en alle mensen eromheen, die een grote invloed hebben op hun leven of dat via een zijweg benaderen. Een ontzettend mooi verteld verhaal, voornamelijk tegen het decor van Afghanistan met uitstapjes naar San Fransisco, Parijs en het Griekse eiland Tinos.

Miss yellow hair, hello!

Hilarisch en op sommige momenten ook confronterend herkenbaar boek vol met de grappige, leuke maar ook nare reisverhalen van Iris Hannema. Dit boek laat je zien dat reizen niet alleen maar leuk is, maar ook een harde werkelijkheid met zich mee brengt. Om de wereld te willen zien moet je bereid zijn door het stof te gaan, het liefst met een flinke dosis zelfspot. Ik heb meerdere malen hardop moeten lachen en vond het oprecht jammer dat toen ik bij de laatste bladzijde was aangekomen.

Inferno

Wie kent dit boek niet? Sinds ik Inferno heb gelezen wil ook naar Istanbul toe, om de plekken die in het boek worden beschreven met eigen ogen te zien. Florence komt ook uitgebreid in het boek voor, wat leuk is als je er al bent geweest of het boek leest als je er bent. Het boek raakt de interessante kwestie over overbevolking aan in onze wereld en laat je nadat je het uitgelezen hebt er nog een tijdje over na denken. Onwijs spannend en interessant boek vol met geschiedenis, kunst, codes en symbolen.

Ik hoop dat jullie weer een aantal boeken aan je lijstje kunnen toevoegen. Hebben jullie nog tips voor mij?

Comments

comments

4 Responses

  1. Oehh Paulo Coelho The alchemist schijnt een hele goede boek te zijn. Zie op jou blog weer eens terug. Dat wordt op mijn verlanglijstje toegevoegd haha. ;)
    Manwai heeft onlangs geplaatst…Evening thoughsMy Profile

  2. Heb inmiddels alle boeken van Paulo gelezen (en in de kast), dus ben het daar helemaal mee eens. Ook heel mooi zijn Manual of the Warrior of light en Manuscript Found in Accra van hem. Veel leesplezier op reis!
    Nienke heeft onlangs geplaatst…Free Printable Encouragement Cards for Solo Travellers. A Great Farewell Gift!My Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!