Mijn masterthesis: About a different way of doing business

posted in: Inner Travel, Personal | 5

masterthesis

Momenteel reis ik de halve wereld af voor de uitvoering van mijn onderzoek. Ik ga drie bedrijfjes bezoeken in Amsterdam, Pittsburgh en Wenen die werken met een Pay as you Feel en/of Pay as you Wish model. Yep, that’s right. De klant mag hier zelf bepalen hoeveel hij of zij betaald.

De bedrijfjes zijn café TRUST in Amsterdam, Not another hostel in Pittsburgh en Der Wiener Deewan restaurant in Wenen. Allemaal laten ze de klanten bepalen hoeveel ze mogen betalen. Ze hebben vertrouwen in mensen. Mensen zijn goed, zeggen ze. Als iedereen er maar misbruik van maakt, zouden ze niet meer kunnen bestaan. En dat mensen dat niet allemaal doen, blijkt wel uit het feit dat het restaurant in Wenen al 10 jaar bestaat.

Maar hoe werkt het dan? Is het niet gewoon een marketingtrick? Of handelen de mensen die er werken echt vanuit een geheel andere insteek? Is het een andere manier van kijken naar ‘de markt’ en onze huidige economie? Moeten de initiatieven rondkomen van overheidssubsidies of kan het financieel daadwerkelijk duurzaam zijn? Welke invloeden hebben de initiatieven op hun omgeving? Zijn het eigenlijk wel ‘echte bedrijven’ of ….

To be continued..

Comments

comments

5 Responses

 1. Wauw interessant! Ben benieuwd! Volgens mij zou ik juist meer betalen dan ergens anders, gewoon omdat ik ze het dan meer gun ofzo?
  Annika heeft onlangs geplaatst…Mijn favoriete tips voor het boeken van een vluchtMy Profile

 2. Wauw, interessant hoor. Veel succes met je afstudeeronderzoek! En leuk natuurlijk dat je er reisjes voor kan maken ;-)

 3. Wat super leuk! Ik ben heel benieuwd, succes ermee!
  Michelle | Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…Cruisen door NY state: sneeuw & ijsMy Profile

 4. Wat gaaf! Heel veel succes met je onderzoek en met het reizen (leuke combi!).
  Lyanne heeft onlangs geplaatst…Bert Wagendorp – VentouxMy Profile

 5. […] te beschrijven is, maar ik ga toch een poging wagen. Het was de eerste ‘case’ van mijn thesis. Het cafeetje zit in de Albert Cuypstraat, ergens tussen de vele marktkraampjes en hordes mensen […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!