Napels: Vieze Stad en Heerlijke Pizza’s

Na Athene stond afgelopen zomer Italië op de lijst als volgende bestemming. We besloten naar Napels te gaan, een van de smerigste steden van Italië. Het afval verhaal is alom bekend en alhoewel dat tegenwoordig een stuk minder is vond ik het toch geen mooie stad. De straatjes zijn vies, het stinkt er en elk beeld zit onder de vogelpoep. Bij nader inzien niet bepaald een stad die ik aan zou raden om als toerist heen te gaan. Alhoewel, ze hebben er wel de lekkerste pizza’s van heel Italië. En Italië heeft natuurlijk de lekkerste pizza’s van de gehele wereld.

napels

napels pizza

De Pizza uit Napels

De Pizza komt oorspronkelijk uit Napels vandaan en dat is te merken. Ze worden gebakken in zo’n prachtige oude steenoven, waardoor ze binnen elke minuten klaar zijn. Heerlijke krokante korst, smeuïge bodem en lekker veel kaas. Hm, ik krijg gelijk weer trek..! In Napels zelf schijn je in het straatje genaamd Via Dei Tribunali de beste pizza’s te kunnen eten. Ik heb in dat straatje bij restaurantje Napoletana een heerlijke pizza (zie hierboven!) op.

pizza napels

De lekkerste pizza ooit

Echter, de allerlekkerste pizza was te vinden vlakbij ons hostel, het Fabric hostel, in een van de buitenwijken van Napels. Voor een paar euro kochten we daar de lekkerste pizza ooit bij A Ctenella dó Cunvento (Via Universitá 64, Portici, NA)Meenemen en met net ontmoette hostelgenootjes op de trappen voor de kerk de pizza opeten voegt natuurlijk wel een aantal punten toe aan de smaak ;)

Fabric hostel

Als je van plan bent naar Napels te gaan kan ik het Fabric hostel sowieso aanraden. Het is een schoon en fijn geprijsd hostel. Ze hebben daarnaast een grote gezamenlijke ruimte, waar verschillende spellen te doen zijn. Op bepaalde avonden gaat de club naar het hostel open, waar je als overnachter gratis toegang toe hebt. Het Fabric hostel zit tussen Napels en Pompeij in. Alhoewel ik Napels (behalve voor de Pizza’s) niet zou aanraden, is Pompeij zeker wel de moeite waard om heen te gaan!

Wat vinden jullie van Napels en Italiaanse Pizza’s? Waar hebben jullie de beste (Italiaanse) Pizza op?

Comments

comments

4 Responses

 1. In elk geval een duidelijk review haha! De pizza maakt vast veel goed =)
  Op de foto’s vind ik het er trouwens wel mooi uit zien!
  Food Travel Photography heeft onlangs geplaatst…Travel Writers ManifestMy Profile

 2. mmmm die zien er lekker uit!
  Volgens mij heb ik de lekkerste pizza nog niet gehad….
  Annika heeft onlangs geplaatst…To Do: Slapen in een onderwaterhotelMy Profile

 3. En toch ziet het er stiekem best tof uit. Mama mia, nu heb ik trek in pizza haha.
  Michelle – Travel lifestyle.nl heeft onlangs geplaatst…The bucket list: rondreis door GriekenlandMy Profile

 4. Haha, een goeie bestemming voor de pizza dus, maar verder niet ;-) Ik hou van pizza, dus daar zou ik ‘t wel voor doen. Je pizza ziet er onwijs goed uit, yum!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Ter land, via de lucht of per bootMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!